Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 augustus 2013

De handen uit de mouwen!

Het is vandaag op het zo fraaie eiland Curaçao dinsdag 13 augustus 2013 geworden. Het is een feit: de eerste schooldag zit er voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee alweer enige tijd op. Och, wat zagen ze er tegenop en wat keken ze er tegelijkertijd naar uit. De eerste, oh zo spannende schooldag was hen echter alle drie ten zeerste meegevallen, zo berichtten zij. Dochterlief in groep 4 gaf hoog op over haar juffrouw: "Ze is echt heel erg aardig Pap!" Zoonlief Levi, nieuw in groep 3, was niet minder tevreden. "Ik vond het leuk Pap. Maar ik ga nu bij Hidde spelen. Tot later...". Moeder de vrouw was lyrisch over haar klas: "Het is een heel leuke groep." U ziet, de slapeloze zondagnacht was echt niet nodig geweest. Maar, de afgelopen nacht werd dat slaaptekort al snel ingelopen, zo moe was eenieder uiteindelijk van de eerste zo inspannende dag. Het komt dus vast en zeker goed, de start was in elk geval veelbelovend!

Uw Hoofdredacteur meldde het al in de vorige editie van "Een Zonnig Avontuur." Er zijn gisteren wederom twee immense containers vol goederen gearriveerd in de loods op het industriepark. Daarnaast staan er al twee volgende containers te wachten bij de Curaçaose douane. Vandaag dienen de handen dan ook weer fiks uit de mouwen te worden gestoken om te zorgen dat de twee gigantische containers leegkomen. Vervolgens moet er in de loods weer ruimte worden gecreëerd voor de daarop volgende containers. Gelukkig is het op Curaçao maar een graad of 33 Celsius, al is de temperatuur in beide containers nog wel een paar graden hoger. Een prima gelegenheid dus voor collega Bullie en Uw Hoofdredacteur om weer vele calorieën te verbranden vandaag. Maar vanavond zal het dan vast en zeker weer een goed gevoel geven. Immers, na gedane arbeid.....
Dan werd gisteren bekend gemaakt dat het Ministerie van Defensie ook goederen per boot verscheept richting de Cariben. In dit geval gaat het echter niet om grote containers die uitgeladen dienen te worden. Nee, in deze kwestie handelt het om een geheel ander transport. U moet weten, in het Caribisch gebied wordt ontzettend veel geld verdiend aan de handel in drugs. Met grote regelmaat worden er daarom, door de Kustwacht en door de Koninklijke Marine, drugstransporten onderschept en zogenaamde fast boats achtervolgd. Vele kilo's soft- en harddrugs worden daarbij jaarlijks buitgemaakt. Welnu, om de jacht op smokkelaars en handelaren nog succesvoller te laten zijn, arriveert binnenkort een nieuwe helikopter op dit zo fraaie eiland. Afgelopen zondag werd de wentelwiek in Nederland op de boot gezet en de verwachting is dat aan het eind van de maand Curaçao kan worden aangedaan. De sensoren aan boord van deze helikopter schijnen een verbluffend beeld van omgevingen op te kunnen leveren. Het zal, zo denkt althans Uw Hoofdredacteur, wel weer een pracht plaatje opleveren wanneer de wentelwiek regelmatig over Huize Hoofdredacteur komt scheren.    

Collega Bullie heeft het ruim inmiddels weer alleen. De laatste zes weken had Bullie immers beurtelings bezoek van zijn kinderen en zijn eega. Gisterenmiddag wachtte hem de droevige taak om zijn zoon en zijn echtgenote uit te gaan zwaaien op het lokale vliegveld Hato. Wederom breekt voor Bullie een lange periode van eenzaamheid aan, iets waaraan maar moeilijk is te wennen. Echter, het levert Uw Hoofdredacteur op de dagelijkse werkplek wel wat meer gezelschap en gezelligheid op. Zo ziet U maar: ieder nadeel heeft inderdaad ook een voordeel!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten