Totaal aantal pageviews

zondag 25 augustus 2013

Een zware strijd!

Inmiddels is het op het zeer warme eiland Curaçao zondag geworden. Zondag 25 augustus 2013 om precies te zijn. Het is ongeveer half twaalf in de morgen en een lange voetbalochtend zit er voor Uw Hoofdredacteur alweer op. Het is vaste prik op de zondagochtend, waar de wekker tegen zessen afloopt om maar niets te hoeven missen van het Nederlandse voetbal. Het is immers, op dit eiland, momenteel zes uur vroeger dan in Nederland, reden waarom de eerste wedstrijd dan ook al om half zeven in de vroege ochtend van start gaat. Nu er echter aan de wedstrijden die Uw Hoofdredacteur wilde bekijken, een einde is gekomen, is het hoog tijd om U weer te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het een drukte van belang in Huize Hoofdredacteur. Zo tegen vieren in de middag meldde zich namelijk collega Bullie als eerste gast voor de te organiseren BBQ. Een half uurtje later werd zijn komst gevolgd door die van Roy en Hiltje, kennissen uit het verre Nederland. Voor een aantal weken zijn zij op Curaçao en zo werd, middels de BBQ, een uitstekende gelegenheid gevonden om weer eens even bij te praten. Het moet gezegd, het werd een uitermate gezellige avond, waarbij vele mooie herinneringen werden opgehaald. De Olijke Twee konden het uitstekend met de visite vinden, al lag dat wellicht ook aan al het lekkere snoepgoed dat voor hen was meegebracht.
Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, kon het vervolgens aan het einde van de avond niet laten. "Pap, mag ik even wat in je oor fluisteren?" zo sprak het mannetje. Om vervolgens Uw Hoofdredacteur toe te fluisteren: "Zou ik wellicht even handje kunnen drukken met je collega Bullie? Ik denk namelijk dat ik veel sterker dan hem ben en hem dus wel aankan." Dat leek Uw Hoofdredacteur een boeiende strijd op te leveren en dus vroeg hij collega Bullie diens medewerking. Bullie leek er ook wel zin in te hebben en de wedstrijdtafel kon dan ook in gereedheid worden gebracht. Elkaar diep in de ogen kijkend gingen de beide strijders tegenover elkaar zitten waarna de strijd kon beginnen. Nu heeft de jongste olijkerd behoorlijk wat kracht in zijn armpjes, wat collega Bullie persoonlijk kon gaan ervaren. Om een lang verhaal niet nog langer te maken: de jongste olijkerd versloeg, na een hevige strijd, collega Bullie. Om vervolgens de rest van de avond met een "Big Smile" rond te lopen, dat dan weer wel!

Het is zondag en de familie Hoofdredacteur heeft niet al te veel bijzonders op het programma staan. Het voornemen is om, aan het begin van de middag, lopend de 50 meter te overbruggen die het gezin Hoofdredacteur van Snake Bay scheidt. Dit strandje, niet al te groot, lijkt een uitstekende bestemming om wat te zonnen en te zwemmen in de diepblauwe Caribische Zee. Zo valt de zondag immers goed door te komen? Morgen wacht namelijk alweer de eerste werk- en schooldag van de week. Gebruik maken van de mogelijkheid tot ontspanning lijkt dan ook het best om te doen vandaag!
Wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten