Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 augustus 2013

Een eigen zwembad: in huis!

Vandaag is het, op het warme en zonnige eiland Curaçao, dinsdag 6 augustus 2013 geworden. Het is heet, zeer heet op dit zo fraaie eiland nu er nauwelijks sprake is van een zuchtje wind. De zee achter Huize Hoofdredacteur is dan ook zo glad als een spiegeltje, waardoor in het heldere water vele prachtige vissen vanaf het terras te bekijken zijn. Het is dus dinsdag vandaag, hetgeen betekent dat de kop van de werkweek er al weer af is. Uw Hoofdredacteur schreef het al eens eerder: de tijd vliegt om en de dagen verstrijken soms sneller dan de snelheid van het geluid. Gevoelsmatig althans. Ook vandaag wacht Uw Hoofdredacteur, al vanaf vroeg in de ochtend, wederom een drukke werkdag. Collega Bullie daarentegen koestert de laatste week dat zijn eega en zoon Jelle hem op dit eiland bezoeken en zal dan ook het grootste gedeelte van deze werkweek vakantie genieten. Uw Hoofdredacteur moet het ditmaal dan ook voornamelijk in zijn eentje rooien, hetgeen overigens geen enkel probleem is. Hooguit is het wat ongezellig. Maar ja, zoals gezegd: de tijd vliegt immers!

Zoals geïnteresseerde lezers zich vast nog wel weten te herinneren woont het gezin Hoofdredacteur in het pittoreske vissersdorpje Boca Sami. Een mooie plek, pal aan zee biedt het gezin Hoofdredacteur dagelijks een geweldig uitzicht. Het huis, waarin het gezin Hoofdredacteur zich voornamelijk 's nachts ophoudt, is echter van beduidend mindere klasse. Er mankeert werkelijk van alles aan. Zo kan het licht slechts aangedrukt worden via een zeer speciale techniek en is het met het doorspoelen van het sanitair slecht gesteld. Er wordt een bovenverdieping aangelegd die slechts een trap ontbeert en er zitten, zo her en der, inmiddels wat gaten in de muren. In Nederland allemaal gebreken om tumult over te maken, maar op Curaçao leef je voornamelijk buiten. Dus een kniesoor die erop let. Welnu, gisterenavond kwam Uw Hoofdredacteur er plots achter dat allerlei nadelen ook voordelen met zich kunnen brengen. Toen immers de Olijke Twee, met enige dwang en drang, uiteindelijk onder de douche terecht waren gekomen, maakten zij in no time een zwembad van de badkamer. Het water wilde namelijk niet meer weglopen. Heerlijk vonden de beide olijkerds het feit dat het water steeds hoger steeg en zij waren de badkamer dan ook haast niet uit te krijgen. Nou ja, dan moeten we dat euvel voortaan ook maar voor lief nemen!
Gisteren was het exact drie maanden geleden dat de politiek leider van de Pueblo Soberano, de heer Wiels, op het strand van Marie Pompoen werd geliquideerd. Welnu, exact dus drie maanden nadien werd door justitie bekend gemaakt dat er wederom iemand is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij die moord. In dit geval handelt het om een dame die werd ingesloten. Van deze mevrouw is niet veel bekend; niet veel anders dan dat haar voornaam Monique schijnt te zijn en zij vroeger onderwijs heeft genoten in het Nederlandse Venlo.  De aanhouding van deze dame is wederom voer voor allerlei speculaties, iets waar Uw Hoofdredacteur zich maar verre van gaat houden. Hoe het ook moge zijn, mogelijk is met deze aanhouding een doorbraak in het onderzoek naar de daders wellicht een feit. Uw Hoofdredacteur houdt U vanzelfsprekend van nadere ontwikkelingen op de hoogte.

De Olijke Twee genieten nog dagelijks volop van hun vakantie. Gisteren, toen Moeder de vrouw zich op haar school diende te melden om haar klasje alvast in gereedheid te gaan brengen voor het nieuwe schooljaar, waren beide olijkerds op pad om met een vriendje en vriendinnetje te gaan spelen. Het werd voor beiden een zeer drukke en gezellige dag. Zoonlief Levi, de jongste olijkerd, bleek achteraf welhaast een gehele middag spoorloos toen hij een boomhut in een stuk bos had ontdekt. Het Walhalla voor het mannetje, zo bleek. Toen Uw Hoofdredacteur zo tegen de klok van zessen, aan het einde van een drukke dag, thuiskwam, kon hij dan ook onmiddellijk aan de bak. Immers, zoonlief wachtte hem op met een gigantische snoeischaar en de vraag of "Papa ook even het bos aan de overkant van Huize Hoofdredacteur iets kan snoeien zodat er een ingang naar een eigen hut kan ontstaan." U begrijpt, het was een uurtje werk, maar thans bezit het tweetal dan ook een eigen hut. En dat is wel zo rustig!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten