Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 augustus 2013

Vreemde geluidjes!

Het einde van de week is alweer aangebroken op het zo fraaie eiland Curaçao nu het er inmiddels vrijdag 9 augustus 2013 is geworden. Een dag die voor Uw Hoofdredacteur al zeer vroeg begon, immers vanochtend in alle vroegte mag hij weer twee containers uit het verre Nederland in zijn loods verwelkomen. En dat terwijl het, evenals gisteren, eigenlijk een vrije dag voor Uw Hoofdredacteur zou zijn. Echter, een straf is dat vroege opstaan geenszins. Met een zee zo glad als een spiegeltje en water dat helderder is dan ooit, ontvouwde zich onder de ogen van Uw Hoofdredacteur immers een voorstelling van zeldzame schoonheid. Gigantische scholen vis bewogen zich in vormen en richtingen als was het een levend schilderij. U begrijpt, met zulke beelden op je netvlies wordt het afleveren van containers in de vroege ochtend bijna een feestje!

Gisteren was het groot feest op Curaçao. Wat was namelijk het geval? Welnu, U moet weten dat het centrum van Willemstad, Punda geheten, dagelijks wordt bezocht door een enorme hoeveelheid toeristen. Daar is op zich niets mis mee, al was dit stadscentrum toch eigenlijk niet geheel en al op enorme bezoekersaantallen ingericht. Het was namelijk zo dat Punda, al sedert een zesjarige periode, verstoken bleef van een openbaar toilet. En, zoals U zult kunnen begrijpen, zelfs de meest gewone toerist moet toch wel eens een keertje een plasje doen! Nou ja, gedurende zes jaar was dat dus welhaast onmogelijk. Tot gisteren! Toen werd namelijk door de verantwoordelijk Minister, met het nodige feestgedruis, een openbaar toilet geopend in het centrum van Punda. De locatie? Geweldig gekozen! Mocht U, tijdens een bezoek aan Punda, nodig moeten? Vraagt U dan een Curaçaoënaar naar de Batterijstraat. Dan weet degene die U de weg hebt gevraagd onmiddellijk voldoende!
De afgelopen nacht was er een logeetje te gast binnen Huize Hoofdredacteur. Na bijna zes weken schoolvakantie kwam zoonlief Levi namelijk zijn klasgenootje Jade tegen. En, laat het nu zo zijn dat zoonlief al lange, lange tijd zeer warme gevoelens voor Jade voelt. Het weerzien was dan ook om in te lijsten toen de beide zesjarigen elkaar al zoenend in de armen vielen. Welnu, uiteindelijk leidde dat dus tot een logeerpartij, waarbij twee matrassen tegen elkaar werden aangeschoven opdat het tweetal zich maar dicht bij elkander zou kunnen bevinden. Dat leek in eerste instantie dan ook allemaal prima te gelukken tot op het moment dat zoonlief, zo tegen de klok van tienen in de avond, kwam melden dat Jade oordopjes wilde hebben omdat het meiske anders niet zou kunnen slapen. Welnu, oordopjes waren er helaas niet voorradig. Toen Uw Hoofdredacteur echter een uurtje later een zogenaamde brand- en sluitronde ging lopen, trof hij een verrassend tafereel aan. Het verliefde tweetal bleek diep in slaap te zijn maar bood desalniettemin een vreemde aanblik. Zoonlief bleek namelijk diep in slaap te zijn geraakt met op zijn hoofd een heuse koptelefoon. Hedenochtend kwam de aap uit de mouw: "Jade is heel lief Pap. Maar ze maakt zulke vreemde geluidjes als ze slaapt dat ik wel iets op mijn oren moest doen!"

De dag van gisteren genoot Uw Hoofdredacteur dus een vrije dag. Reden om er dan ook met de Olijke Twee op uit te trekken omdat Moeder de vrouw immers helaas wel diende te werken. Het gezelschap werd vervolgens aangevuld met buurjongen Estiven en vriendinnetje Myrthe. In alle vroegte waagde Uw Hoofdredacteur er een reserveringstelefoontje aan. Er werd gebeld met het Aquapark van Kunuku in de hoop dat er nog gebruik zou kunnen worden gemaakt van het waterpark. En ja hoor, na een minuut of tien in de wacht te hebben gestaan, bleek het gezelschap van Uw Hoofdredacteur meer dan welkom te zijn. En, zo kon het dan ook zijn dat uw Hoofdredacteur zich, met de vier uitgelaten kids, meer dan vermaakte op de mooie glijbaan en in het heerlijke zwemwater. Moe, edoch zeer voldaan werd, aan het einde van de middag, de tocht naar huis ingezet. Weer een mooie dag op dit zo fraaie eiland naar volle tevredenheid afgesloten!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten