Totaal aantal pageviews

donderdag 16 januari 2014

Cowboys op kamelen? Oom Albert is er weer!

Het is vandaag op het zo fraaie eiland Curacao donderdag 16 januari 2014 geworden. Terwijl UwHoofdredacteur, in gezelschap van collega Bullie, al urenlang druk aan het werk is, past snel de gelegenheid om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Collega Bullie die trouwens in zijn hoofd met niet veel anders bezig is dan met de komst van zijn echtgenote die volgende week op Curacao op bezoek zal gaan komen. Na de lange periodes die collega Bullie in eenzaamheid diende door te brengen heeft Uw Hoofdredacteur daarvoor overigens alle begrip. Het is, nog altijd, behoorlijk bewolkt op Curacao. Bij tijd en wijle waait het hard en valt er behoorlijk wat neerslag uit de lucht. Tegelijkertijd is het er echter, met een temperatuur die naar de 28 graden Celsius kruipt, nog altijd heerlijk vertoeven.

Gisterenmiddag was het dan eindelijk zover. Nadat er al wekenlang naar was uitgekeken, arriveerde, halverwege de middag, een enorme KLM Boeing op Curacao met aan boord Oom Albert en Tante Reinie. De komende twee maanden zullen zij doorbrengen in Huize Hoofdredacteur nu zij, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, een behoorlijke periode komen overwinteren op Curacao. Toen de deur van de aankomsthal zich opende en de beide vakantiegangers zich meldden, werden zij door de Olijke Twee met gejuich begroet. "Zouden Oom Albert en Tante Reinie nog iets voor ons in hun koffers hebben meenegenomen Pap?" was immers op de dag van gisteren een veelgestelde vraag. Gelukig bleek dat inderdaad het geval te zijn zodat de beide olijkerds zich vervolgens geruime tijd vermaakten met de meegebrachte cadeautjes.
Bij aankomst in Huize Hoofdredacteur werd allereerst een rondleiding verzorgd. Immers, Oom Albert en Tante Reinie verbleven voorgaande jaren welhaast steeds in verschillende woningen waarbij het huidige Huize Hoofdredacteur door hen nog niet eerder was bezocht. "Man, man, man, wat'n mooi huus! Noe, doar kunt wie prima in sloap'n!" zo berichtte Oom Albert. U begrijpt, aan alle vereisten voor een prima vakantie lijkt derhalve te zijn voldaan. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of beiden, na een toch lange vliegreis en een lange avond, de afgelopen nacht wel enigszins hebben kunnen slapen. Een lange avond werd het namelijk zeker, vooral toen Oom Albert begon te verhalen over duikavonturen in Nederland in gezelschap van de heer Pinoccio en over Cowboys op Kamelen in Venezuela. Niet dat Uw Hoofdredacteur van dat laatste verhaal ook maar enigszins iets begreep trouwens, maar dat ter zijde. Echter, toen Moeder de vrouw, de beide Olijkerds en Uw Hoofdredacteur hedenochtend in alle vroegte vertrokken naar hun school en naar hun werkkring, was het nog donker in het slaapvertrek van Oom Albert en Tante Reinie. Uw Hoofdredacteur zal derhalve eerst later vandaag kunnen vernemen hoe het met de vermoeidheid van beiden is gesteld.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten