Totaal aantal pageviews

woensdag 22 januari 2014

Natte Kool.....

Het is vandaag woensdag 22 januari 2014 geworden op het nog altijd zo fraaie eiland Curacao. Het is nog erg vroeg en daarom nog wat schemerig op dit eiland. Uw Hoofdredacteur maakt zich op voor een nieuwe werkdag die vandaag overigens begint met een ritje naar het locale vliegveld dat luistert naar de naam Hato. Uw Hoofdredacteur verwacht namelijk hoog bezoek vandaag nu er een collega van hem voor een dagje op Curacao komt rondkijken. De dag van vandaag kent dan ook een druk programma met afspraken en gesprekken op verschillende locaties. Dat betekent in elk geval dat er sprake zal zijn van een zeer interessante dag die waarschijnlijk sneller dan snel voorbij zal vliegen. Echter, voordat Uw Hoofdredacteur zijn autootje gaat starten is het allereerst de hoogste tijd om U even bij te praten over de meest actuele ontwikkelingen op Curacao. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Collega Bullie kent deze week een wat afwijkende werkweek. Wat is namelijk het geval? Welnu, na lange weken van eenzaamheid voelt collega Bullie zich momenteel weer zeer geborgen en senang. Immers, zijn wettelijke echtgenote heeft besloten hem deze week met een bezoek te komen vereren. Uw Hoofdredacteur zal Bullie dan ook waarschijnlijk niet veel zien en spreken deze week nu Bullie ineens geheel ander gezelschap heeft. De komende zaterdagmiddag zal dat echter waarschijnlijk anders zijn nu collega Bullie heeft besloten om, in aanwezigheid van zijn eega, te komen proeven van een, door Tante Reinie te bereiden, Indische rijsttafel. U moet immers weten dat een der grootste hobby's van Tante Reinie bestaat uit kokkerellen. Haar rijsttafels genieten dan ook enorme bekendheid en zijn zeker niet te versmaden. Tot dat moment echter heeft collega Bullie, sedert lange tijd, weer eens wat aanspraak gedurende de tropische avonden.
Nu Uw Hoofdredacteur toch al aandacht heeft besteed aan de kookkunsten van Tante Reinie, dient hij evenwel toch ook melding te maken van de bijzondere kwaliteiten van Oom Albert. U moet namelijk weten, Oom Albert is een muziekliefhebber puur sang. Met name muzikale klanken uit de jaren '50 en '60 leiden steevast tot groot enthousiasme bij het Oompje. Wanneer Uw Hoofdredacteur, veelal gedurende de avonden, besluit om via de digitale snelweg zogenaamde "Gouwe Ouwe" te laten afspelen, leidt dat per definitie tot fantastisch gezang van Oom Albert. Hoewel al enigszins op leeftijd, blijkt het Oompje namelijk nog meer dan uitstekend bij stem te zijn. Dat het met de kennis der Engelse taal wat minder is gesteld, mag de pret dan ook volstrekt niet drukken. Gisterenavond echter, maakte Oom Albert het wel erg bont. Is het normaliter zo dat, bij de eerste klanken van een muzieknummer, de uitvoerende artiest onmiddellijk door Oompje wordt herkend; gisteren was dat een beetje anders. Terwijl uit de speaker tekst weerklonk van het nummer "Mona Lisa", meende Oom Albert direct te weten wie de zanger zou zijn. "Hoofdredacteur luuster! Wet ie wie dat is? Ikke wa! Dat is Natte Kool!"

Direct was Uw Hoofdredacteur het spoor bijster. U moet immers weten dat Uw Hoofdredacteur eveneens een groot liefhebber is van het eerdergenoemde genre. Over het algemeen weet Uw Hoofdredacteur dan ook prima te benoemen welk zangstuk het is en wie de zanger of zangeres ervan is. In dit geval lag dat evenwel anders nu Uw Hoofdredacteur nimmer eerder in zijn leven van een artiest had vernomen die luistert naar de naam "Natte Kool." Oom Albert was echter zeer stellig: "Joazeker! Dat is'm wa! Ik herken um uut duuzend'n. Het is Natte Kool!" Uw Hoofdredacteur, die toch wel een beetje twijfelde aan de interpretatie van het Oompje, besloot om maar eens even wat nader onderzoek te gaan doen naar de juistheid van de beweringen van Oom Albert. Echter, het Oompje had volkomen gelijk. Als uitvoerende artiest stond immers op het label van de singel vermeld: Nat King Kool. Oompje stak zijn schik niet onder stoelen of banken: "Ik heb't oe toch zegd! Ik herken um uut duuzend'n. Het is Natte Kool!"    
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten