Totaal aantal pageviews

dinsdag 27 augustus 2013

Zandzakken voor de deur!

Het is dinsdagochtend 27 augustus 2013 op het, qua temperatuur, nog heerlijk frisse eiland Curaçao. Dat zal echter maar tijdelijk zo zijn. Immers, het is nog vroeg in de ochtend en bij het verstrijken der uren zal de temperatuur fors gaan toenemen. Het is namelijk bijzonder heet op dit fraaie eiland de laatste dagen. En, met een drukke werkdag te gaan betekent dit dat er vandaag weer de nodige zweetdruppels vergoten zullen gaan worden. Niet dat Uw Hoofdredacteur dat erg vindt overigens; hij is een groot liefhebber van zonnige weersomstandigheden. Inmiddels zijn de beide olijkerds al op school neergezet en heeft Uw Hoofdredacteur even tijd, in afwachting van zijn eerste afspraak vandaag, U even bij te praten over de meest recente ontwikkelingen op dit eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Voor de meeste lezers van "Een Zonnig Avontuur" zal het bekend zijn dat het gezin Hoofdredacteur woonachtig is in het pittoreske vissersdorpje Boca Sami. Al enkele malen eerder verhaalde Uw Hoofdredacteur over de plaatselijke voetbaltrots, "Jong Colombia" geheten. Het eerste elftal van deze voetbalclub komt uit in de hoogste divisie van Curaçao. Zeg maar de superliga. In deze liga wordt jaarlijks een competitie gespeeld waarna, aan het einde van die competitie, de zes hoogst geplaatste clubs zogenaamde play-offs mogen spelen om het kampioenschap van Curaçao. Een hele eer, dat zult U kunnen begrijpen. Welnu, het afgelopen weekeinde stond de laatste speeldag van de reguliere competitie op het programma en onder de inwoners van Boca Sami liep de spanning behoorlijk op.
Wat was namelijk het geval? Welnu, het team van "Jong Colombia" had nog een kleine kans zich voor de eindronde te plaatsen. Zelf dienden zij dan te winnen van hun tegenstander en de concurrentie diende punten te verspelen. Het gewenste scenario kwam uit! En dat wil zeggen dat de strijd om het kampioenschap van Curaçao wordt voortgezet met de voetballers uit Boca Sami als kanshebbers. Onmiddellijk kwam er een actie op gang om fondsen te verzamelen om de play- offs tot een succes te maken. Voor het luttele bedrag van 20 Antilliaanse florijnen blijkt het mogelijk een poster van het succesvolle team te verkrijgen. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur beschouwd wordt als een der meest fanatieke sponsoren van "Jong Colombia." Althans door Ibi, zoals de heer Martina, Manus van alles binnen de club, wordt genoemd. Uw Hoofdredacteur ziet de bui dan ook al hangen en heeft, onmiddellijk na de start van de actie, zijn voordeur gebarricadeerd om te voorkomen dat van hem wordt verwacht dat hij honderden posters gaat afnemen. Omdat deze strategie waarschijnlijk niet afdoende zal blijken te zijn, werd de jongste olijkerd bereid gevonden zich te hijsen in een afschrikwekkend tenue. Tegen betaling van een luttel bedrag lijkt het ventje bereid potentiële bezoekers van Huize Hoofdredacteur af te gaan schrikken. Nu maar afwachten of het gaat werken!

U begrijpt, het is allemaal wat! Niet alleen is er de druk van de dagelijkse werkzaamheden, maar ook de verrichtingen van de voetbalvereniging veroorzaken dus stress. Het is dan ook maar goed dat, aan het einde van deze week, momenten van ontspanning kunnen gaan volgen. Immers, op het terrein van het "World Trade Center" wordt vrijdag de eerste avond van het "Curaçao North Sea Jazz" georganiseerd. En, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zullen daarbij aanwezig kunnen zijn. Op de klanken van Toto, Diana Ross en Marc Anthony zal het vast en zeker lukken om het hoofd leeg te maken. Iets waarnaar Uw Hoofdredacteur ten zeerste uitkijkt.
Wordt vervolgd.....

1 opmerking: