Totaal aantal pageviews

maandag 5 augustus 2013

Een dag met een zwarte rand!

Het is, op het zo fraaie eiland Curaçao, vandaag maandag 5 augustus 2013. Het weekeinde is weer afgesloten en een nieuwe werkweek is al weer enige tijd geleden van start gegaan. De zon schijnt als vanouds op Curaçao en het ziet er dan ook naar uit dat de temperatuur vandaag weer snel zal oplopen naar waarden rond de dertig graden Celsius. Ook Moeder de vrouw stond vanochtend al vroeg naast de echtelijke sponde. Niet dat haar vakantie inmiddels is beëindigd, maar toch dient zij dezer dagen zo af en toe naar haar school af te reizen om de klas gereed te maken voor een nieuw schooljaar. Zo langzamerhand nadert immers steeds meer het moment dat het definitief gedaan is met de vrije tijd! Nog slechts een week lang kan er worden genoten van de vakantie. Vanaf volgende week maandag is het weer gebeurd met de rust, dan neemt het nieuwe schooljaar een aanvang!

Het was gisteren een zwarte dag voor Curaçao. In alle vroegte ramde namelijk een jonge bestuurder van een zwaar motorvoertuig een groep van circa 50 joggers die bezig waren met een zogenaamde sponsorloop. Het gevolg was dramatisch toen bleek dat er drie dodelijke slachtoffers te betreuren waren. De bestuurder van de auto vluchtte onmiddellijk waarop door andere automobilisten een achtervolging werd ingezet. Men slaagde er uiteindelijk in de vluchtauto klem te rijden waarna de veroorzaker van het ongeluk door de politie werd aangehouden. Inmiddels is gebleken dat de chauffeur niet in het bezit was van een rijbewijs. Het was dus een zeer triest begin van de zondag op dit zo mooie eiland.
Hoe verging het gisteren dan het gezin Hoofdredacteur? Welnu, de ochtend werd door Uw Hoofdredacteur ingeruimd voor de Vaderlandse voetbalcompetitie, die immers dit weekeinde weer van start ging. Het clubje van uw Hoofdredacteur bakte er op de eerste competitiedag niet veel van, hetgeen Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend bijzonder aan het hart ging. Maar goed, de competitie is nog lang en er kan dus nog van alles gebeuren! Na het voetballen, toen ook Moeder de vrouw zich inmiddels gemeld had, werd het tijd om met wat meubels te gaan schuiven in Huize Hoofdredacteur. Er diende wat gewijzigd te worden in de opstelling, zo vertelde trainer Moeder de vrouw. Aan het einde van de middag, zo tegen een uur of vier, werd het tijd om te gaan vertrekken richting bevriende kennissen. Immers, het gehele gezin Hoofdredacteur was genood voor een heuse BBQ. Dat gold overigens ook voor de buurtjes Jeroen en Michelle, die vergezeld door zoon Estiven het gezelschap compleet maakten. Het moet gezegd, het werd een uitermate gezellig samenzijn met heerlijke hapjes en drankjes. Terwijl de kinderschaar zich het vlees meer dan uitstekend liet smaken aan de kindertafel, kon het gezelschap oudjes naar hartenlust een beetje bijpraten nu sommigen een tijdje weg waren geweest vanwege vakantie. En zo kwam er uiteindelijk dus een einde aan een alleszins geslaagd weekeinde.

De komende werkweek is, althans voor Uw Hoofdredacteur, een korte week. Nu Uw Hoofdredacteur in het geheel nog geen vakantie heeft kunnen genieten, is het deze week tijd voor een tweetal vrije dagen. Het is immers de laatste vakantie week voor de Olijke Twee en voor Moeder de vrouw. En wat is er dan leuker om in elk geval nog twee vrije dagen te hebben om in gezinsverband wat leuks te gaan doen? Welnu, die vrije dagen staan dan ook voor donderdag en vrijdag op het programma. Echter, vooraleer die dagen zullen zijn aangebroken, wachten eerst dus nog een drietal zeer drukke werkdagen. Desalniettemin: Uw Hoofdredacteur heeft er zin in. De week is dus waarschijnlijk sneller dan snel weer om! En dan is het dus ook zo weer weekeinde!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten