Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 januari 2014

Op Fietse!


Het is weekeinde op het heerlijk zonnige eiland Curacao nu het er vandaag zaterdag 18 januari 2014 is geworden. Het zonnetje schijnt, er waait een verkoelende wind en het lijkt derhalve weer eens een prachtige dag te worden. Uw Hoofdredacteur was er vroeg bij vandaag nu hij immers de laatste hand diende te leggen aan een uitvoerige rapportage. Al snel kreeg hij vanochtend gezelschap van de Olijke Twee die immers steevast in alle vroegte hun ogen openen. Terwijl Uw Hoofdredacteur, voorzien van een kopje koffie, plaatsnam achter zijn typemachientje, deelde dochterlief Julia mee dat zij zich geroepen voelde de afwas te gaan verzorgen. Zo ziet U maar: de wonderen zijn de wereld nog niet uit! Inmiddels zijn we enige uren verder, schiet het op met de rapportage, bevindt zoonlief Levi zich op de wekelijkse knutselclub, maakt dochterlief zich op voor haar zangles en is Moeder de vrouw druk doende zich, middels de sport, fiks in het zweet te werken. Tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van"Een Zonnig Avontuur", zo lijkt het althans Uw Hoofdredacteur.
De beide gasten binnen het gezin Hoofdredacteur, Oom Albert en Tante Reinie, hebben een paar dagen na hun vliegreis naar Curacao geen last meer van het tijdverschil. Langzamerhand werden zij weer de oude en integreren zij volop in het tropische leven. Door een rondje te lopen door de tuin rond Huize Hoofdredacteur, lekker in het zonnetje te zitten en zo af en toe een duik in het zwembad te nemen valt de dag immers wel door te komen? Toch moest er wel wat meer in het leven zijn, zo bedacht althans Oom Albert. Dientengevolge wendde hij zich tot Uw Hoofdredacteur met een prangende vraag: "Luuster ens keerl! Ie snapt wa dat het belangriek is da'k af en toe un bitjen beweging krieg toch? Noe wol ik vroagn, heb ie ook een fietse?" Nu begrijpt U vanzelfsprekend dat als een zo fervent tegenstander tegen welke vorm van beweging dan ook maar, Uw Hoofdredacteur niet beschikt over een fiets en zeker niet van plan is om in de toekomst zo een martelwerktuig te gaan aanschaffen.

Daarmee nam Oompje overigens geen genoegen. "Dat kun ie toch neet moak'n? Ie mut olde mensen toch wel iets tegemoet komm'n! Kun ie dan neet argens een fietse veur mie reegl'n?" zo sprak de oude geweldenaar. Uw Hoofdredacteur dacht eens diep na en bedacht zich vervolgens dat hij nog wel ergens tijdelijk kon beschikken over een tweetal zogenaamde "spinning bikes", die met een beetje verbeelding prima als fiets zouden kunnen dienen. En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur zijn werkzaamheden onmiddellijk diende te staken om een tweetal van de genoemde vervoermiddelen te gaan ophalen. Samen met Oom Albert werden de sportattributen op de laadbak van de auto geplaatst en vervoerd naar Huize Hoofdredacteur. Zorgvuldig plaatste Oom Albert de martelwerktuigen onder de rieten palapa die naast het zwembad staat opgesteld. Zijn shirt werd snel uitgetrokken en even later zat de replica van Joop Zoetemelk, al uitkijkend over het heldere blauwe zwembadwater, op een der fietsen. Ook vanochtend, in alle vroegte, bleek er voldoende animo voor de "bikes" in Huize Hoofdredacteur aanwezig te zijn. Met op de tafel voor de fietsen een laptop die beelden van "Nick en Simon" tevoorschijn toverde, legden Moeder de vrouw en Oom Albert vele kilometers al fietsend af. U ziet, zo krijgt het overgrote deel van het gezin Hoofdredacteur de komende weken waarschijnlijk dagelijks wel de nodige beweging.
Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten