Totaal aantal pageviews

woensdag 7 augustus 2013

Een nieuwe politieke partij?

Het is woensdag 7 augustus 2013 geworden op het zo mooie eiland Curaçao. Het is de laatste werkdag van een, tot op heden, toch wel drukke week voor Uw Hoofdredacteur. Immers, donderdag en vrijdag geniet Uw Hoofdredacteur, samen met zijn kinderen, nog even van een tweetal vrije dagen alvorens de schoolvakantie er weer op zit. Dagen die Moeder de vrouw alvast dient te gebruiken om haar schoollokaal op orde te krijgen. En, nu Uw Hoofdredacteur überhaupt nog geen vakantie heeft genoten dit jaar, kijkt hij echt uit naar deze twee vrije dagen. Een beetje zwemmen, een beetje luieren, een goed boek en.... naar McDonald's natuurlijk. Dat diende hij de Olijke Twee te beloven immers. Echter, vooraleer het zover zal zijn, wacht vandaag eerst nog een drukke werkdag. Een werkdag waarin echter ook een feestelijke mijlpaal te bespeuren zal zijn nu hedenmiddag, zo tegen de klok van vieren, de totaal vernieuwde inrichting voor vreemdelingenbewaring zal worden opgeleverd. Wederom een succesje wat van het lijstje van te realiseren doelen valt af te strepen. U ziet, zo een feestje is een prima opmaat voor wat dus voor Uw Hoofdredacteur een lang weekeinde gaat worden.

Curaçao is een prachtig eiland. Het kent prachtige baaien, mooie stranden, vriendelijke mensen en een geweldig klimaat. Allemaal ingrediënten voor een grote groep tevreden toeristen, zo zou Uw Hoofdredacteur kunnen stellen. Toeristen die vervolgens individueel nogal wat pecunia te besteden hebben, hetgeen de locale economie zeer ten goede zou kunnen komen. Niets mis mee, zo zou je dus eigenlijk kunnen stellen. Echter, er valt op zijn minst een grote kanttekening bij deze redenering te plaatsen. Een kanttekening die te maken heeft met het schoonhouden van dit, in potentie, zo fraaie eiland. Wat is namelijk het geval? Welnu, het lijkt er wel op als heeft elk huishouden op Curaçao besloten niet te wachten op de firma Selikor, die met een beetje geluk elke week de vuilnis komt ophalen. Nee hoor, het is veel gemakkelijker de vuilniszakken, veelal terwijl men rijdt, uit de auto te gooien op plekken waar het prima kan liggen. Langs de openbare weg dus of, zoals de laatste weken gebeurde, gewoon op privéterreinen. Het gevolg? Ongedierte en veel vuilnis langs de kant van de weg en eigenaren die hun, tot voor kort voor het publiek toegankelijke, terreinen nu hermetisch afsluiten. Volgens Uw Hoofdredacteur wordt het dan ook tijd voor een andere koers.
Die andere koers, daar had Uw Hoofdredacteur kortgeleden boeiende gesprekken over met zijn buurman Jeroen. Nu kan Uw Hoofdredacteur het sowieso goed vinden met de buurman. Immers, er is voetbal wat beiden bindt, Italiaanse liederen die beiden kunnen boeien en er is politiek. Welnu, daar waar het gaat om die politiek heeft buurman Jeroen recentelijk het mooie idee opgevat om een nieuwe politieke partij te gaan oprichten vanuit een geheel andere ideologie dan die welke de bestaande partijen uitdragen. Het leidende thema is: Liefde! Vanuit de gedachte dat, wanneer je maar lief bent voor elkaar, er vanzelf respect gaat ontstaan en zich bindende en gedragen normen en waarden gaan ontwikkelen, zal de wereld zich vanzelf gaan verbeteren. U begrijpt, het partijprogramma is nog niet geheel uitgekristalliseerd, maar er wordt druk aan gewerkt. In ieder geval zou het zomaar kunnen zijn dat vanuit deze gedachte voorkomen wordt dat afval simpelweg in de tuin van je naasten wordt gedumpt! Wat Uw Hoofdredacteur betreft moet hij er nog maar eens even met de buurman over doorfilosoferen.

Na de drukke werkdag van gisteren voor zowel Moeder de vrouw als Uw Hoofdredacteur stond er gisterenavond een enigszins bijzondere maaltijd op het programma. Aardappelen, bloemkool en een gehaktballetje. "Of heb je iets anders in de aanbieding?" zo vroeg Moeder de vrouw. Nu, daar hoefde Uw Hoofdredacteur niet lang over na te denken. Snel werd het autootje gepakt en werd de rit naar Pirate Bay, het voormalige Hooks Hut, ingezet. Nu, daar serveerde men toch wel even andere kost. Sashimi van tonijn en garnalen in een heerlijke curry, het was allemaal overheerlijk. Terwijl de Olijke Twee zich prima vermaakten in het nog warme zeewater, kwamen Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur weer helemaal tot rust. Wat is Curaçao, bij tijd en wijle, toch een heerlijke stek!

Wordt vervolgd......     

1 opmerking: