Totaal aantal pageviews

maandag 12 augustus 2013

Slapeloze nachten van de spanning!

Vandaag is het maandag 12 augustus 2013 geworden op het ietwat bewolkte eiland Curaçao. Na vele dagen van zonneschijn en hitte, regende het vanochtend toen Uw Hoofdredacteur in alle vroegte opstond. In alle vroegte, want het is weer zover! Niet alleen begon er vanochtend namelijk een nieuwe werkweek, maar ook nam het nieuwe schooljaar een aanvang. De afgelopen nacht werd er, vooral door dochterlief Julia en door Moeder de vrouw, dan ook niet veel geslapen. Moeder de vrouw lag wakker omdat zij het komend jaar, volstrekt in haar uppie, verantwoordelijk is voor een groep van 23 schoolkinderen en dochterlief Julia lag wakker vanwege de spanning voor de eerste schooldag. De enige twee die feitelijk wel een goede nachtrust genoten waren de jongste olijkerd, Levi geheten, en Uw Hoofdredacteur. Zoonlief omdat hij zich enorm verheugde op het vieren van een verjaardag van zijn klasgenootje (en grote vriendin) Jade en Uw Hoofdredacteur omdat hij immers elke maandag een nieuwe werkweek ziet beginnen.

Het was dus ook een heel gedoe vanochtend in Huize Hoofdredacteur om eenieder tijdig op de plaats van bestemming te krijgen. Moeder de vrouw ontvluchtte Huize Hoofdredacteur als eerste: zij kon niet wachten om naar school te komen. Nadien werd het tijd voor Uw Hoofdredacteur om de Olijke Twee in hun nieuwe klasjes te gaan afleveren. Bleek vertrokken bekkies en trillende handjes kenmerkten de reis naar school. Ietwat onwennig  konden beiden, na een hartelijke en warme ontvangst door de respectievelijke juffen, plaats nemen aan een tafeltje. Uiteindelijk, toen Uw Hoofdredacteur van beiden mocht vertrekken, hadden de bleke bekkies plaatsgemaakt voor een brede lach. Het zal dan ook vast wel goed komen, zo redeneert althans Uw Hoofdredacteur.
 
Dan was het vanochtend weer eens tijd voor Uw Hoofdredacteur om zich te vervoegen bij de grote loods op het Industriepark. Aldaar arriveerden, zo tegen de klok van half negen in de ochtend, weer eens twee immense containers uit Nederland. Ternauwernood konden zij nog geplaatst worden in de loods, die immers al tamelijk vol blijkt te geraken. De gehele week zal Uw Hoofdredacteur, voorzien van een bezweet gelaat en dito kleren, druk doende zijn met het lossen van goederen en het distribueren ervan over dit zo fraaie eiland. U ziet, er wordt keihard gewerkt in deze warme omgeving. Volgens Moeder de vrouw is dat voor Uw Hoofdredacteur uitermate gezond, al zet deze daar zelf overigens fiks twijfels bij.

Het moge duidelijk zijn: het weekeinde zit er weer op en de vakantie is verstreken. Gisteren was er dan ook nog een laatste mogelijkheid om te genieten van een vrije dag. Allereerst voerde de reis naar de bioscoop, alwaar de smurfen op het witte doek te bewonderen waren. Uw Hoofdredacteur, slechts gekleed in een korte broek en een shirtje, voelde zich na een half uurtje film als verbleef hij in een heuse koelcel. Zo koud was het in de bioscoop! Het werd, na afloop van de film, dan ook zaak om ten snelste weer enigszins op te warmen, hetgeen gelukte in het heerlijke zwemwater van Saint Tropez. Als enorme verrassing bleek dit etablissement mosselen op het menu te hebben staan, reden waarom al snel werd aangeschoven aan tafel. Met een blik op de ondergaande zon waren Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het er vervolgens snel over eens: het leven op Curaçao is zo gek nog niet!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten