Totaal aantal pageviews

vrijdag 2 augustus 2013

Rust roest!

Ja hoor! Het is vandaag vrijdag 2 augustus 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. En, dat betekent dat Uw Hoofdredacteur momenteel druk doende is met de laatste werkdag van deze week. Kijk, dat is nog eens een mooi vooruitzicht. Immers, het weer is, zoals over het algemeen, met een graad of 32 Celsius prima en dus lonkt het vooruitzicht van een ontspannen weekeinde aan het zilte zeewater. Heerlijk! Na een week die bijzonder druk was, met als hoogtepunt het mogen uitladen van twee immense containers, is Uw Hoofdredacteur echt toe aan een beetje uitrusten. Het lijkt er wel op als gaan de jaren inmiddels tellen. Maar goed, het is vrijdag vandaag en dat voelt toch altijd een beetje prettiger dan wanneer het maandag is. Tijd om U even bij te praten, middels deze editie van "Een Zonnig Avontuur", over de meest actuele gebeurtenissen op dit mooie eiland.

Wellicht weet U het zich nog te herinneren. Het was een koelbloedige liquidatie die in de maand mei van dit jaar een einde maakte aan het leven van "Pueblo Soberano" politicus Helmin Wiels. Op het kleine strandje van Marie Pompoen herinnert slechts een soort van monument aan die gebeurtenis, verder is het leven er door gegaan als vanouds. Dat geldt echter niet voor de verschillende politici op Curaçao. Na de koelbloedige moord was er immers sprake van bedreigingen aan de adressen van verschillende politici. Om hun veiligheid toch enigszins te kunnen garanderen, werd aan die politici persoonsbeveiliging toegewezen. In de praktijk betekende dit, vanaf de maand mei tot op heden, dat die verschillende politici geen stap meer buiten de deur konden doen zonder dat zij werden vergezeld door een of twee beveiligingsmedewerkers. Niet leuk als het om de privacy gaat en daarnaast, voor de Curaçaose belastingbetaler, een zeer dure oplossing.
Welnu, dat vonden en vinden die verschillende politici inmiddels ook. Er werd de afgelopen weken dan ook druk nagedacht over een oplossing. En zo kon het dan ook zijn dat de verschillende politici de afgelopen dagen, in het geheim, een training hebben gevolgd. Een training? Jazeker, een heuse vuurwapentraining! Binnenkort zal het dan ook zover zijn gekomen dat verschillende Ministers op dit eiland hun persoonlijke beveiliger kunnen en zullen inruilen voor een heus vuurwapen. Nu heeft Uw Hoofdredacteur weleens, voornamelijk via het World Wide Web, kunnen waarnemen dat elders ter wereld debatten in de politieke arena leidden tot fikse matpartijen tussen politici. Nu, het is maar niet te hopen dat dergelijke incidenten zich zullen gaan voordoen op Curaçao met bewindslieden die gewapend rondlopen! Maar goed, U bent geïnformeerd: nog beter uitkijken met politici voortaan!

Collega Bullie en Uw Hoofdredacteur konden vandaag een tweetal Belgen als bezoeker verwelkomen in de inrichting waar beiden dagelijks werken. De beide Belgische heren kwamen, naar aanleiding van een klacht van de heer Bullie, persoonlijk kijken waarom roestvast staal op Curaçao toch blijkt te kunnen roesten. In dit geval ging het met name om toiletcombinaties van roestvast staal. Welnu, Uw Hoofdredacteur heeft een hoop bij kunnen leren vandaag. Het bleek namelijk te handelen om vliegroest, althans volgens de beide aimabele Belgen. Nu heeft Uw Hoofdredacteur al menigmaal in een vliegtuig gezeten, maar aan zichzelf nog nimmer een spoortje roest kunnen ontdekken. Al denkt Moeder de vrouw daar trouwens geheel anders over. Hoe het ook moge zijn, of het nu vliegroest, putroest of gewone roest was, Uw Hoofdredacteur was er wel klaar mee. Collega Bullie trouwens ook. De vriendelijke Belgen zijn er dus morgen weer, nu blijkt dat het wegpoetsen van de roest niet in een dag valt te realiseren. Nou ja, dat geeft niets. Rust roest immers?

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten