Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 augustus 2013

Gezinsuitbreiding!

Het is vrijdagochtend 23 augustus 2013 op het fraaie eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend en de Olijke Twee zijn zojuist weer eens afgeleverd bij de juffrouw om het een en ander aan kennis op te steken. Het is vrijdag vandaag hetgeen betekent dat sprake is van de laatste werkdag van de week, althans voor Moeder de vrouw. Uw Hoofdredacteur immers had deze week zoveel last van ongemakken dat hij voornamelijk vanuit Huize Hoofdredacteur werkte. Hoe het ook moge zijn, na vandaag breekt op het bijzonder hete eiland Curaçao het weekeinde aan. Dat is voor Moeder de vrouw een zegen nu blijkt dat vijf dagen werken geen sinecure is. Iets wat Uw Hoofdredacteur overigens al jaren roept, maar dat terzijde. Het wordt voor het gezin Hoofdredacteur een verrassend weekeinde nu zij worden vereerd met een bezoek door Roy K en diens eega. Roy K, woonachtig in Nederland, is een man waarmee Uw Hoofdredacteur ergens rond 2003 in de inrichting te Zwolle allerlei mooie dingen op het gebied van competentiemanagement deed. Welnu, Roy K is op Curaçao en wat ligt er dan meer voor de hand dan te genieten van een overheerlijke BBQ op het terras van Uw Hoofdredacteur? Ook collega Bullie zal aanschuiven. Het wordt dan ook vast en zeker weer gezellig!

Waar het gisteren minder gezellig was, was voor de ingang van de Sint Annabaai in Willemstad. U moet weten, de Annabaai vormt de toegang tot de binnenhavens van Curaçao. Op het moment dat de drijvende pontjesbrug over de baai is geopend, manoeuvreren dagelijks vele immense schepen tussen Otrabanda en Punda door op weg naar hun bestemming. Nu is het zo dat het binnenvaren van de Annabaai nog niet zo eenvoudig is door de sterke stromingen die de kapitein tegenkomt. Welnu, daar ging het gisteren dan ook bijna mis. Het 109 meter lange schip met de naam "Lady Carina" kreeg te maken met een zodanig sterke stroming dat het schip vastliep op een zandbank. Daarbij werd, op een haar na, het Plaza hotel, gelegen aan de ingang van de baai, geramd. Het werd een hele toestand om schade te voorkomen en het 4000 ton zware schip veilig de haven te laten bereiken. Zo ziet U dus maar: op Curaçao is altijd wel wat te doen!
Vanmiddag wacht Uw Hoofdredacteur nog een bijzondere afspraak. Zoals geïnteresseerde lezers zich vast nog weten te herinneren, woont het gezin Hoofdredacteur in het pittoreske vissersdorpje Boca Sami. Iets verder dan Uw Hoofdredacteur woont buurman Jeroen met eega Michelle, vrienden van het gezin Hoofdredacteur. Nu is het zo dat tegenover het huis van buurman Jeroen en dat van Uw Hoofdredacteur een zanderig voetbalveldje is gelegen; de thuisbasis van voetbalclub Jong Colombia. Daaromheen zijn allerlei gebouwtjes neergezet, waarvan feitelijk onduidelijk is wat de bestemming ervan is. De jongste olijkerd, Levi geheten, struint zo af en toe al die gebouwtjes af op zoek naar een schat. Die hij nog altijd niet gevonden heeft trouwens. Welnu, in een der gebouwtjes ontstond beweging. Buurman Jeroen ging, vanuit zijn journalistieke professie, op onderzoek uit en constateerde dat een oud-bokskampioen druk doende is het gebouwtje in te richten als trainingscentrum voor toekomstige Muhammad Ali's. Dat wil Uw Hoofdredacteur dan ook wel eens met eigen ogen zien. Reden om er vanmiddag, samen met buurman Jeroen, een bezoek te gaan brengen waarover U vast en zeker, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" nader zult worden geïnformeerd. Buurvrouw Michelle leek met het feit dat haar eega op stap gaat, bijzonder in haar sas. Waarom dat zo is weet Uw Hoofdredacteur overigens niet te vertellen.

Dan wil Uw Hoofdredacteur graag nog even aandacht besteden aan de komende gezinsuitbreiding bij de familie Pinoccio in Nederland. U moet weten, de heer en mevrouw Pinoccio waren lange tijd woonachtig op dit eiland en de heer Pinoccio verblijdde Uw Hoofdredacteur dagelijks met zijn aanwezigheid op het werk. Helaas diende aan hun verblijf op Curaçao een einde te komen en keerde de familie Pinoccio terug naar Nederland. De hang naar Curaçao zou echter blijven, zo bleek. Met name het feit dat de heer Pinoccio het bijzonder miste dat hij niet langer dagelijks achterna werd gezeten door allerlei zwerfhonden, op Curaçao "Kachonan" genaamd, stak hem bijzonder. Kortgeleden werd dan ook besloten om een heuse Kacho te gaan aanschaffen. "Wij noemen hem Cacho", zo liet de heer Pinoccio uitbundig weten. Zo ziet U maar, ervaringen die zijn opgedaan op dit mooie eiland zijn klaarblijkelijk nimmer meer uit je geheugen te bannen!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten