Totaal aantal pageviews

donderdag 9 januari 2014

Gooische Vrouwen Bingo!

Op het normaliter zo zonnige eiland Curacao is het, terwijl het er nog uitermate vroeg op de ochtend van donderdag 9 januari 2014 is, uitermate bewolkt. Zojuist heeft het, op het moment dat Uw Hoofdredacteur nog met een kopje koffie genoot van de stilte om hem heen, behoorlijk geregend. De sproei-installatie die de tuin van water voorziet, staat al een paar weken stil om te voorkomen dat het gras nog slechts met lieslaarzen enigszins verantwoord te betreden valt. Het lijkt dus eigenlijk wel een beetje herfstachtig te zijn op dit zo fraaie eiland, al zijn de temperaturen vanzelfsprekend nog altijd onveranderd prima. Het is donderdag vandaag, hetgeen betekent dat de week alweer gestaag vordert. Moeder de vrouw staat allang weer voor haar klasje en de beide olijkerds hebben zich ook op school gemeld. Alle kans dus voor Uw Hoofdredacteur om U, op zijn gemak, te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Leven op een tropisch eiland, wie wil dat nu niet? Echter, naast de zon en de zee is er ook wel een minder leuke kant aan het wonen in de West. Het stikt er namelijk werkelijk van de beesten. Nu is dat, als het gaat om verschillende diersoorten, helemaal niet erg. Prachtige leguanen, bontgekleurde papegaaitjes en oranje troepiaalvogels zijn op zich immers prima te pruimen? Echter, er leven ook diverse andere dieren waar Uw Hoofdredacteur minder op is gesteld. Veel vliegen, zeker in deze tijd van het jaar, veroorzaken fiks ongemak tijdens de dagelijkse maaltijden. De ratten die zich, wanneer het donker wordt, melden om naar voedsel te zoeken. En, zeker niet te vergeten, de vele duizenden muggen die zich, vooral wanneer de zon ondergaat, melden met enorm fanatieke aanvallen op de ontblote ledematen van Uw Hoofdredacteur. Nu zult U wellicht denken: "Het is niet anders. Dan had Uw Hoofdredacteur maar niet op dat eiland moeten gaan wonen!" Hetgeen op zich waarschijnlijk ook zo is.
Echter, uiteindelijk valt met al die beesten toch wel te leven. De ratten worden immers met verve verjaagd door de beide trouwe viervoetertjes van Uw Hoofdredacteur en de vliegenplaag zal uiteindelijk vanzelf wel minder worden. De muggen vormen echter een geheel ander verhaal. Het blijkt namelijk zo te zijn dat er een nieuwe muggenvariant voornemens is zich op dit eiland te gaan vestigen. In deze gaat het om de zogenaamde "Chikungunya". Is het thans al zo dat de op Curacao aanwezige muggen regelmatig voor dengueklachten zorgen -met pijn en hoge koorts en soms zelfs de dood tot gevolg-, ook het nieuwe familielid kan voor zeer vervelende klachten zorgen. Gisteren werd dan ook bekend gemaakt dat het de bevolking wordt aangeraden bescherming te zoeken tegen deze vervelende stekertjes. Een lange broek en een dikke trui schijnen voldoende bescherming te bieden, althans volgens diverse media. Met een temperatuur die dagelijks in de buurt van de dertig graden Celsius komt, niet echt aantrekkelijk overigens. Uw Hoofdredacteur denkt dan ook nog even na over een goed alternatief.

Dan nog even kort aandacht voor de successtory van Moeder de vrouw, die immers de ene na de andere prijs wint. Gisterenmiddag werd haar, onder feestelijk applaus, een gratis hotelovernachting voor twee personen overhandigd. Binnenkort zal er daarom een nachtje worden doorgebracht in het luxe Avila Hotel. Klaarblijkelijk stemde al het geluk dat Moeder de vrouw de laatste weken naar zich toetrekt, haar tot nadenken. En zo kon het dan ook zijn dat zij gisterenavond Uw Hoofdredacteur verraste met de mededeling dat zij voortaan, eens per maand, haar geluk zal gaan beproeven op de zogenaamde "Gooische Vrouwen Bingo!" Het blijkt namelijk zo te zijn dat er, elke maand, zo een Bingo wordt georganiseerd op een, in het Waaigat geparkeerde, boot. De prijzen, zo berichtte Moeder de vrouw, zijn typische vrouwendingen zoals tassen, beauty arrangementen en noem maar op. Uw Hoofdredacteur ziet de bui al hangen. Waarschijnlijk ruilt Moeder de vrouw haar loopbaan als docente binnenkort wel in voor een reisje naar Las Vegas om aldaar haar geluk te gaan beproeven aan een pokertafel. Het moet toch niet gekker worden?  

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten