Totaal aantal pageviews

zondag 4 augustus 2013

Met 1 pk op vakantie?

Het is zondagochtend, 4 augustus 2013, geworden op het inmiddels alweer warme eiland Curaçao. Het is, nu het ongeveer half acht is, nog vroeg in Huize Hoofdredacteur. Buiten Uw Hoofdredacteur is elk lid van het gezin dan ook nog in diepe rust. Echter, de Vaderlandse voetbalcompetitie is weer aangevangen, reden voor Uw Hoofdredacteur om vroeg op te staan om live de verschillende wedstrijden te kunnen aanschouwen. Immers, als vurig aanhanger van het mooie cluppie uit het verre Almelo, is Uw Hoofdredacteur bijzonder benieuwd naar de verrichtingen van Heracles vandaag. Voordat het zover is, is er gelukkig eerst nog even tijd voor een lekker kopje koffie en is er tevens de gelegenheid om U weer te voorzien van een recente editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren ontving Uw Hoofdredacteur weer eens wat nieuwsberichten van een drietal lieden die, tot voor enige tijd geleden, deel uitmaakten van het team waarmee Uw Hoofdredacteur dagelijks werkzaamheden verrichtte op Curaçao. In dit geval betrof het de heren Jumping Paul, Angelus en Pinoccio. Wat was nu het geval? Welnu, de heer Angelus had klaarblijkelijk aangegeven dat het hem wel leuk zou lijken om ook eens met een "sleurhut" op vakantie te kunnen gaan. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Onmiddellijk ging de heer Pinoccio op zoek om voor de heer Angelus een luxe vakantieverblijf te zoeken. Wel moest het enigszins betaalbaar zijn om ermee op vakantie te kunnen gaan. Persoonlijk dacht de heer Angelus aan iets van ongeveer 1 pk! Gelukkig besloot Jumping Paul er zich ook mee te gaan bemoeien, hetgeen de keuze voor een vakantieverblijf aanzienlijk vergemakkelijkte. Uiteindelijk werd dan ook een fraai onderkomen gevonden. Wel is Uw Hoofdredacteur erg benieuwd waarheen de reis zal gaan voeren, maar wellicht dat dit in de toekomst nog duidelijk gaat worden. In ieder geval was het leuk om te zien dat het drietal elkaar nog niet uit het oog is verloren.
De familie Hoofdredacteur kende gisteren overigens een geheel ander programma dan nadenken over vakantie. Het was namelijk een bijzonder drukke dag, die begon met het verrichten van verhuiswerkzaamheden in het schooltje waar Moeder de vrouw vanaf komende week een groot gedeelte van haar dagelijkse tijd zal gaan doorbrengen. Nu het schooljaar immers al snel weer op het punt van beginnen staat, diende de klas van Moeder de vrouw weer te worden ingeruimd. Uw Hoofdredacteur was benaderd om een helpende hand te bieden. Nou, het werd nog een heel gedoe waarbij menig zweetdruppel werd gemorst. Maar goed, gelukkig wachtte nadien een verkoelende duik in het zwembad dat gesitueerd is bij het onderkomen van collega Bullie.

Moeder de vrouw, de beide olijkerds en Uw Hoofdredacteur waren namelijk genood voor een bezoek aan het onderkomen waar collega Bullie alweer zo'n twee maanden verblijft. Nu had collega Bullie zijn eega en zoon uit Nederland op bezoek, en het werd dan ook een gezellig samenzijn. Tot grote verbazing van Uw Hoofdredacteur gelukte het Bullie zelfs om een locale pizzaleverancier zover te krijgen dat er, per auto, twee pizza's aan zijn huisadres werden afgeleverd. De avond was dan ook al zeer behoorlijk gevorderd toen het gezin Hoofdredacteur besloot huiswaarts te keren. Weer een drukke, maar toch ook zeer gezellige, dag achter de rug op dit zo fraaie eiland.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten