Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 oktober 2012

Maak dat de kat maar wijs: "Bai gaña baka."

Het is vandaag vrijdag 12 oktober 2012 geworden op Curaçao. De zon schijnt alweer geruime tijd met volle kracht en de temperatuur loopt dus waarschijnlijk ook weer flink op vandaag. Het is vrijdag en dat betekent dat het weekeinde aanstaande is. Een weekeinde waarin vast weer het nodige staat te gebeuren, zoals dat overigens welhaast dagelijks het geval is op dit zo fraaie eiland. U weet het zich immers vast nog wel ter herinneren: de laatste weken draait zo ongeveer alles op Curaçao om nog slechts een thema: politiek. Dagelijks staan de kranten inmiddels vol met zeer opmerkelijke zaken die, nu er een interim Kabinet is geïnstalleerd, in volle breedte naar buiten worden gebracht. Zo kan het dus ook zijn dat langzamerhand duidelijk lijkt te worden dat de ex Minister-president het niet altijd zo nauw heeft genomen met het vertellen van de waarheid.
Het geloof in zijn uitlatingen, hij is immers lijsttrekker van een der partijen die op 19 oktober aanstaande meedingt naar zetels, is dan ook ras dalende. Sterker nog, bij welhaast alles wat er door hem wordt gezegd, wordt hardop gedacht: "maak dat de kat maar wijs." In het Papiaments luidt dit evenwel anders, namelijk: "Bai gaña baka." Het duurde dan ook niet lang of een locaal bekende persoon plaatste deze uitlating op Facebook, waarna het al snel een hype werd. Voorzien van de afbeelding van een koe ("slechts geloei en niet meer dan dat") werden in snel tempo T-shirts gedrukt die in groten getale worden afgenomen. Inmiddels vertonen veel mensen op Curaçao zich dan ook in zo'n shirt. U ziet dus hoe groot de invloed van social media kan zijn!
Wat ook duidelijk wordt uit berichten in diezelfde media is het feit dat de vorige bewindslieden op verschillende terreinen nog wel iets hebben uit te leggen. Op financieel gebied is het een enorme chaos en als het gaat om arbeidsvoorwaarden lijkt er ook wel het een en ander aan de hand te zijn. Zo kon het dan ook zijn dat vanochtend een dagblad publiceerde dat de ex Minister van Financiën tot op de dag van vandaag heeft geweigerd om landseigendommen te retourneren. Uw Hoofdredacteur las dit verhaal waarbij onmiddellijk de gedachte bij hem opkwam dat Ministers toch wel in staat moeten zijn om meerdere zaken tegelijkertijd uit te voeren. Zeg nu zelf, hoe kan het anders zijn dat de bewuste bewindsman vijf vuurwapens dient te retourneren alsmede zeven iPads? Geen baan dus die Uw Hoofdredacteur ambieert, het is hem nog nimmer gelukt om te schieten en te typen tegelijk.
De Olijke Twee genieten nog immer van hun vakantie. Gisteren hadden zij, in aanwezigheid van Moeder de vrouw, een bezoek gebracht aan het geheel vernieuwde Mambo Beach. Het was er hartstikke leuk, zo lieten beiden weten. Met name het feit dat beiden een bootje hadden kunnen huren waarmee, via een soort van trappers die met de armen bediend dienden te worden, de zee kon worden bevaren, maakte grote indruk. "En weet je Pap? Morgen is er een nieuwe dag! We gaan dan met Mama en met mevrouw Pinoccio en Frans richting Christoffelberg. We gaan de berg weer eens beklimmen. Julia vindt dat waarschijnlijk moeilijk dus beklimt zij een klein stukje van de berg", zo liet zoonlief weten. Hedenochtend tegen de klok van half zes, juist toen Uw Hoofdredacteur een voorzichtige stap zette onder een ijskoude douche, meldde zich dan ook al het mannetje. "Ik denk dat ik Mama vast wakker ga maken. Dan kan ze vast haar klimkleding aantrekken want dat duurt bij vrouwen over het algemeen erg lang", zo berichtte de kleine grote vriend van Uw Hoofdredacteur. Toen Uw Hoofdredacteur hem vervolgens vertelde dat het nog wel donker was en dus feitelijk de nacht nog niet was verstreken, toonde het ventje zich erg meegaand. "Zet dan maar even je kleine computertje aan Pap. Dan kijk ik nog wel even een uurtje naar een filmpje van Tom en Jerry. Dan is Mama tenminste straks ook fit voor het avontuur." Uw Hoofdredacteur is dan ook erg benieuwd wat hij vanmiddag nog aan energie in Huize Hoofdredacteur zal aantreffen. U zult het vast en zeker vernemen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten