Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 oktober 2012

De dag van de waarheid !

Het is vandaag vrijdag 19 oktober 2012 geworden op Curaçao. Terwijl de temperatuur al weer snel is opgelopen tot grootse waarden, stijgt de temperatuur ook in de straten van dit fraaie eiland. Vandaag is de dag waarop velen op dit eiland hebben gewacht: het is verkiezingsdag. Vandaag stemt Curaçao voor een nieuw Parlement en een nieuwe Regering. Het is koffiedik kijken als het gaat om de uitslag. Peilingen waren al enige tijd niet meer voorhanden. Veel inwoners gaven namelijk aan dat zij niet een antwoord durfden te geven op welke politieke partij zij hun stem zouden gaan uitbrengen. Angst regeerde op het eiland, reden waarom opiniebureaus besloten geen voorspellingen rond uitkomsten meer te gaan doen. De opkomst bij deze verkiezingen zal hoog zijn vandaag, althans dat is de breed gedragen verwachting. Een voorteken daartoe vormden de lange rijen gisterenmiddag bij Kranshi (het bevolkingsregister) waar diegenen die er nog geen thuis hadden ontvangen, alsnog een stemkaart konden afhalen. Ook de DJI teamleden mogen stemmen vandaag, voor allen een noviteit. Omdat stemmen op Curaçao betekent dat je zomaar een uur of langer in een rij moet staan wachten op je beurt, heeft de overheid elke ambtenaar vier uren vrijaf gegeven om in alle rust te kunnen gaan stemmen. Vanavond en morgenochtend zullen de uitslagen bekend worden gemaakt en vanzelfsprekend zal U Hoofdredacteur U in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" omtrent die uitslag informeren.

Ook voor de teamleden en Uw Hoofdredacteur is de uitslag van de verkiezingen mogelijk van groot belang. Het scheelt immers een slok op een borrel, nu er nog fikse stappen dienen te worden gezet in het realiseren van een plan van aanpak, of er gewerkt kan worden met medewerking van allen of vanuit weerstand. Maar goed, geen der betrokkenen heeft, met uitzondering van het uitbrengen van een stem, daadwerkelijk invloed op de samenstelling van een nieuwe coalitie. En dat is overigens maar goed ook. Maar, en dat zult U waarschijnlijk begrijpen, de uitslagen die vanavond binnenkomen zullen met meer dan normale belangstelling door de teamleden en Uw Hoofdredacteur worden gevolgd. Uitslagen waarmee hopelijk ook een einde zal komen aan de bittere gevechten, bedreigingen en insinuaties die politici tegenover elkaar uitten de afgelopen weken. Het wordt tijd dat dit land zichzelf een nieuwe kans geeft, en dus komen verkiezingen precies op een goed moment.

Het is dus verkiezingsdag vandaag. Op veel plaatsen op dit eiland zijn er daarom stembureaus ingericht. En, net zoals dat in Nederland veelal het geval is, zijn die stembureaus gevestigd in buurthuizen en scholen. Zo geldt dit ook voor de school waarop de Olijke Twee normaliter dagelijks onderwijs genieten. Vandaag is het volgen van onderwijs dus ook niet mogelijk en geniet het olijke tweetal van een extra vrije dag. Beiden lieten aan Uw Hoofdredacteur weten dat het toch bijzonder jammer is dat er op Curaçao niet veel vaker wordt gestemd. "Dat zou pas leuk zijn Pap, dan hoeven we ook niet meer elke dag naar school. Kun je dat niet even met de Minister regelen Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur maakte zich maar snel uit de voeten om te voorkomen dat de beide olijkerds de brede grijns op zijn gezicht zouden opmerken.

Gisteren, aan het einde van de middag, ging de heer Pinoccio op stap met Moeder de vrouw. Beiden hadden besloten om, in duikpak, een bezoek te gaan brengen aan "de Superior Producer", een scheepswrak gelegen voor de kust van Otrabanda op een diepte van ruim dertig meter. De "Superior Producer" ligt sinds 1977 iets ten noorden van de havenmond ter hoogte van Otrobanda aan de zuidkust van Curaçao. Het schip was indertijd op weg naar Isla Margarita en kwam naar Curaçao om brandstof in te nemen. Bij het verlaten van de haven begon het schip door de ruwe zee erg te rollen en hierbij begon een deel van de lading te schuiven waardoor het schip slagzij maakte. Het schip maakte echter steeds meer water en men heeft het schip uit de havenmond in noordelijke richting weggesleept. Het schip was op dat moment niet meer te redden en is uiteindelijk gezonken op de plaats waar het nu reeds sinds jaren ligt. Het ongeveer 50 meter lange wrak ligt op zo´n 60 meter vanuit de kant op een zandvlakte. Nu is een duik naar dit schip best een spannende onderneming: het wrak ligt behoorlijk diep en de stromingen rondom dit schip zijn behoorlijk sterk. Moeder de vrouw en Pinoccio hadden het ruim betreden, zo liet Moeder de vrouw weten. Zij voelde zich zoals Leonardo DiCaprio op de Titanic, zo berichtte zij. Het zien van zo'n wrak had een lugubere uitstraling, zo liet zij daarnaast weten. Het is maar te hopen dat de uitslag der verkiezingen niet zo luguber zal zijn!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten