Totaal aantal pageviews

zondag 7 oktober 2012

Zestig grasmaaiers.....

Na een nacht vol donder en bliksem is het inmiddels zondagochtend 7 oktober 2012 geworden op het eiland Curaçao. De afgelopen nacht werd Uw Hoofdredacteur bruusk gewekt door hevige regenval, keiharde wind en een blauwverlichte hemel. Het terras achter Huize Hoofdredacteur zag er plots geheel anders uit dan normaliter het geval is. Omgewaaide bloembakken, op de kop liggende stoelen, veel water en twee verregende honden. Met andere woorden, klimatologische omstandigheden die zich op dit fraaie eiland niet al te vaak voordoen. Inmiddels is het half acht in de vroege ochtend en heeft Uw Hoofdredacteur de ernstigste schade hersteld. Tijd dus om U even bij te praten over de meest actuele ontwikkelingen op dit eiland. En, zoals te doen gebruikelijk kunt U daarover alles lezen in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Deze editie begint met een korte terugblik op de vrijdagmiddag en vrijdagavond. U moet weten, de heer Pinoccio houdt, om zijn dagelijkse werkzaamheden te kunnen verrichten, kantoor in een soort van Center Parcs container. Eigenlijk is het een soort van blokhut, indertijd gebouwd onder supervisie van de Twent (van Moi). Voor het kantoor bevindt zich een stuk grond van zo'n 80 vierkante meter. En, dit stuk grond bleek inmiddels geheel en al begroeid met onkruid en gras. De heer Pinoccio, die de boel er graag een beetje netjes bij heeft liggen, wist een prima oplossing. "Ik ga wel eens even praten bij de afdeling veeteelt. Wellicht dat men daar een paar grasmaaiers te leen heeft", zo berichtte de heer Pinoccio. En, zo kon het dus zijn dat Uw Hoofdredacteur een tijdje later niet een, maar wel zestig grasmaaiers kon waarnemen op het stukje grond van de heer Pinoccio. Het geheel leverde fraaie plaatsjes op, oordeelt U zelf maar.

Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, genieten Moeder de vrouw en de Olijke Twee van een welverdiende week vakantie. Eveneens op vrijdag werd besloten om van de eerste vakantiedag maar eens lekker te gaan genieten. Samen met Ina en Frans, eega en zoon van de heer Pinoccio, werd het bergachtige pad vanaf Boca Sami richting Kokomo Beach bewandeld. Een fikse tippel van zo ongeveer een uur met overigens prachtige vergezichten. Op de terugweg werd het gezelschap overvallen door een zeer hevige regenbui. Natter dan nat werd uiteindelijk Huize Hoofdredacteur bereikt. Na droge kleren te hebben aangetrokken werd vervolgens nog een bezoek gebracht aan de bioscoop, waar de prachtfilm Hotel Transylvania werd afgespeeld. Het geheel werd vervolgens afgesloten met een heerlijke Whopper van de Burger King. U ziet, de vakantie kende een meer dan uitstekende start.

Nu zult U begrijpen dat de befaamde Whopper aan Uw Hoofdredacteur voorbij ging, er diende immers te worden gewerkt. Om toch de inwendige mens te kunnen versterken besloot Uw Hoofdredacteur om, aan het einde van de middag, even een drankje te gaan drinken en iets te gaan eten in het haventje van Boca Sami. Dit in gezelschap van Pinoccio en de heer Jumping Paul. Enige tijd later meldden zich overigens ook nog een viertal locale collega's. Besloten werd om het haventje te laten voor wat het was, en een bezoek te gaan brengen aan Huize Hoofdredacteur. Aldaar aangekomen bleek  ook Moeder de vrouw te zijn gearriveerd. En zo kon het dan ook zijn dat er een uitermate genoeglijke avond werd doorgebracht door dit gezelschap. Een avond die eerst eindigde op de vroege ochtend van zaterdag, het gezelschap was immers niet van plan snel weg te gaan. De dag van gisteren stond dan ook redelijk in het teken van bijkomen en rust. Vandaag maar weer een nieuwe dag. We zullen zien wat die dag gaat brengen…..

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten