Totaal aantal pageviews

dinsdag 14 januari 2014

Er zit muziek in ondernemerschap!

Jaren geleden waren zij in geheel Europa bekend en zeer populair. Voor volle zalen werd er opgetreden en vele platen en CD's werden door hen verkocht. Uw Hoofdredacteur heeft het dan over de zogenaamde "The Kelly Family", een van oorsprong Iers/Duitse popgroep bestaande uit 12 broers en zussen van het gezin O'Kelly. Zij hadden in 1979 een zeer grote hit met het lied "David's Song", U mogelijk welbekend. Welnu, U vraagt zich wellicht af waarom Uw Hoofdredacteur "Een Zonnig Avontuur" op de dag van vandaag, dinsdag 14 januari 2014, begint met deze introductie? Dat kan Uw Hoofdredacteur U snel uitleggen. Immers, in zijn optiek begint Huize Hoofdredacteur met de dag meer te lijken op het onderkomen van de eerdere gememoreerde "Kelly Family." Mocht het namelijk zo zijn dat het U binnenkort eens zou lukken om Huize Hoofdredacteur te betreden, dan ontmoet U als eerste een gitaar, een piano, twee blokfluiten en een viool. Bent U wellicht op een avond eens in de buurt, dan zou het U vervolgens zomaar kunnen gelukken om getuige te kunnen zijn van de wonderbaarlijke klanken die dochterlief Julia uit haar piano kan toveren; kunt U het fraaie lied: "Daar komt de politie aan, tuut tuut dudu tuut tuut" vertolkt horen worden door Moeder de vrouw op haar gitaar en kunt U dus, vanaf gisteren, de meest vreemde geluiden uit de viool van zoonlief Levi komen beluisteren.

Het is namelijk zo dat de jongste olijkerd, zoonlief Levi, binnenkort zijn basisopleiding blokfluiten gaat afsluiten nu hem daarvoor op korte termijn een zwarte band wordt uitgereikt. Nu is het een goed gebruik geworden binnen het gezin Hoofdredacteur dat, na die muzikale basisvorming, een ander instrument dan de blokfluit mag worden gekozen. Dientengevolge koos eerder Moeder de vrouw dan ook voor een gitaar en koos dochterlief Julia voor een piano. Nu was echter dus zoonlief Levi aan de beurt en Uw Hoofdredacteur vroeg enige tijd geleden dan ook aan het ventje welk instrument hij graag zou gaan bespelen. "Nou, dat is niet zo moeilijk hoor Pap. Ik kies namelijk beslist voor een viool!" zo berichtte de kleine Stradivarius. Uw Hoofdredacteur was overigens enigszins verbaasd en vroeg het ventje: "Weet je eigenlijk wel hoe een viool klinkt?" Daarover hoefde de kleine muzikant niet lang na te denken: "Nee hoor Pap, dat weet ik niet. Maar weet je? Ik wil graag geld verdienen met mijn talenten. En nu heb ik een filmpje gezien waarin kinderen, op bijvoorbeeld feestdagen, op straat gaan optreden en daarvoor centjes krijgen. Dan is een viool heel gemakkelijk omdat hij in een grote kist zit. Dan kan ik de kist op straat leggen en kan het publiek daarin hun bijdrage achterlaten. Goed idee of niet Pap?"
In de maanden na zijn besluit was het ventje onder geen beding van zijn voornemen af te brengen. En zo kon het dan ook zijn dat het mannetje, gisteren aan het einde van de middag, bezoek kreeg van een heuse vioollerares. Het kereltje toonde zich bijzonder onder de indruk van de juf en de meegebrachte viool. Tot stomme verbazing van Uw Hoofdredacteur wist het ventje zo ongeveer elk onderdeel van het instrument met de juiste naam te benoemen. Klaarblijkelijk had hij zich in de materie verdiept. Veel verder dan het uittekenen van zijn voeten op vellen papier (om op de juiste wijze te gaan staan met de viool onder zijn neus) kwam het ventje overigens gisteren nog niet. Uw Hoofdredacteur twijfelt er echter geen moment aan: op Koningsdag 2015 zal deze kleine ondernemer waarschijnlijk zijn eerste inkomsten uit de muziek wel kunnen gaan tellen. Om echter een heuse "Kelly Family" te gaan vormen zal er ook muziek uit Uw Hoofdredacteur moeten gaan komen. En juist daar zit nu niet veel muziek meer in!

Eveneens gisteren zette Moeder de vrouw maar weer eens koers naar het kantoor van de vliegtuigmaatschappij die haar recentelijk in het bezit stelde van de door haar gewonnen prijs. Een totaal van 20.000 zogenaamde "Starmiles" was haar immers overhandigd; miles die zouden kunnen worden besteed voor een gratis vliegticket. Welnu, Moeder de vrouw heeft haar zinnen gezet op een paar dagen Miami om te gaan shoppen. "Goedemiddag mevrouw. Ik kom mijn prijs inwisselen. Graag zou ik een ticket naar Miami krijgen, een retourtje wel te verstaan. Kunt U mij daaraan helpen?" zo vroeg Moeder de vrouw dan ook aan de dame achter de balie. Nou, U begrijpt het al: dat zou niet gaan! "U hebt weliswaar 20.000 miles gewonnen, maar de vlucht naar Miami kost 30.000 miles", zo berichtte de baliedame. "Doet U mij maar zo een ticket dan. Ik betaal dan die 10.000 miles gewoon bij", zo verzuchtte Moeder de vrouw. "Dat zal niet gaan. Ik kan U slechts een enkele reis aanbieden ter waarde van 15.000 miles. De retourvlucht moet U dan zelf betalen. Wel houdt U dan 5.000 miles over. Dat is toch leuk voor U? Wat zegt U? Nee, met die 5.000 miles kunt U vervolgens niets. Het goedkoopste ticket naar een onzer bestemmingen kost al 7.500 miles, haha. Jammer of niet?" U ziet, het incasseren van een prijs is zo eenvoudig nog niet op Curacao. Uiteindelijk werd er toch maar een vlucht geboekt en vertrekt Moeder de vrouw, in gezelschap van een vriendin, binnenkort richting Amerika. Wellicht kan zij haar gitaar meenemen en onderweg nog wat optredens verzorgen?

Wordt vervolgd.....    

1 opmerking:

  1. Toch maar gauw zelf een Stradivarius aanschaffen, want daarop leer je het snelste en klinkt ook nog het beste!!!

    BeantwoordenVerwijderen