Totaal aantal pageviews

donderdag 15 augustus 2013

Een behoorlijk ongemak!

 
Het is donderdagochtend 15 augustus 2013 op het zeer warme eiland Curaçao. De zon staat, zoals dat overigens meestal het geval is, hoog aan de hemel en met 32 graden Celsius is dit eiland inmiddels aardig op temperatuur. Uw Hoofdredacteur zit er een beetje doorheen. U zult zich wellicht afvragen wat er dan eigenlijk aan de hand is, hetgeen Uw Hoofdredacteur U graag zal uitleggen. Geïnteresseerde lezers van "Een Zonnig Avontuur" weten al enige tijd dat collega Bullie en Uw Hoofdredacteur ten zeerste druk zijn, althans de afgelopen weken, met het lossen van containers uit Nederland. Die containers staan opgeslagen in een warme loods terwijl het in die containers zelf, qua temperatuur, al helemaal niet uit te houden valt. Met andere woorden, beiden werkten zich de
afgelopen weken behoorlijk in het zweet. En, door al dat transpiratievocht en daarnaast een horloge om je arm, ontstaat klaarblijkelijk irritatie van de huid. En dus kan het zo zijn dat Uw Hoofdredacteur, los van het feit dat hij elke vezel in zijn lijf sowieso voelt, een geïnfecteerde hand heeft die er niet al te fraai uitziet. Daarbij voelt de arm ook niet al te fraai trouwens. Een ongemak wat Uw Hoofdredacteur overigens geenszins gebruiken kan, nu in de vroege ochtend de heer Pinoccio vanuit Nederland liet weten dat de volgende lading er al weer aan zit te komen. Het is dus maar te hopen dat het snel gebeurd zal zijn met dit ongemak; er moet immers weer worden uitgepakt!

Al in alle vroegte was Uw Hoofdredacteur vanochtend op pad. Evenals de rest van het gezin Hoofdredacteur trouwens. Immers, Moeder de vrouw dient bijtijds voor haar klas te verschijnen en de Olijke Twee dienden zich op hun school te melden. Nadat Uw Hoofdredacteur de beide olijkerds op de Schroederschool had uitgeladen, stoof hij vervolgens door naar de binnenstad van Punda. Aldaar namelijk, stond al in de vroege ochtend een vergadering gepland. Echter, op dit zo fraaie eiland begint klaarblijkelijk nimmer iets op het afgesproken tijdstip. Zo ook vanochtend dus. Bij aankomst in Punda was er dan ook eerst nog alle tijd om, in alle rust, een leeg terras op te zoeken om even bij te komen onder het genot van een kop koffie. Met een geweldig uitzicht, dat dan weer wel!
 
Aanstaande maandag is het dan eindelijk zover. Nadat de jongste olijkerd, Levi geheten, er al maandenlang naar had uitgekeken, gaat komende maandag voor hem het voetbalseizoen van start. U moet weten, aan de school waarop de beide olijkerds hun dagelijkse lessen volgen, is ook een voetbalvereniging verbonden. De club is genaamd: "West-Indies." En, omdat het mannetje had aangegeven dat hij graag wilde gaan voetballen, heeft Moeder de vrouw hem bij de club aangemeld. Nog een paar dagen dus en dan wordt het ventje verwacht voor de eerste trainingsbijeenkomst. Iets waarnaar het kereltje ten zeerste uitkijkt. Waar hij overigens nog veel meer naar uitkijkt, dat zijn de scheenbeschermers die dienen te worden aangeschaft. "Daarmee ga je pas echt goed voetballen Pap", zo wist het ventje hedenochtend te vertellen. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur gaat voortaan op de maandagen mooi met de olijkerd op stap. Want voetballen blijft, ook voor Uw Hoofdredacteur, een enorme passie!

Het is donderdag vandaag, hetgeen betekent dat de eerste werkweek voor Moeder de vrouw al behoorlijk is gevorderd. Dat geldt overigens evenzeer voor de eerste schoolweek van de beide olijkerds. Het is trouwens allemaal wel weer even wennen. Vroeg opstaan, huishoudelijke taken die verdeeld moesten worden, de kinderen naar school brengen en weer ophalen en noem maar op. Het is dan ook geen wonder dat nu, na een lange vakantie waarin kon worden uitgeslapen, welhaast het gehele gezin Hoofdredacteur een beetje vermoeid is geraakt. Gelukkig zit de week er bijna weer op en kan het komend weekeinde worden aangegrepen om een ietwat bij te gaan slapen. U ziet, het kost toch wel enige tijd vooraleer het dagelijks ritme er weer goed in zit.
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten