Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 januari 2014

Een schildpad en een flamingo!

Het is inmiddels, op het vandaag uitermate warme eiland Curacao, zaterdag 25 januari 2014 geworden. De zon staat al urenlang hoog aan de hemel en de temperatuur is dan ook gestegen tot ver boven de dertig graden Celsius. De beide logees, Oom Albert en Tante Reinie, achtten de tijd dan ook rijp geworden om een verkoelende duik te nemen in het zwembad dat is gelegen achter Huize Hoofdredacteur. De voorbereidingen voor de maaltijd van vanmiddag, een Indische rijsttafel, zijn immers volledig afgewerkt, waardoor er inmiddels tijd voor ontspanning is aangebroken. Dat geldt echter niet voor Uw Hoofdredacteur die, na weliswaar te hebben kunnen genieten van een lange nachtrust, al op pad is geweest om de locale grootgrutter met een bezoek te vereren. Daarnaast zal hij, over een klein uurtje, opnieuw zijn autootje dienen te pakken om te gaan afreizen naar de muziekles van dochterlief Julia. Daarna, bij thuiskomst, rest dan nog juist een korte periode om enigszins verfrist de visite bestaande uit het gezelschap van collega Bullie te kunnen ontvangen. U ziet, de tijd verstrekt op dit zo fraaie eiland sneller dan snel vandaag.

Gisterenmiddag was het weer eens zover. Zoals eenmaal per maand het geval is, werden de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, verwacht bij de knutselclub in Jongbloed. Nu is het zo dat zoonlief Levi sowieso wekelijks een knutselclub bezoekt, echter de club in Jongbloed is van beduidend hoger niveau. Al wekenlang keken de Olijke Twee ernaar uit om, van allerhande hulpmaterialen, een levensecht dier te gaan produceren. Zoonlief Levi koos voor een heuse schildpad daar waar dochterlief Julia aangaf meer gevoelens te hebben voor een flamingo. Toen Uw Hoofdredacteur beiden, aan het einde van de middag, ging afhalen en bij de knutselclub arriveerde, werd hij dan ook met veel enthousiasme begroet. "Moet je eens kijken wat we heben gemaakt! Dat is toch werkelijk prachtig Papa. Knap van ons of niet?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was ten zeerste verrast en kon slechts beamen dat de produkten van hoog niveau waren. Weer iets om goed te bewaren opdat later nog eens verrukt op de diertjes kan worden teruggekeken.
Het gehele weekeinde zal, in Huize Hoofdredacteur, in het teken staan van eten. Is het zo dat Uw Hoofdredacteur al eerder memoreerde dat er vanmiddag gasten zullen aanschuiven om te gaan genieten van de, door Tante Reinie geprepareerde rijsttafel, ook op de zondag staat er weer het nodige te gebeuren. Niet alleen zal Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk met zijn tong op zijn schoenen terugkeren van de monsterlijke wandeltocht naar het eindpunt bij Mambo Beach, er wacht het gezin Hoofdredacteur daarnaast morgen wederom visite. Een fiks aantal maanden geleden vervoegden zich namelijk Roy K. met zijn echtgenote Hiltje, bij Huize Hoofdredacteur. Nu moet U weten dat Uw Hoofdredacteur in een ver verleden verschillende mooie klussen heeft uitgevoerd met Roy K. Het weerzien van enige maanden geleden was dan ook een zeer geslaagde bijeenkomst. Welnu, deze week mocht Uw Hoofdredacteur plots een boodschap op zijn telefoon ontvangen die luidde: "Hoofdredacteur, dit is Roy. Graag nodigen wij onszelf weer uit voor een heerlijke BBQ nu we inmiddels weer op Curacao zijn." En zo kan het dan ook zijn dat  morgenmiddag de BBQ weer fiks zal branden bij Huize Hoofdredacteur.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten