Totaal aantal pageviews

zaterdag 11 januari 2014

"Komt U over een weekje maar eens weer terug!"

Op het zo fraaie eiland Curacao is het weekeinde aangebroken nu het inmiddels zaterdag 11 januari 2014 is geworden. Voor Moeder de vrouw begon de dag al in alle vroegte nu zij heeft besloten dat het weer eens tijd is geworden voor sportieve beweging. Dientengevolge meldde zij zich, al tegen de klok van half acht in de ochtend, om aanwezig te zijn bij een zogenaamd "Boot Camp." In de praktijk zal dat betekenen dat Moeder de vrouw rondjes dient te lopen tot haar tong waarschijnlijk op de sportschoentjes hangt. Gelukkig heeft zij daarna de hele dag dan nog om weer enigszins bij te komen. Uw Hoofdredacteur, allergisch voor alles wat met beweging heeft te maken, kende echter geheel andere bezigheden. Zoonlief Levi immers diende alweer tijdig bij zijn wekelijkse knutselclub aanwezig te zijn en dochterlief Julia, de oudste olijkerd, schreeuwde om meer boterhammen. U ziet, het is weekeinde in Huize Hoofdredacteur. Tijd om even bij te komen en U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren uit eerdere edities, volgen de beide olijkerds wekelijks muziekles. Beiden begonnen, vele weken geleden, met het spelen op een blokfluit middels de beroemde karatemethodiek. Dat betekende dat, wanneer er bepaalde nieuwe liedjes waren aangeleerd, een gekleurd bandje om de blokfluit werd verkregen. Wanneer uiteindelijk het zwarte bandje zou zijn behaald, dan was de muzikale vorming op de blokfluit gereed. Zo kon dochterlief Julia de blokfluit uiteindelijk inruilen voor een piano waarop zij wekelijks lessen volgt. Thans is het zo dat ook zoonlief Levi bijna alle kleuren aan zijn blokfluit heeft hangen en een keus voor een ander muziekinstrument mag maken. "Ik wil graag op vioolles", zo berichtte het kereltje. Op de vraag van Uw Hoofdredacteur of het mannetje wel wist wat een viool eigenlijk was, werd bevestigend geantwoord. "Het is een soort kleine gitaar waarbij je een stok nodig hebt om er geluid uit te krijgen", zo wist de kleine Stradivarius. U begrijpt, het zal vast en zeker niet lang meer gaan duren alvorens er klassieke muziek te beluisteren valt in Huize Hoofdredacteur.
Nog slechts een paar dagen en dan is het zover dat Oom Albert en Tante Reinie, voor het vijfde jaar in successie, zullen komen logeren bij de familie Hoofdredacteur. Nu is het zo dat Moeder de vrouw recentelijk een vliegticket won tijdens een vlucht naar Medellin. En, nu Oom en Tante komen logeren lijkt dat een goed moment om er, samen met een vriendin, een paar dagen tussenuit te knijpen en richting Miami te vliegen. Gisteren vervoegde Moeder de vrouw zich dan ook, met in haar hand de gewonnen prijs, bij de luchtvaartmaatschappij om de prijs om te gaan zetten in een heus vliegticket. Nou, U begrijpt het vast en zeker al: dat gelukte van geen kant. De dame achter de balie legde uit wat het probleem nu eigenlijk was. "Kijk Moeder de vrouw. U moet eerst een account aanmaken. Nee, dat kan niet via de computer. Ik vul een formulier in en dat moet dan eerst verwerkt worden door ons hoofdkantoor. Niet dat het verwerken nu daadwerkelijk zo lang duurt hoor. Echter, onze bode moet het formulier naar het hoofdkantoor brengen en dat duurt nu eenmaal een week. Komt U dus over een week maar een keertje terug dan zien we wel verder! Fijne dag nog hoor." U ziet, een prijs is weliswaar soms snel gewonnen maar het incasseren ervan kan weleens beduidend langer duren!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten