Totaal aantal pageviews

woensdag 28 augustus 2013

Eindelijk weer een zinvolle dagbesteding!

Het is vandaag, op het zo fraaie eiland Curaçao, woensdag 28 augustus 2013 geworden. Nog altijd is het, zoals het de laatste weken al dagelijks het geval is geweest, heter dan heet op dit eiland. In de middag loopt de temperatuur op tot waarden in de buurt van de 35 graden Celsius en Uw Hoofdredacteur kan U verzekeren dat het doorkomen van een werkdag, bij het ontbreken van ook maar een zuchtje wind, een zware opgave is. De beste manier om de hitte te trotseren is om de gehele dag verkoeling te zoeken in het, overigens lauwe zeewater. Echter, er dient gewerkt te worden dus zwemmen is geen optie. Uw Hoofdredacteur rest dan ook slechts een blik uit zijn kantoorruimte op de zoutvlaktes van Jan Thiel. Het is nu eenmaal niet anders!

Recentelijk verhaalde Uw Hoofdredacteur al over de succesvolle verrichtingen van voetbalclub "Jong Colombia" uit het vissersdorp Boca Sami. Dit ijzersterke team slaagde er namelijk op de laatste competitiedag van de reguliere voetbalcompetitie in om zich te plaatsen voor de play-offs. Komend weekeinde zullen de eerste wedstrijden in het kader van die play-offs worden gespeeld in het SDK stadion te Brievengat. Vanzelfsprekend zullen de mannen uit Boca Sami worden gesteund door vele fanatieke supporters. Echter, dat leek verschillende aanhangers van de club toch niet voldoende garantie op succes te bieden. Hoe vergroot je dan je kansen op het kampioenschap van Curaçao? Welnu, dat is eenvoudig. Er werd dan ook in allerijl een kerkdienst georganiseerd waarin hemelse steun voor de verrichtingen van "Jong Colombia" werd gevraagd. Uw Hoofdredacteur weet het dan nu ook al voor 100% zeker: de mannen uit Boca Sami veroveren dit jaar beslist het felbegeerde kampioenschap.   
Met enige regelmaat ontvangt Uw Hoofdredacteur berichten van collega's die op Curaçao hebben gewerkt en inmiddels naar Nederland zijn teruggekeerd. Zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur de afgelopen dagen door de heren Angelus, Pinoccio en Jumping Paul op de hoogte werd gesteld over hun ervaringen in Nederland. Het bleek in de praktijk namelijk zo te zijn dat de heren fiks hebben moeten wennen aan de overgang. Via allerlei therapeutische sessies gelukte het hen uiteindelijk om de herinneringen aan Curaçao wat los te laten en dagelijks eindelijk weer allerlei zinnige activiteiten te gaan oppakken. Zo is het dan ook zeer opmerkelijk dat de heer Pinoccio, die als verwoed duiker dagelijks onder de Curaçaose zeespiegel te vinden was, aansluiting heeft weten te behouden bij zijn hobby. Ditmaal leidt hij toeristen uit de buurt van Vroomshoop rond op de Holterberg. Mooi dat hij zichzelf heeft weten te hervinden.

De heer Angelus daarentegen zocht het in een geheel andere richting. Was hij op Curaçao welhaast dagelijks druk met het jagen op lionfish, momenteel heeft hij rust gevonden in een geheel andere tak van sport. Trots als een pauw meldde hij uw Hoofdredacteur dan ook recentelijk dat hij tomaten is gaan verbouwen. "Kijk Hoofdredacteur, en dit is dan nog maar de helft van de totale opbrengst!" Op de foto die Angelus meezond vielen verschillende groene vruchten te ontdekken waarbij de compositie werd vervolmaakt door slechts een enkel rood tomaatje. Waarschijnlijk bedroeg de gehele oogst ditmaal dus twee rijpe tomaten, een kniesoor echter die daarop let. Uw Hoofdredacteur is immers maar wat blij dat de heer Angelus weer een zinvolle dagbesteding heeft kunnen vinden.
Dan vraagt Uw Hoofdredacteur graag nog even aandacht voor de wonderbaarlijke herrijzenis van Jumping Paul. Een collega die het in zijn periode op Curaçao niet altijd even gemakkelijk heeft gehad en daarom welhaast dagelijks opgebeurd diende te worden door eigenaren van verschillende horeca etablissementen. Jumping Paul had daarnaast geen rijbewijs, geen vaarbewijs en geen enkele hang naar zon en zee. Groot was dan ook de verbazing nu recentelijk bekend werd gemaakt dat Jumping Paul heeft gekozen voor het vak van gondelier. Het blijkt mogelijk om door hem, op het IJsselmeer, te worden rondgevaren in een fraaie sloep waarbij hij luidkeels de meest geweldige smartlappen ten gehore brengt.

Zo ziet U maar, na een verblijf van jaren op het mooie eiland Curaçao is je leven nimmer meer hetzelfde! Je gedrag overigens dus ook niet!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten