Totaal aantal pageviews

zaterdag 17 augustus 2013

Klaar voor de wedstrijd!

Inmiddels is het op het zeer hete eiland Curaçao zaterdag 17 augustus 2013 geworden. Moeder de vrouw en de Olijke Twee zijn de hitte ontvlucht en bevinden zich in het verkoelende zeewater aan het strandje van Snakebay, hetgeen zo ongeveer 100 meter van Huize Hoofdredacteur is gesitueerd. Uw Hoofdredacteur heeft dientengevolge het ruim alleen en maakt van de gelegenheid dankbaar gebruik door, via het World Wide Web, de verrichtingen van de Go Ahead Eagles gade te slaan. Immers, zij spelen in het kader van de Vaderlandse voetbalcompetitie, vandaag tegen de mannen van PSV uit Eindhoven. Om U desalniettemin op de hoogte te houden van de actuele gebeurtenissen op dit zo fraaie eiland, bestaat gelukkig de mogelijkheid om U, via een ander scherm, te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren, na de lange fotoshoot die voor Uw Hoofdredacteur waarschijnlijk gaat leiden tot internationale bekendheid en roem, werd het vervolgens tijd de spanning uit het lijf te gaan verdrijven. Daartoe bestond overigens ook alle gelegenheid nu immers het gezin Hoofdredacteur was genood voor een etentje bij buurman Jeroen, diens eega Michelle en zoonlief Estiven. Na heerlijke voorgerechten als verse zalm en zelfgemaakte gazpacho, werd het tijd voor het hoofdgerecht. Een overheerlijke pasta, bereid door Michelle, streelde de smaakpapillen van Uw Hoofdredacteur. Voeg daarbij het gegeven dat er weer eens heerlijke wijnen voorradig waren en U zult begrijpen, de eerdergenoemde spanning was razendsnel uit het lijf van Uw Hoofdredacteur verdwenen. Wat is het toch heerlijk om, genietend van een geweldig uitzicht over de door het maanlicht beschenen zee, te borrelen en te genieten van heerlijke hapjes.
Vanochtend begon de dag voor Moeder de vrouw al in alle vroegte toen de jongste olijkerd, Levi geheten, zich tegen de klok van half zeven meldde. Uw Hoofdredacteur kon zich daardoor nog enige tijd lekker omdraaien en genoot van een wat langer verblijf onder het warme dekbed. Echter, uiteindelijk begon ook voor hem de dag omdat diezelfde jongste olijkerd al vol verwachting op hem zat te wachten. Immers, het mannetje begint komende maandag met de eerste voetbaltraining. Niet alleen zit het ventje er helemaal vol van, maar om hem welbeslagen ten ijs te laten komen, dienden nog wel de nodige attributen te worden aangeschaft. En, om dat te realiseren, diende Uw Hoofdredacteur, met aan zijn hand het mannetje, af te reizen naar een lokale sportzaak in het centrum van Salina.

Het aanschaffen van de attributen als scheenbeschermers, voetbalsokken en voetbalschoentjes werd een enorm feest. Met ogen die immer groter werden zag het kereltje de spullen aan zich voorbij trekken. "Ik wil graag alles in het blauw Pap. Zou dat kunnen? Ik weet zeker dat ik met blauwe sokken en blauwe voetbalschoenen het ene na het andere doelpunt maak. En, als ik dan een keer in het Oranje kom te spelen, want ik ga bij het Nederlands Elftal spelen, dan kan ik toch gewoon die blauwe sokken aanhouden? Mag het Pap?" zo vroeg het geestdriftige ventje. U begrijpt het al, vanzelfsprekend mocht alles in het blauw gekleurd zijn. En, zo kan het dan ook zijn dat het veentje, tot aan de scheenbeschermertjes toe, trots als een pauw zijn spulletjes toonde. "Ik kan niet wachten tot het maandag is Pap. Als we nu eens even een lekker broodje gaan eten bij Delifrance, dan kan ik daar de schoentjes en de sokken in ieder geval even aantrekken. Dan probeer ik even hoe hard ik ermee kan lopen. Is dat een goed idee Pap?" U zult het kunnen begrijpen, als er maandag aanstaande iemand trots naast de lijn staat, dan is het Uw Hoofdredacteur wel!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten