Totaal aantal pageviews

zaterdag 10 augustus 2013

Weg met het inpandige zwembad!

Vandaag is het op het zeer warme eiland Curaçao zaterdag 10 augustus 2013 geworden. Het is inmiddels tien uur in de ochtend en Uw Hoofdredacteur is al meer dan vier uur uit zijn mandje en in touw. Niet zonder reden overigens, maar daarover later meer. Zoals gezegd, het is zeer warm op dit zo fraaie eiland, de zee is prachtig blauw en er staat nauwelijks wind. Prima ingrediënten dus om, wat later op de dag, een verkoelende duik te nemen in het heerlijke water van de Caribische zee. Maar dat dus pas later. Allereerst is het namelijk tijd om U snel bij te praten over de actuele gebeurtenissen op Curaçao. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Ook gisterenochtend liep de wekker voor Uw Hoofdredacteur al om zes uur in de vroege ochtend af. Immers, er was gemeld dat Uw Hoofdredacteur een tweetal containers met goederen uit Nederland zou kunnen verwachten in de loods op het Industriepark. Het was dan ook zaak om daar al tijdig aanwezig te zijn. Snel werden de Olijke Twee uit hun bedje getrommeld. Omdat Moeder de vrouw diende te werken, zou het tweetal Uw Hoofdredacteur vergezellen naar de genoemde loods. Ook collega Bullie en zijn zoon Jelle zouden zich bij het gezelschap voegen. En zo geschiedde. Urenlang werd er gewacht terwijl telkenmale het containerbedrijf telefonisch meldde dat "de chauffeurs in aantocht waren." Welnu, wat er ook kwam: geen chauffeur! Collega Bullie maakte van de nood een deugd en van een grote vuilniszak een voetbal. Zo gelukte het om de Olijke Twee in ieder geval nog enig vertier te bieden. Uiteindelijk, zo tegen half elf in de ochtend, hield het gezelschap het voor gezien. Later op de dag zou blijken dat komende maandag een nieuwe poging tot afleveren zal worden gedaan, maar dan van vier containers! Pffff.....
Later op de dag vervoegde zich collega Bullie, vergezeld door zijn eega en zoon Jelle, bij Huize Hoofdredacteur. Het werd tijd om de BBQ te gaan aansteken. Echter, vooraleer het zover zou zijn, werd er eerst uitgebreid te tijd genomen om wat lekkere visjes uit de zee te trekken. Rechtstreeks vanaf het water zo op de BBQ: verser kan het niet! Echter, de vis kon niet zomaar op het rooster worden gelegd. Allereerst dienden de beestjes vanzelfsprekend te worden schoongemaakt. Die taak werd toebedeeld aan zoonlief Levi, die daartoe onderricht werd door collega Bullie. Tot laat in de avond werd vervolgens genoten van een heerlijke maaltijd en een goed glas wijn. Zo kwam er toch nog een mooi eind aan wat begon als een lange en vervelende dag.

Hedenochtend, tegen de klok van zeven uur, meldde zich in Huize Hoofdredacteur de loodgieter. Geïnteresseerde lezers weten het zich wellicht nog te herinneren: het water uit de douche weigerde het pand weer te verlaten waardoor er, als het ware, een inpandig zwembad was ontstaan. De loodgieter zou de afvoer weer vrij moeten maken van daarin genestelde boomwortels, opdat het badwater weer vrijelijk zou kunnen stromen. Helaas, helaas, het gelukte echter niet. De afvoer bleek dusdanig te zijn verstopt, dat een geheel nieuwe afvoer zou moeten worden geplaatst. En daartoe diende een sleuf te worden gehakt en gegraven onder de muur van Huize Hoofdredacteur door. Moeder de vrouw, die dacht vanochtend heerlijk te kunnen uitslapen, werd dan ook letterlijk in alle vroegte haar bed uit gedreund door een pneumatische boorhamer. Ook de Olijke Twee kwamen uit hun bedje met een blik van ontzetting en verbijstering in hun ogen. Maar goed, inmiddels is de loodgieter met de afsluitende fase van zijn werkzaamheden bezig. Dan kan Uw Hoofdredacteur dus hopelijk weer eens douchen zonder daarbij het risico op verdrinken te lopen. Komt het toch allemaal nog goed!
Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten