Totaal aantal pageviews

dinsdag 28 januari 2014

Verkeerd gelopen!

Het is inmiddels dinsdag 28 januari 2014 geworden op het ook vandaag weer warme eiland Curacao. Alhoewel het, nu het half acht is, nog vroeg in de ochtend is, zit Uw Hoofdredacteur alweer geruime tijd op zijn werkplek. Ook collega Bullie, die gisterenmiddag zijn echtgenote afleverde op het locale vliegveld van Hato en haar vervolgens uitzwaaide, is na een week van vakantie vanochtend alweer paraat. Er wacht immers een drukke dag, met veel werk en vele afspraken. Ook in Huize Hoofdredacteur zal het vandaag weer een drukte van belang zijn nu er weer eens een bezoek van de termietenbestrijdingsdienst werd aangekondigd. In eerste instantie stond de afspraak gepland voor gisteren, maar dat liep enigszins anders. Weliswaar meldden zich, tegen de klok van twee uur, een tweetal termietenbestrijders, maar die hielden het al snel weer voor gezien. "Bent U morgen ook thuis?" zo vroeg bestrijder nummer 1. "Dan komen we namelijk weer terug." Uw Hoofdredacteur vond dat maar vreemd. Er was immers een afspraak gemaakt en vervolgens besloot het tweetal om al na vijf minuten weer te gaan vertrekken. "Nu, dat zit zo", zo berichtte bestrijder nummer 2. "We hebben een accuboormachine nodig. Die hebben we overigens wel meegebracht, maar de batterij is leeg. Er rest ons dan ook niets anders om het, voor vandaag, voor gezien te houden en morgenmiddag weer terug te komen met een volle batterij! Plezierige dag verder!" Uw Hoofdredacteur in verbijstering achterlatend. Vandaag vangt Oom Albert de bestrijders op en Uw Hoofdredacteur is benieuwd wat er dan nu weer allemaal verkeerd zal gaan lopen.

Overigens, als het gaan om verkeerd lopen: daarvan heeft Oom Albert sinds gisteren ook een handje. Het is namelijk zo, hetgeen U al eerder heeft kunnen lezen in een vorige editie van "Een Zonnig Avontuur", dat Oom Albert een der deelnemers was tijdens de "Walk for the Roses" die afgelopen zondag werd afgelegd. De acht kilometers die lopend dienden te worden afgelegd, hebben Oom Albert de das klaarblijkelijk omgedaan. Gisterenochtend bleek immers dat een der benen dienst weigerde. Er diende dan ook, in de optiek van Oom Albert, zo spoedig mogelijk een botica (een apotheek) te worden opgezocht. Enige uren later keerde het Oompje terug in gezelschap van een enorme tube. "Ku'j ok effen kiek'n wat'r op steet? Ze hebt mie zegd dat dit good is veur stramme spier'n. Is dat woar?" zo vroeg Oom Albert aan Uw Hoofdredacteur. En inderdaad, het bleek te gaan om een soort van tijgerbalsem wat, na aanbrengen op de pijnlijke spieren, voor verlichting zou moeten zorgen. De rest van de dag was Oom Albert druk doende met het leegdrukken van de tube. Het kan dan ook bijna niet  anders zijn of het Oompje zal vandaag weer kunnen lopen als een kievit.
Nog slechts drie dagen resten Uw Hoofdredacteur op het zo fraaie eiland Curacao alvorens de vliegreis naar Nederland zal moeten worden ingezet. En, nu Uw Hoofdredacteur een immense hekel heeft aan koude, lijkt het ten tijde van zijn verblijf in Nederland juist weer wat warmer te gaan worden. Immers, een der lezers van de edities van "Een Zonnig Avontuur" berichtte Uw Hoofdredacteur als volgt: "Momenteel is het, met zo ongeveer 7 graden onder nul, behoorlijk koud in Nederland. Gelukkig voor jou wordt het snel beter en zal de temperatuur komende zaterdag, wanneer je op Schiphol gaat landen, sterk zijn verbeterd. Het is dan zo ongeveer rond het vriespunt. Dat is toch al een stuk aangenamer Hoofdredacteur?" U begrijpt, zulke mededelingen doen Uw Hoofdredacteur bijzonder goed. Het verschil tussen 33 graden en 0 graden is immers niet zo bijzonder groot? Het wordt dan waarschijnlijk ook echt een tweeweeks verblijf met zeer aangename temperaturen voor Uw Hoofdredacteur. Brrrrr.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten