Totaal aantal pageviews

donderdag 30 januari 2014

Helaas......

Op het heerlijk warme eiland Curacao is het vandaag donderdag 30 januari 2014 geworden. Met een temperatuur die vandaag weer in de buurt van de dertig graden Celsius zal komen, is het op dit zo fraaie eiland nog altijd heerlijk vertoeven. Hoe anders zal dat voor Uw Hoofdredacteur de komende weken zijn nu hij morgen dient af te reizen naar het slechts iets koudere Nederland. Immers, hedenochtend werd bekend dat er in Nederland alweer geschaatst kan worden op natuurijs. Hoe erg kan het zijn! U moet namelijk weten dat het enige ijs waar Uw Hoofdredacteur nog enigszins affiniteit mee heeft, veelal wordt uitgeserveerd in de smaken pistache, citroen of banaan. Het zal dus zaak zijn om de komende weken vooral warm gekleed door het leven te gaan, reden waarom collega Bullie hedenochtend al een jas, voorzien van vele thermische beschermlagen, overhandigde aan Uw Hoofdredacteur. Desalniettemin zullen de komende twee weken veelal bibberend worden doorgebracht door Uw Hoofdredacteur. Een temperatuurverschil van meer dan dertig graden zal immers wel even wennen zijn.

Gisteren was het dus feest in Huize Hoofdredacteur, nu Oom Albert er zijn 73e verjaardag vierde. Zelf bleef de jubilaris uitermate nuchter onder deze blijde gebeurtenis: "Is niks an jong, older word'n. Ik heb't al zo vake met moakt. Niks biezunders heur!" Voor de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, lag dat evenwel behoorlijk anders. Toen zij, aan het einde van de middag, terugkeerden van een zwemmiddag in het mooie zwembad van Parera, konden zij haast niet wachten om Oom Albert te feliciteren en hem van een cadeautje te voorzien. Het cadeau bestond ditmaal uit een bootreisje naar het mooie en rustige Klein Curacao, gelegen op zo ongeveer twee uur varen van Curacao. Oom Albert was er danig mee in zijn sas: "Oh, mu'j dan met'n boot? Hoe lange mo'j dan voar'n? Wat is't wat of neet?" Toen vervolgens versnaperingen in de vorm van een aardbeigebakje werden getrakteerd, toonden zich de beide olijkerds uitermate blij verrast. Nadien werd er overigens nog heerlijk gegeten op het strand van Pirate Bay, alwaar de verjaardag van Oom Albert dus smakelijk werd afgesloten.
Het was gisterenavond weer eens fiks mis op dit normaliter toch wel rustige eiland. Het bleek namelijk zo te zijn dat er op, een vlakbij Huize Hoofdredacteur gelegen weg, een zogenaamde straatrace werd georganiseerd. Een fiks aantal auto's zou daarbij zijn betrokken. Echter, tegen de klok van elven in de avond ging het helemaal mis en was er sprake van een ernstig ongeval waarbij vijf auto's betrokken waren. Een enorme ravage, twee gewonden en een dodelijk slachtoffer waren het gevolg. Daarmee was het overigens nog niet gedaan toen de plaatselijke politie, zo ongeveer een uurtje later, bericht kreeg dat er werd geschoten bij een horeca-gelegenheid te Jan Doret, hemelsbreed een kilometertje verderop. Aldaar aangekomen werd het slachtoffer van een liquidatie aangetroffen, doorzeefd met kogels. Vele tientallen hulzen werden er door de recherche aangetroffen. Terwijl het jaar nog geen maand oud is, viel dus gisterenavond alweer het derde verkeersslachtoffer van dit jaar en kon er weer een moord op het lijstje van misdrijven worden bijgeschreven. Helaas.....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten