Totaal aantal pageviews

vrijdag 16 augustus 2013

Een enorm verrast fotomodel!

Op het warme eiland Curaçao is het vandaag vrijdag 16 augustus 2013 geworden. De zon brandt als vanouds op dit zo fraaie eiland, waar Uw Hoofdredacteur vandaag een wel zeer grote verrassing te wachten stond. Maar, daarover later meer. Het is vrijdag vandaag, hetgeen betekent dat er aan een lange werkweek een einde gaat komen. Ook voor de Olijke Twee komt er een einde aan wat hun eerste schoolweek van dit schooljaar was. En, dat is maar goed ook. Beide olijkerds zijn immers inmiddels totaal uitgeput en laten zich, in de vroege ochtend, zo ongeveer slechts met een kraan uit bed tillen. Totaal op zijn ze, de beide schatjes. Het zal overigens vast en zeker wel een paar weken duren alvorens zij zijn gewend aan het dagelijkse ritme van vroeg opstaan en veel energie te moeten leveren. Hoe het ook moge zijn, vandaag begint voor hen gelukkig ook het weekeinde.

Gisteren was het weer eens zover. In de namiddag diende een bezoek te worden gebracht aan de loods waarin allerlei goederen, afkomstig uit containers, zijn opgeslagen. Er was namelijk een vrachtauto geregeld die vele goederen zou moeten gaan vervoeren naar de inrichting waar collega Bullie en Uw Hoofdredacteur dagelijks werkzaam zijn. Zoals steevast het geval is, werd hulp geboden in de vorm van een zestal potige cliënten van Uw Hoofdredacteur. Nu was het laden van de vrachtauto op zich niet zo'n probleem, echter het wachten op terugkeer van diezelfde vrachtwagen duurde wel erg lang. In de inrichting waar de goederen zouden moeten worden afgeleverd, verliep het lossen klaarblijkelijk niet erg snel. De zes potige knapen begonnen zich dan ook al snel enigszins te vervelen. Plots kreeg collega Bullie een lumineuze inval. Ergens in de loods had hij immers, eerder deze week, een Oudhollands spel gespot. En ja hoor, na enig zoekwerk kwam de sjoelbak tevoorschijn. Prachtig om te zien hoe zes, toch doorgewinterde cliënten, plots transformeerden tot enthousiaste jochies die druk waren met een spelletje. Soms kan het leven zo verrassend zijn!
Nu we het toch over verrassingen hebben, Uw Hoofdredacteur was gisteren en vanochtend met stomheid geslagen. U moet weten, de overheid op Curaçao beschikt over een centrale personeelsdienst. Deze dienst is ondersteunend aan alle overheidsorganisaties op dit eiland, en dat zijn er nogal wat. Welnu, gisteren aan het einde van de dag rinkelde de telefoon van Uw Hoofdredacteur. "Hallo, spreek ik met de Hoofdredacteur? U spreekt met de centrale personeelsdienst. Ik wil U, als het mag, een enigszins vreemde vraag stellen. U moet weten, we gaan binnenkort een campagne starten voor professionalisering van ambtenaren. Daartoe wordt gebruik gemaakt van een nieuwe opleidingspoot. En, om die tak van sport in de markt te zetten en bekendheid te geven, worden er posters gemaakt met wervende teksten en foto's van ambtenaren. Graag zouden wij ook een blanke ambtenaar portretteren. Wat denkt U, wilt U meewerken aan een heuse fotoshoot?" zo sprak de dame aan de telefoon.

En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur vandaag, in alle vroegte, af diende te reizen naar de Oostkant van dit mooie eiland. Op de plaats van bestemming aangekomen werd hij verwelkomd door een grote groep mensen. Fotografen, een visagist en vele anderen heetten Uw Hoofdredacteur van harte welkom. Uw Hoofdredacteur voerde, zoals hem was opgedragen, een grote partij kleding mee van waaruit onmiddellijk een gewenste outfit tevoorschijn werd  getoverd. Anderhalf uur lang diende Uw Hoofdredacteur vervolgens, nadat hij van een lading make-up was voorzien, in allerlei houdingen te poseren. Het moet gezegd, het was ontzettend leuk om mee te maken, al kriebelde de kwast die de visagist na elke afdruk hanteerde, behoorlijk in de snuit van Uw Hoofdredacteur.
Moeder de vrouw en de Olijke Twee waren oprecht verbaasd dat uw Hoofdredacteur, toch op latere leeftijd en voorzien van vele rimpels, het alsnog schopte tot fotomodel. Hilariteit alom dus. Het leverde Moeder de vrouw in elk geval de slappe lach op toen zij hoorde dat Uw Hoofdredacteur al om 8 uur in de ochtend zou moeten poseren: "Die zakken onder je ogen gaan pas vanaf 10 uur weg, hahahaha....". Hoe het ook moge zijn, de fotocrew was zeer enthousiast over de foto's: "Man, wat heb jij een mooie kop om te fotograferen! Je bent een natuurtalent" zo luidde het commentaar. Waarschijnlijk dient uw Hoofdredacteur binnenkort dan ook af te reizen richting New York, hetgeen de lach van Moeder de vrouw vast en zeker zal doen verstommen!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten