Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 augustus 2013

Geveld door ongemak!

Het is inmiddels dinsdag 20 augustus 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Voor U ligt een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" nadat er op de dag van gisteren helaas geen editie kon worden uitgebracht. Het is namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur is geveld door een vervelende aandoening, buikgriep geheten. Was het vorige week al zo dat een aantal vrienden van de familie Hoofdredacteur waren geveld door dezelfde aandoening, thans is het Uw Hoofdredacteur overkomen. Aan schrijven kwam hij gisteren dan ook helaas niet toe, nu hij druk doende was het ongemak te managen. Hoewel nog behoorlijk onrustig in de maagstreek, is het nu echter toch wel noodzaak voor Uw Hoofdredacteur U te kunnen voorzien van een actuele editie. Immers, er gebeurt dagelijks van alles op dit, momenteel zeer hete, eiland in de Caribische zee. Daarnaast is het zo dat het werk gewoon doorgaat, al is het in deze situatie vooral handig om vanuit Huize Hoofdredacteur te werken. Maar goed, hoe het ook moge zijn, U wordt vandaag in ieder geval weer geïnformeerd over recente ontwikkelingen.

Het ongemak leidde er evenwel toe dat de planning, zoals die in Huize Hoofdredacteur welhaast wekelijks wordt opgemaakt, enigszins moest worden bijgesteld. Het was immers zo dat de jongste olijkerd, Levi geheten, gisteren werd verwacht op zijn allereerste voetbaltraining van de F.C. West-Indies. Al uren voordat het daadwerkelijke moment van training zou aanbreken, zat het kleine blonde mannetje geheel aangekleed te wachten op het moment van vertrek. Trots als een pauw paradeerde hij met zijn nieuwe scheenbeschermers, zijn nieuwe voetbalsokken en zijn nieuwe sportschoenen. Het geheel werd gecompleteerd door een blauw sportbroekje en een heus Heracles voetbalshirt. Het moet gezegd, de compositie zag er uitermate professioneel uit, daaraan zou het dus vast en zeker niet liggen!
Tegen de klok van vieren in de middag reisde het mannetje af naar de plaats van bestemming. Ongeveer 30 voetballertjes bleken zich op het zandveld te hebben verzameld. Nog ietwat verlegen hield zoonlief zich wat op de achtergrond, al stelde hij zich keurig voor aan de twee trainers die zich kwamen meldden. Vervolgens ging het los en was het met de verlegenheid snel gedaan. Tegen kereltjes die een kop groter waren, deed zich het voordeel van de karateopleiding gelden. Fiks beuken uitdelend en zonder enig gemekker, kleunde zoonlief er stevig in. Anderhalf uur lang spande het kereltje zich in en deed hij, uitermate enthousiast, mee aan alle oefeningen die op de zandmat moesten worden gelegd. Aan het einde van de training was het ventje duidelijk in zijn uitspraken: "Wat is voetballen toch leuk. Ik vond het helemaal geweldig. Ik denk dan ook dat ik volgende week weer ga. Ik ga net zolang tot ik in het Nederlands Elftal kan spelen!" Zo ziet U maar, geluk zit in een klein spelletje en grote dromen.

De afgelopen weken was Uw Hoofdredacteur druk doende met het vervolmaken van het alweer zesde boek in de reeks "Een Zonnig Avontuur." Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, bundelt Uw Hoofdredacteur de welhaast dagelijkse edities, eenmaal per half jaar, tot een boek. Daarmee gaat veel tijd gepaard. In de praktijk kost het zo ongeveer anderhalf tot twee maanden alvorens alle tekst goed staat en bijbehorende foto's in het juiste formaat kunnen worden geprint. Afgelopen weekeinde kwam dus het zesde boek, getiteld "Hopi Bon", uiteindelijk gereed. Ditmaal beslaat het boek de periode januari 2013 tot en met juni 2013 en kent het 186 pagina's en meer dan 500 foto's. De belevenissen van de heer Pinoccio, de (veel) rustiger Fries, Moeder de vrouw, de Olijke Twee en vele anderen, zijn daarmee weer mooi voor het nageslacht vereeuwigd.
Nog iets meer dan een week en dan is het zover. Op het terrein van het "World Trade Center" vindt dan de jaarlijkse editie van "Curaçao, North Sea Jazz" plaats. Welnu, gisteren gelukte het Moeder de vrouw om kaartjes voor dit geweldige evenement te scoren. En, zo zal het dan ook kunnen zijn dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur zich op vrijdag 30 augustus op het festivalterrein zullen melden om een aantal geweldige acts live te gaan aanschouwen. Wat te denken bijvoorbeeld van Toto, Diana Ross, Gladys Knight, Sabrina Starke en Marc Anthony? Voeg daarbij het feit dat de organisatie van dit festival al jarenlang subliem te noemen is, en U zult begrijpen dat Uw Hoofdredacteur ten zeerste naar dit evenement uitkijkt.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten