Totaal aantal pageviews

woensdag 1 januari 2014

"El Señor Antonie, where are you?"

Ook in Medellin, Colombia, alwaar het gezin Hoofdredacteur nog altijd bivakkeert, is het inmiddels 1 januari 2014 geworden. De jaarwisseling is achter de rug. Het gezin Hoofdredacteur verbleef, tijdens de jaarwisseling, op het balkon van haar hotelkamer alwaar een fabelachtig uitzicht over het dal waarin de stad gelegen is, waar te nemen was. Een prachtig vuurwerk werd met open monden gadegeslagen waarna, circa een kwartiertje later, zeer snel de warme bedstee werd opgezocht. Het gezin Hoofdredacteur was namelijk enorm moe! Moe na een zeer lange excursiedag, die per bus en per boot voerde naar prachtige bestemmingen. Vanaf elf uur gisterenavond werd dan ook, halfslaperig, gewacht tot het eindelijk 12 uur zou zijn en het vuurwerk zou losbarsten.

Gisterenochtend begon de dag bijzonder vroeg. Immers, al om half zes liep de wekker af om nog tijdig een ontbijt te kunnen verorberen alvorens de taxi zou klaarstaan. De taxichauffeur bleek keurig op tijd te zijn en vervoerde het gezin Hoofdredacteur naar de opstapplaats voor de excursie die naar  El Peñón de Guatapé zou voeren. Een enorme berg, gelijkend op een meteoriet, welke kan worden beklommen door middel van traptreden. Slechts ongeveer 700 traptreden zouden moeten worden overwonnen alvorens de top zou zijn bereikt, zo deelde Caroline, de Spaanstalige gids, Uw Hoofdredacteur mee. Iets om ten zeerste naar uit te kijken, zo vond de geoefende sporter, met hoogtevrees, die Uw Hoofdredacteur nu eenmaal niet is.
Het werd tijd om te vertrekken en de buschauffeur was het eerste uurtje druk met het oppikken van allerlei medereizigers. Uiteindelijk werd, na dat uurtje, de reis ingezet op weg naar de eerste halte: een restaurantje waar het ontbijt zou klaarstaan. Na dat ontbijt kwam de vaart er eerst fiks in en werd de ene na de andere berg overwonnen. Diverse kleine plaatsjes werden aangedaan waarbij er steeds de mogelijkheid bestond om even in die plaatsjes rond te wandelen. Het was dan ook al na de middag dat El Peñón de Guatapé, de huiveringwekkende uitdaging voor Uw Hoofdredacteur, daadwerkelijk in beeld kwam. Wat hoog, wat hoog! Moeder de vrouw, die de bui al zag hangen, drukte Uw Hoofdredacteur op het hart dat hij beslist een man zou moeten zijn en het gezin Hoofdredacteur tijdens de klim zou moeten vergezellen. Het was nu eenmaal niet anders.

Welnu, duizenden doden stierf Uw Hoofdredacteur onderweg naar de top. Terwijl zoonlief Levi, de jongste olijkerd, al aan de start gas gaf met het voornemen de treden al rennend te beklimmen, deed Uw Hoofdredacteur het uitermate kalm aan. De gids had voorgerekend dat het, in een rustig tempo, mogelijk zou moeten zijn de berg in een kwartier te beklimmen. Welnu, Uw Hoofdredacteur had daarvoor een half uurtje meer nodig, bang als hij was van de berg af te donderen en hijgend als een hert in zijn beste jaren. Mijn God, er kwam geen einde aan! Drijfnat van de inspanning bereikte Uw Hoofdredacteur uiteindelijk de top waar het uitzicht geweldig bleek te zijn. Veel tijd om daarvan te genieten was er overigens niet. Door het overschrijden van de tijdslimiet resteerden nog maar enkele minuten voor de afdaling alvorens de bus zou gaan vertrekken. U begrijpt, met benen die trilden als nooit te voor, bereikte Uw Hoofdredacteur uiteindelijk weer vaste grond.
Het werd tijd te gaan verkassen naar het volgende dorpje, alwaar ingescheept zou dienen te worden voor een boottocht. Dit echter eerst nadat een warme maaltijd in een lokaal etablissement zou zijn uitgeserveerd. De boottocht voerde langs vele eilandjes, het een nog mooier en groener dan de ander. Werkelijk, Colombia is een prachtig land. Na de boottocht was er nog gelegenheid om het dorpje te gaan verkennen, alwaar het een drukte van belang bleek nu eenieder bezig was met het vieren van de Oudejaarsdag.  Zoonlief Levi en dochterlief Julia maakten van de gelegenheid gebruik om een afdaling te maken via een heuse kabelbaan. Drie kwartier had het gezelschap de tijd in het dorpje rond te lopen alvorens, om stipt kwart voor vijf, de bus zou moeten worden betreden voor de terugreis naar Medellin. De gids vertelde Uw Hoofdredacteur waar de bus zou staan geparkeerd: "En el Parke Principal!" Uw Hoofdredacteur vervolgens, beloofde om er op tijd te zijn.

Het werd half vijf en dus was het tijd de bus te gaan zoeken. Uw Hoofdredacteur zag een bord waarop stond vermeld "Parque" en meende dat de bus daar wel te vinden zou zijn. Hetgeen klopte overigens, al was het wel wat vreemd dat geen enkele andere medereiziger bij de bus was te vinden. Ook de gids liet verstek gaan. Na een half uurtje te hebben gewacht, vermoedde Moeder de vrouw dat er sprake zou zijn van een misverstand. Uw Hoofdredacteur besloot dan ook maar om op zoek te gaan naar de andere leden van het gezelschap en liep daarom terug naar het dorpsplein. Het was er een drukte van belang onder muzikale begeleiding van een, op een podium spelende, grote band. Plots stopte de muziek en hoorde Uw Hoofdredacteur de volgende mededeling: "El Señor Antonie, where are you?" Het bleek dat Uw Hoofdredacteur werd omgeroepen door de gids die zich, met de overige deelnemers aan de excursie, al een half uur had opgesteld op een geheel andere plaats dan Uw Hoofdredacteur had bedacht. Tot grote opluchting van velen werd Uw Hoofdredacteur dus uiteindelijk begroet en kon de terugreis, die twee uren zou gaan duren, worden ingezet.
Het was al avond alvorens het gezin Hoofdredacteur in Medellin werd afgezet. Snel werden nog even, in een nachtwinkeltje, wat versnaperingen voor de jaarwisseling aangeschaft. Daarna werd er dus feitelijk slechts gewacht tot het 12 uur zou worden. Wat een dag, wat een dag. Hedenochtend werd Uw Hoofdredacteur nog flink aan de eerdergenoemde beklimming herinnerd nu zijn benen aanvoelen als hebben zij de jaarwisseling niet overleefd. Vandaag is het overigens voor het gezin Hoofdredacteur de laatste dag die in Medellin zal worden doorgebracht. Morgen immers, zal de reis naar Dushi Korsou, via Bogota en Aruba, dienen plaats te vinden. Het is maar te hopen dat Uw Hoofdredacteur morgen dan ook in elk geval nog een beetje mobiel zal zijn!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten