Totaal aantal pageviews

maandag 6 januari 2014

Het doek is op!

Vandaag is het, op het zo fraaie eiland Curacao, maandag 6 januari 2014 geworden. Op het, normaliter zonovergoten, eiland lijkt het in de tuin van Uw Hoofdredacteur wel herfst. Het blad valt in enorme hoeveelheden uit de bomen en struiken. Het is dus nog altijd regentijd op Curacao, al is de temperatuur nog steevast prima. Het is over en uit met de vakantie en vanochtend was er dan ook weer sprake van een zeer druk programma binnen Huize Hoofdredacteur. Moeder de vrouw diende immers al in alle vroegte het huis te verlaten om haar leerlingen vandaag weer van dienst te kunnen zijn en de Olijke Twee werden eveneens tijdig op school verwacht. Inmiddels zijn de beide olijkerds overigens afgeleverd bij school en kan de werkdag voor Uw Hoofdredacteur, die vandaag bestaat uit het definitief maken van een lijvig onderzoeksrapport, eveneens een aanvang nemen. Het zal de komende dagen wel even wennen worden om weer enigszins structuur in het huishouden aan te brengen. Van structuur was immers in de vakantie geen enkele sprake. Echter, allereerst is het hoog tijd om U bij te praten over het wel en wee op dit eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was gisteren weer eens een heel gedoe in Huize Hoofdredacteur. Wat was namelijk het geval? Welnu, zoals U al eerder hebt kunnen lezen, was er gisteren sprake van de zogenaamde "Fuikdag". Nu was het zo dat de ouders van Lotje, de trouwe vriendin van zoonlief Levi, hadden aangegeven graag bij het evenement aanwezig te willen zijn. Dientengevolge zou zoonlief zijn vriendinnetje de gehele dag in zijn nabijheid kunnen hebben, nu Lotje werd ondergebracht bij het gezin Hoofdredacteur. U begrijpt, dan wilde dochterlief Julia ook wel graag een vriendinnetje te spelen hebben, welke vervolgens dan ook werd gevonden in persoon van Sophie. Het was dus gisteren een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur met een gezellige lunch, het kopen van een ijsje en het nemen van een duik in het water van de Riffort-fontein. Aan het einde van de middag, toen vriendin Sophie haar ouderlijk huis inmiddels weer had opgezocht, bleek dat de feestgangers op "Fuikdag" vertraging zouden gaan oplopen vanwege de enorme drukte. De vreugde bij beide olijkerds was groot toen vervolgens werd besloten dat vriendin Lotje tussen de beiden te rusten zou worden gelegd. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, tamelijk onverwacht, hedenochtend drie kinderen bij school kon gaan afleveren. De pret was er niet minder om!
Wellicht hebt U, via de media, kennis kunnen nemen van het feit dat er op Cuba, een prachtige plek niet ver van Curacao, sinds kort de mogelijkheid bestaat om er een nieuwe auto aan te gaan schaffen. Die mogelijkheid was er niet eerder, reden waarom Uw Hoofdredacteur vorig jaar met eigen ogen heeft kunnen zien dat er veel Amerikaanse oldtimers rondreden. Welnu, vanaf het begin van dit jaar is dat anders. Wanneer Cubanen ongeveer 90.000 euro kunnen neertellen, kunnen zij beschikken over een knappe Peugeot van enkele jaren oud. U begrijpt, dat is voor de gemiddelde Cubaan niet weggelegd. Uw Hoofdredacteur heeft daarom een welgemeende tip! Immers, ook op Curacao valt het, voor de gemiddelde bewoner, niet mee om een nieuwe auto te betalen. Welnu, gisteren liet een bevriende collega, middels een foto, zien dat er ook zeer veel pret te beleven valt aan een minder nieuw vervoermiddel. "Stukje bij beetje wordt het vanzelf weer een knappe Audi", zo liet de collega weten. U ziet, niet altijd alles hoeft nieuw te zijn om er toch plezier mee te hebben!

Dan was er sprake van groot nieuws de afgelopen dagen. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities, vertoeft het gezin Hoofdredacteur, bij tijd en wijle, op het strand van Kokomo Beach. Het is er steevast gezellig met goede muziek. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid een heerlijk hapje te eten tegen een alleszins acceptabele prijs. Het enige nadeel wordt gevormd door de enorme aantallen vliegen die, wanneer het eten wordt uitgeserveerd, massaal trachten hun portie mee te krijgen. Welnu, de uitbater van Kokomo Beach was het zat en liet onderzoek doen naar de oorzaak van de enorme vliegenoverlast. Het blijkt nu zo te zijn dat de overlast wordt veroorzaakt door het op enige afstand van Kokomo gelegen Malpais, een echte vuilstortplaats. Deze stortplaats wordt, hoe vreemd het wellicht ook klinkt, tevens gebruikt om kadavers van dieren te storten. Normaliter worden deze dan met doeken afgedekt opdat de vliegenplaag kan worden tegengegaan. Thans is echter, al sedert enige tijd, het doek op! En daarvan is mogelijk de uitbater van Kokomo alsmede het daar aanwezige publiek, de dupe. Binnenkort dient er dan ook een kort geding tegen de eigenaar van de vuilstortplaats. Tot die tijd eet Uw Hoofdredacteur overigens wel ergens anders!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten