Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 augustus 2013

Schuifelen met tablets.....

Het is inmiddels vrijdag 30 augustus 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Uw Hoofdredacteur, voorzien van een kopje koffie, heeft zojuist de Olijke Twee afgeleverd bij hun school, alwaar een spannende dag voor hen op het programma staat. Moderne ontwikkelingen op het eiland waar soms juist de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Maar, daarover later meer. Uw Hoofdredacteur, gezeten op de veranda waar met groot geweld de golven van de Caribische Zee tegenaan beuken, heeft nog even tijd alvorens hij zich dient te melden in de loods op Brievengat. Immers, de roldeur van de loods is defect geraakt en behoeft een ingrijpende reparatie nu er al weer een nieuwe container vol zware lading in Nederland op de boot is gezet. Nu er dus nog wat tijd resteert alvorens de reparatieploeg daadwerkelijk zal arriveren, bestaat de mogelijkheid om U nog snel even te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Zoals gezegd, het is vandaag een spannende schooldag voor de Olijke Twee. Een dag die door beiden werd getypeerd als "iPad-dag." Wat is namelijk het geval. Welnu, op de prachtige school waar het tweetal een groot gedeelte van de week wordt onderwezen, is sprake van een nieuw concept. Het concept is getiteld BYOD, hetgeen staat voor "Bring Your Own Device." De bedoeling is dat er, op een vaste dag in de week, gewerkt wordt op een zogenaamd tablet zoals een iPad. Nou, U begrijpt, dat is reuze spannend. Ook voor Uw Hoofdredacteur trouwens. Immers, zo een tablet is niet bepaald bestand tegen ravotten op het schoolplein en kan evenmin dienen voor het uitdienen van een beuk aan een tegenstander tijdens een partijtje voetbal. Gelukkig heeft de school, ter waarborging van het voortbestaan der tablets, strakke regels gesteld. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur, na eerst Moeder de vrouw te hebben uitgezwaaid, uitermate voorzichtig met twee van deze digitale apparaten, over het schoolplein schuifelde. Benieuwd of het concept, of beter gezegd de tablet, het einde van het schooljaar haalt!
Vandaag is het zover! Na er welhaast een jaar naar te hebben uitgekeken is het vandaag de allereerste dag van het "Curaçao North Sea Jazz 2013." En, geïnteresseerde lezers zal dat bekend voorkomen, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur hebben daarvoor kaarten kunnen scoren. Vanaf zes uur vanavond zal dit tweetal dan ook op stap gaan voor een lange en hopelijk boeiende muzikale avond. Allereerst zal het optreden van de band "Toto" worden bezocht, waarna vervolgens mevrouw Diana Ross in levende lijve kan worden bewonderd. Als klap op de vuurpijl zal Marc Anthony het hoofdpodium gaan betreden. U ziet, een evenement om van te smullen, al maakt Uw Hoofdredacteur zich wel wat zorgen om het optreden van de heer Marc Anthony. U moet namelijk weten, deze heer brengt fantastische salsamuziek ten gehore, waarbij het welhaast onmogelijk is om stil te blijven staan. Nu moet U daarnaast weten dat Uw Hoofdredacteur, over enige weken, een leeftijd bereikt waarop het fysiek volstrekt niet langer verantwoord is om ook maar enigszins te bewegen. Het is dan ook maar te hopen dat Uw Hoofdredacteur de lange muzikale avond gezond gaat doorkomen.
Dan besteedt Uw Hoofdredacteur graag even aandacht aan een bijzonder heuglijke gebeurtenis. Het is alweer enige tijd geleden dat de (veel) rustiger Fries zijn collega's op Curaçao verliet om zijn loopbaan te gaan voortzetten op het lieflijke eiland Bonaire. Dagelijks wordt hij op Curaçao nog gemist en door velen wordt aan hem gedacht. Zo werd Uw Hoofdredacteur gisteren dan ook door, veelal vrouwelijke, collega's geattendeerd op het feit dat de (veel) rustiger Fries vandaag zijn verjaardag viert. Een feit waarbij best even mag worden stilgestaan. Wibo, vanaf een heet Curaçao: een heel fijne dag gewenst en dat je maar een grote jongen mag worden!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten