Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 januari 2014

Een Strabaant Wief!

Vandaag is het, op het qua temperatuur wederom zeer aangename eiland Curacao, dinsdag 21 januari 2014 geworden. Slechts een klein buitje regen trok de afgelopen uren over Huize Hoofdredacteur waardoor het er thans op lijkt dat er weer eens een mooie dag op het punt van beginnen staat. Uw Hoofdredacteur ziet dan ook zeer opgewekt een nieuwe werkdag tegemoet. De Olijke Twee werden al afgeleverd bij hun school en Moeder de vrouw vertrok al een uur of twee geleden naar haar pupillen. Slechts de beide logees van het gezin Hoofdredacteur verkeren nog in diepe rust na de drukke dag van gisteren. Al kan het mogelijk ook zo zijn dat beiden enigszins ontstemd geraakten door de mededeling die Moeder de vrouw gisterenavond, terwijl de maaltijd werd opgeschept, deed. "Zondag is het weer zo ver! Weten jullie nog dat we vorig jaar mee hebben gedaan aan de zogenaamde "Walk for the Roses en we slechts 8 kilometer moesten lopen? Welnu, dan heb ik een heuglijke mededeling. Zondag is namelijk de volgende editie een feit. Wat denken jullie, het is immers voor een goed doel! Zal ik jullie allemaal maar weer opgeven?"

U begrijpt, dit bericht sloeg in als een bom. Zeker bij Oom Albert en Uw Hoofdredacteur die heimelijk dan ook onmiddellijk trachtten signalen uit te wisselen die een nadere en afdoende strategie zouden kunnen bepalen. "Dat is wa vrog in de margen dat loop'n ohnie? Bi'j wa good wies? Is'r nie nen bezemwoag'n neudig?" zo vroeg Oom Albert. Maar nee hoor, er lijkt geen ontkomen aan. En zo zal het dan waarschijnlijk ook wel zijn dat komende zondagochtend, tegen een uur of 5 in de ochtend, Uw Hoofdredacteur zijn auto naar het eindpunt van de wandeling brengt opdat, nadat de wandeling zal zijn afgelegd, vervoer voor de terugreis klaar staat. Moeder de vrouw, een "strabaant wief" volgens Oom Albert, zal zich dus vanmiddag warschijnlijk wel gaan melden bij het inschrijfkantoor voor deze geweldige mars. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur verheugt zich er alweer ten zeerste op om, per benenwagen, de immens hoge Julianabrug te mogen beklimmen. De editie van vorig jaar leverde hem immers slechts gedurende een tweetal (lange) weken fikse spierpijnen op!
Nu de welhaast dagelijkse edities van "Een Zonnig Avontuur" inmiddels al door meer dan 180.000 belangstellenden zijn gelezen is het weer zover. Uw Hoofdredacteur heeft namelijk, over het afgelopen jaar, weer vele edities bewaard en is daarom druk doende om zijn zevende boek in elkaar te zetten. Zoals altijd is dat weer een enorme klus. Niet alleen bevatten de edities veel tekst die geredigeerd dient te worden, het uitzoeken van de circa 600 foto's is een nog veel intensiever werkje. De komende weken zal Uw Hoofdredacteur er daarom wel zoet mee zijn, al wacht hem tussendoor ook nog een tweeweeks verblijf in Nederland binnenkort. Het bedenken van een titel voor dit zevende boek in de reeks van "Een Zonnig Avontuur" valt overigens nog niet mee. Vele hoofdbrekens heeft het Uw Hoofdredacteur al opgeleverd, maar schot zit er nog niet echt in. Wellicht dat U, als frequent lezer van de dagelijkse gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland, een pakkende titel voor ogen heeft? Mocht dat zo zijn, dan houdt Uw Hoofdredacteur zich van harte aanbevolen voor Uw suggesties!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten