Totaal aantal pageviews

zondag 11 augustus 2013

Het ronde bolletje van Pinoccio.....

Het is zondagochtend 11 augustus op het, ook vandaag weer, warme eiland Curaçao. Het is ongeveer half elf in de ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft er al uren opzitten. Immers, om maar niets te hoeven missen van het Vaderlandse Eredivisievoetbal, diende Uw Hoofdredacteur de echtelijke sponde al iets na de klok van zessen te verlaten. Het was zelfs nog donker op dit zo fraaie eiland! Lang hoefde Uw Hoofdredacteur echter niet in eenzaamheid door te brengen; zoonlief Levi meldde zich immers al een half uurtje later. En nu, na vele uren voetbal, veel rode kaarten en verrassende uitslagen, is het tijd U weer even bij te praten over de gebeurtenissen op Curaçao. Snel vat Uw Hoofdredacteur die gebeurtenissen dan ook voor U samen in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het was gisteren, in Huize Hoofdredacteur, een rustige dag. Moeder de vrouw was nog immer druk met het treffen van voorbereidingen voor de eerste schooldag en zocht daarom gisterenmiddag een afstemmingsmoment met een collegaatje. De Olijke Twee mochten mee, zo liet Moeder de vrouw weten. Uw Hoofdredacteur had dientengevolge het ruim alleen en maakte dankbaar gebruik van de rust door een goed boek te gaan lezen. Toen het gezelschap aan het einde van de middag weer arriveerde in Huize Hoofdredacteur, was het warmer dan warm. Onmiddellijk werd de kleding dan ook verwisseld voor badkledij waarna, via het trapje, werd afgedaald naar het warme water van de Caribische zee. Ook vandaag is het dus warm, reden om ook in de loop van de middag maar weer een verkoelende duik te gaan nemen.
Recentelijk ontving Uw Hoofdredacteur weer eens een teken van leven vanuit het verre Nederland. Dat teken kwam ditmaal van de heer Pinoccio, rond wiens persoon het ook al weer geruime tijd stil was geweest. De heer Pinoccio was er weer eens een dagje op uitgetrokken om mooie plaatjes te kunnen schieten, zo liet hij weten. En, zoals het steevast gaat wanneer de heer Pinoccio aan het fotograferen slaat, werden er weer eens allerlei dames op het beeldmateriaal vereeuwigd. Ditmaal leek het in Nederland wat te regenen, nu de heer Pinoccio immers dames met paraplu's op de afdrukken vastlegde. Bij nadere beschouwing lijkt het Uw Hoofdredacteur als zou een hoofddeksel in de vorm van een paraplu, op het ronde bolletje van de heer Pinoccio geenszins misstaan. Maar goed, smaken verschillen dus denkt U daar wellicht geheel anders over.

Vanmiddag, zo werd zojuist middels een zeer kort familieberaad besloten, zal Uw Hoofdredacteur, vergezeld door de Olijke Twee en door Moeder de vrouw, dienen af te reizen naar het centrum van Willemstad. Het is immers in dat centrum dat er vanmiddag een bioscoopvoorstelling zal worden vertoond waarin vele blauwe stripfiguurtjes een rol spelen. Juist, het gaat om de Smurfen, en ditmaal om deel 2 van de movie! U begrijpt, dat is een rolprent die het gezin Hoofdredacteur niet graag zou missen. Daarnaast wordt een tas met zwemkleding meegevoerd opdat de spanning van de film, na afloop ervan, ergens in een zwembad kan worden weggespoeld. En passant zal er dan, vast en zeker, nog wel ergens een lekker hapje worden gescoord. Het is immers eigenlijk de laatste vakantiedag voor Moeder de vrouw en de beide olijkerds. Morgen wacht hen weer de schoolbank! Vandaag wordt dan ook nog maar even van de vrijheid genoten.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten