Totaal aantal pageviews

maandag 27 januari 2014

Wie wat bewaart.....

Terwijl het zo fraaie eiland Curacao zo langzamerhand ontwaakt, is het maandag 27 januari 2014 geworden. In Huize Hoofdredacteur ging, een uur of twee geleden, het licht al aan omdat de nieuwe werkweek weer van start ging. Enigszins stram rolde Uw Hoofdredacteur uit zijn warme bedje. Klaarblijkelijk hebben de wandelkilometers van gisteren er voor gezorgd dat Uw Hoofdredacteur nog geruime tijd aan de afgelegde marteltocht mag terugdenken. Ook de beide logees van Uw Hoofdredacteur, Oom Albert en Tante Reinie, lijken de wandeling niet geheel ongeschonden te zijn doorgekomen. Tante Reinie hield er een fikse verkoudheid aan over waar Oom Albert rondloopt alsof hij de bergetappe van de Nijmeegse Vierdaagse juist achter de rug heeft. U ziet, het was allemaal niets niks, zo een wandeling. Bijkomend voordeel was echter wel dat de Olijke Twee sliepen als roosjes de afgelopen nacht waardoor zij vanochtend slechts na het uiten van vele dreigementen hun bedjes wilden verlaten.

Het is maandag vandaag, hetgeen betekent dat er weer een drukke week op het punt van beginnen staat. Voor collega Bullie zit de vakantie er bijna op nu hij hedenmiddag zijn echtgenote weer op het vliegtuig zet richting het koude Nederland. Iets wat ook Uw Hoofdredacteur overigens te wachten staat nu hij komende vrijdag, voor een periode van twee weken, zal afreizen naar het dan hopelijk beduidend warmere Nederland. Hij dient, na jarenlange afwezigheid, vele klussen te gaan uitvoeren in de Nederlandse woning van het gezin Hoofdredacteur. Iets om ten zeerste naar uit te kijken, dat zult U begrijpen. Er dient te worden geverfd en er moet het een en ander worden verbouwd. Mocht het dan ook onverhoopt zo zijn dat het toch nog kil en koud zal zijn, Uw Hoofdredacteur krijgt het van de verschillende werkzaamheden waarschijnlijk toch wel warmer dan warm. Echter, voordat het zover is wachten eerst nog een aantal drukke dagen op dit zo fraaie eiland.
Wellicht weet U zich nog te herinneren dat Curacao, na 10 oktober 2010, een nieuwe regering kreeg. Indertijd was het de heer Schotte die als Minister-president werd ingezworen door de Gouverneur van Curacao. Uiteindelijk zat deze regering, na allerlei schermutselingen, de politieke rit niet uit en kwam aan het premierschap van de heer Schotte na enige tijd een einde. Nu moet U weten, als Minister-president beschik je over een diplomatiek paspoort wat klaarblijkelijk allerlei deuren voor je kan openen. Echter, het diplomatieke paspoort van de heer Schotte ging op enig moment verloren waardoor hij aangifte van vermissing deed bij de plaatselijke politie. Het paspoort was op onverklaarbare wijze verdwenen, zo berichtte de heer Schotte. Vervolgens werd door verschillende mensen, na het aftreden van de heer Schotte, verklaard dat de ex-premier nog gewoon gebruik maakte van zijn diplomatieke paspoort, ondermeer om de uitvaart van Hugo Chavez in Venezuela te kunnen bijwonen. "Onzin", zo verklaarde Schotte, zijn paspoort werd immers vermist.

Welnu, een tijdje geleden, U weet zich dat wellicht nog te herinneren uit een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur", werd er een inval gedaan in ondermeer de woning van de heer Schotte. Daarbij werd, zo is inmiddels bekend geworden, veel administratie en contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Tijdens dat onderzoek werd ook een kluis aangetroffen. In de kluis, jawel hoor, werd het vermiste diplomatieke paspoort van de ex-premier aangetroffen. Wat een verrassing! Wat zal de gevoelswaarde van dit document groot zijn geweest. Immers, Uw Hoofdredacteur zou anders niet kunnen verklaren waarom allereerst aangifte van vermissing werd gedaan en vervolgens gepoogd werd het bestaan van het document te ontkennen. Zo ziet U maar: "Wie wat bewaart, die heeft wat!" Althans, tot op het moment dat Uw woning door opsporingsambtenaren met een bezoek wordt vereert. Zelf zou Uw Hoofdredacteur trouwens graag beschikken over een paspoort van "De Efteling." Mocht hij de heer Schotte binnenkort eens tegenkomen, dan zal hij daar dan ook vast en zeker naar gaan vragen!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten