Totaal aantal pageviews

maandag 29 oktober 2012

Politieke strubbelingen!

Na een nacht vol bliksemflitsen, donder en veel, heel veel hemelwater wat naar beneden viel, is het op Curaçao maandag 29 oktober 2012 geworden. Uw Hoofdredacteur heeft een slechte nacht achter de rug: de hevige regenval en het lawaai van de donderbuien maakten dat het een redelijk slapeloze nacht werd. Inmiddels is het echter maandag geworden en is een nieuwe werkweek op dit zo fraaie eiland aangebroken. Een week waarin waarschijnlijk weer vele, onvoorziene gebeurtenissen, kunnen worden meegemaakt. Er gebeurt immers van alles op dit eiland, zo ook weer het afgelopen weekeinde. En, zoals te doen gebruikelijk kunt U daarover tot in detail vernemen via deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Het leek allemaal slechts "a piece of cake", het vormen van een nieuwe regering op Curaçao. Immers, de grote winnaars van de verkiezingen van tien dagen geleden waren de partijen die al eerder met elkaar, in de vorige coalitie, hadden samengewerkt. Toen, enige dagen geleden dan ook een intentieverklaring werd ondertekend door deze partijen, waarin men zich bereid verklaarde de nieuwe regering van het land te gaan vormen, leek het slechts een kwestie van tijd alvorens de bewindslieden zouden kunnen worden geïnstalleerd. Hoe anders kan het echter gaan? Gisterenmiddag namelijk werd bekend dat de partijleiders van de twee grootste partijen het ontzettend met elkaar aan de stok hebben gekregen en elkaar uitmaken voor van alles en nog wat. Daarmee is de ondertekende intentieverklaring van de baan en lijkt het een enorme puzzel te gaan worden om op korte termijn een coalitie te gaan vormen die kan steunen op een politieke meerderheid. U ziet, het is nog geenszins gedaan met de politieke onrust op Curaçao. De komende dagen zal het geheel, wellicht op verrassende wijze, vast wel een vervolg gaan krijgen.

Na de voor Uw Hoofdredacteur prachtige voetbaldag van gisteren, werd het tijd om verkoeling te gaan zoeken aan zee. Het was namelijk heter dan heet op dit eiland. Zelfs het zeewater kende een temperatuur die dicht in de buurt van 30 graden Celsius kwam. Echt verkoeling zoeken viel dan ook beslist niet mee. Op het strand van Blue Bay aangekomen trof de familie Hoofdredacteur de familie Pinoccio waarbij werd besloten het resterende gedeelte van de dag in gezamenlijkheid te gaan doorbrengen. Nu was de heer Pinoccio in het bezit van een mooi fototoestel en was hij, zoals eigenlijk steevast het geval is, op zoek naar fraaie plaatsjes voor zijn fotoalbum. En zo kon het zijn dat de heer Pinoccio op enig moment, als een wilde begon te rennen naar het uiteinde van de bij Blue Bay gelegen pier. Het was Uw Hoofdredacteur op dat moment nog volstrekt onduidelijk welk beeld op het netvlies van de heer Pinoccio zou zijn geland, iets waar snel verandering in zou komen. Wat was namelijk het geval? Welnu, er was een fotoshoot gaande op het strand, waarbij allerlei in fraaie kledij gehulde dames op de foto werden gezet door een professionele fotograaf. Het duurde dan ook slechts een kort moment alvorens de heer Pinoccio, als ware hij de reïncarnatie van Joop van Tellingen, voor het gezelschap stond opgesteld om fraaie plaatjes van de dames te schieten. Het eindresultaat mag er zijn, althans volgens Uw Hoofdredacteur.

Terwijl de heer Pinoccio het ene na het andere plaatje schoot, vermaakten Moeder de vrouw, eega Ina Pinoccio en de aanwezige kinderen zich prima in het warme zeewater. In een opstelling als was sprake van een treintje, bewogen zij zich urenlang voort in het water. Het bleek immers niet goed mogelijk om nog enigszins gemakkelijk te bewegen in de hitte buiten het zeewater. Nadien, zo aan het einde van de middag, werd besloten om een bezoek te gaan brengen aan "De Buurvrouw', het aan de weg naar Westpunt gelegen restaurant dat is gebouwd onder een immense palapa. Aldaar werd, zittend in verkoelende wind, een heerlijke maaltijd genuttigd en teruggeblikt op het welhaast verstreken weekeinde dat inmiddels alweer achter ons ligt. Een nieuwe werkweek is begonnen en daarmee wordt "Een Zonnig Avontuur" voortgezet. U zult vanzelfsprekend ook de komende week weer op de hoogte worden gehouden van alles wat het, inmiddels uitgedunde team Nederlanders, op Curaçao bezighoudt.

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten