Totaal aantal pageviews

zaterdag 3 augustus 2013

Het geld vliegt je zak uit!

Het is vandaag op Curaçao zaterdag 3 augustus 2013 geworden, hetgeen zoveel betekent als dat het eindelijk weekeinde is. Heerlijk! Na een zeer drukke week, werd de werkweek aan het einde van gisterenmiddag afgesloten en kon Uw Hoofdredacteur een koud biertje uit de koelkast gaan trekken om het weekeinde te gaan inluiden. Het vooruitzicht van twee vrije dagen die niet in het teken van werk staan, is een mooie gedachte. Morgenmiddag, zo is besloten, gaat het gezin Hoofdredacteur eens even verkennen in welk pand collega Bullie op dit zo fraaie eiland is ondergebracht. Er schijnt een zwembad bij aanwezig te zijn, de Olijke Twee zullen zich dan ook vast en zeker wel vermaken. Echter, vooraleer het zover is wacht U ook vandaag een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Terwijl Uw Hoofdredacteur gisteren een dag had die welhaast volledig in het teken stond van allerlei bijeenkomsten met architecten, Ministers en het Openbaar Ministerie, vermaakte Moeder de vrouw zich met de beide olijkerds  op een geheel andere plek. De vakantiegangers, want dat zijn het nog altijd, hadden ditmaal besloten een bezoek te gaan brengen aan het supermooie etablissement dat "Saint Tropez" is genaamd. Niet alleen kan daar worden genoten van een overheerlijk hapje en drankje, maar ook het bijbehorende zwembad mag er zeker zijn. Bijzonder trendy, maar dat levert uiteraard mooie plaatjes op. Een geluk bij een ongeluk was het feit dat Uw Hoofdredacteur, tijdens al die eerdergenoemde bijeenkomsten, in de buurt van dit etablissement verkeerde. Dientengevolge ontstond plots de gelegenheid om, tussen de middag, een uurtje te lunchen in gezelschap van de rest van het gezin Hoofdredacteur. Uw Hoofdredacteur was daardoor tenminste in de gelegenheid om met eigen ogen te kunnen zien dat vakantie vieren uiteindelijk zo gek nog niet is!
Een van de luchtvaartmaatschappijen die op dit zo fraaie eiland actief is, verkeert in enorme financiële problemen. Deze luchtvaartmaatschappij, DAE genaamd, verloor namelijk recent het recht om te landen op verschillende bestemmingen in Venezuela. Het gevolg: een substantiële daling van inkomsten en uiteindelijk fikse betalingsproblemen. Het gaat dus eigenlijk niet langer zo, reden waarom de directie van de betreffende maatschappij zich uiteindelijk wendde tot de Regering. De vraag was zeer concreet: "Kunt U ons even tijdelijk 5 miljoen gulden lenen?" Daarover diende, vanzelfsprekend, enige tijd te worden nagedacht. Welnu, kortgeleden berichtte de premier van dit land dat het onmogelijk zou zijn een zodanige lening te verstrekken. Daarvoor werden een aantal redenen aangevoerd: het betreft immers een private onderneming; Curaçao heeft zelf voldoende financiële problemen en er waren geen goedgekeurde cijfers overgelegd. Met andere woorden: de malaise bij DAE zou voortduren en er zouden dan ook andere maatregelen moeten worden getroffen.

Gisterenochtend meldden verschillende media dan ook al snel: "DAE gaat in personeel snijden." Los van het feit dat Uw Hoofdredacteur deze kop wel wat luguber vindt, gaat hij er op voorhand maar van uit dat de tekst niet letterlijk is bedoeld. Verderop in het artikel werd dat overigens ook wel duidelijk, zelfs voor Uw Hoofdredacteur. Zo ongeveer 170 medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zullen een dezer dagen ontslag aangezegd krijgen. Een enorm probleem voor het eiland waarop uw Hoofdredacteur inmiddels al jaren verblijft. Immers, veel werkgelegenheid is er sowieso niet op Curaçao en het wegvallen van inkomsten dient vervolgens door de overheid, in de vorm van een uitkering, gecompenseerd te worden. De totale gevolgschade wordt voorlopig becijferd op 180 miljoen gulden. Tel uit je winst! Letterlijk vliegt het geld dus je zak uit op Curaçao.....

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten