Totaal aantal pageviews

woensdag 15 januari 2014

Tijd voor groenvoer?

Op het zo fraaie eiland Curacao is nog altijd sprake van het regenseizoen nu het er vandaag woensdag 15 januari 2014 is geworden. Ook vanochtend, nu het nog vroeg in de morgen is, lijkt het maar niet echt licht te willen worden en drijven er donkere wolken boven Huize Hoofdredacteur. Het lijkt er dan ook op als zal de regen, binnen enige tijd, weer met geweld uit de hemel gaan vallen. Een buitje voor de tuin, zo beschouwt Uw Hoofdredacteur in dit geval de neerslag. Immers, de immens grote tuin rond Huize Hoofdredacteur wordt, normaal gesproken, automatisch besproeid via een zogenaamde deepwell. Een pomp zorgt ervoor dat er de gehele dag grondwater wordt opgepompt en verdeelt dat water over de bomen en planten. Inmiddels echter niet meer. Het was namelijk zo dat de beide viervoetertjes van het gezin Hoofdredacteur dagelijks zo ongeveer verdronken door de combinatie van de pomp en de hevige regenval. Uw Hoofdredacteur besloot dan ook om de pomp maar eens een tijdje stil te laten staan. Klaarblijkelijk is het apparaat daardoor echter zodanig gepikeerd geraakt dat het ding vervolgens niet meer aan de praat te krijgen is. Laat het dus voorlopig maar zo af en toe fiks regenen nu een monteur die de machine kan repareren waarschijnlijk niet snel gevonden zal zijn op dit tropische eiland.

Het feit dat de jongste olijkerd, Levi geheten, sedert enkele dagen in het bezit is gekomen van een mooie viool, laat het ventje geenszins onberoerd. Zo kon het dan ook zijn dat het mannetje gisteren, in zijn klas, trots verhaalde over de strijkstok, over de klankkast en over de nieuw aangebrachte snaren. Aan het einde van de schooldag werd Uw Hoofdredacteur dan ook belaagd door schoolkameraadjes die aangaven voornemens te zijn om af te reizen naar Huize Hoofdredacteur. "Ik ga met Levi mee om te spelen. Hij heeft beloofd om me zijn viool te laten zien!" zo vernam Uw Hoofdredacteur. Toen vervolgens, aan het einde van de middag, pianoleraar Roeland zich meldde om dochterlief Julia nieuwe pianokennis bij te brengen, moest ook hij eraan geloven. "Ik heb een viool Roeland. Wil je hem wel even zien?" zo vroeg de kleine violist. Welnu, dat wilde Roeland wel. Sterker nog, het leek Roeland een uitstekende gedachte om, met het ventje, een mini-concert te geven. En zo kon het dan ook zijn dat, onder muzikale begeleiding van pianist Roeland, het ventje, trots als een pauw, de ene na de andere valse noot tevoorschijn toverde uit zijn viooltje. Prachtig om te zien, beduidend minder om te horen! Maar ja, oefening baart kunst. Dat hoopt althans Uw Hoofdredacteur die overigens sterk speelt met de gedachte om toch maar enige gehoorbescherming te gaan aanschaffen.
Inmiddels zitten zij alweer een uur of drie in de grote KLM Boeing 747 die hen vandaag naar dit zo fraaie eiland zal gaan brengen. Uw Hoofdredacteur heeft het dan over Oom Albert en Tante Reinie die hedenochtend, in alle vroegte, in de vertrekhal van het Amsterdamse Schiphol waren te vinden. Vanmiddag, zo tegen de klok van half drie, hopen zij op Curacao te arriveren alwaar het gezin Hoofdredacteur klaar zal staan om hen hartelijk te begroeten. De komende twee maanden zullen zij zich mengen in de gang van zaken rond het gezinsleven op Curacao. Waarschijnlijk worden alle karweitjes die Uw Hoofdredacteur de afgelopen maanden heeft laten liggen, thans keurig afgewerkt en wordt er weer enige structuur in het huishouden aangebracht. Prima dus! U begrijpt, Uw Hoofdredacteur kan haast niet wachten tot de beide vakantiegangers zich vanmiddag zullen melden. Het is echter niet te hopen dat beide logees hebben besloten dat het goed zou zijn om weer eens op de voeding te gaan letten om kilo's kwijt te raken. Dat was namelijk in voorgaande jaren regelmatig het geval met als gevolg dat Uw Hoofdredacteur welhaast dagelijks moest zien zich door enorme porties groenvoer heen te worstelen. Tot op de dag van vandaag kan Uw Hoofdredacteur dan ook geen rode kool of broccoli meer zien.

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten