Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 oktober 2012

En de winnaar is.....?

Op het zeer warme eiland Curaçao is het vandaag zaterdag 27 oktober 2012 geworden. Het is iets na half tien in de ochtend en Uw Hoofdredacteur zit, vergezeld door een kopje koffie, uit te kijken over de blauwe zee om inspiratie op te doen voor een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."  Niet dat dit nu zo nodig is, er gebeurt op dit fraaie eiland immers van alles wat het vermelden waard is, maar meer om zijn gedachten even te ordenen. Dat viel namelijk vanochtend niet mee, hetgeen waarschijnlijk te wijten viel aan het afscheidsfeestje dat gisterenavond werd georganiseerd voor de heer Jumping Paul, maar daarover later meer. Allereerst is er namelijk sprake van een andere memorabele gebeurtenis waarover Uw Hoofdredacteur beslist het een en ander te melden heeft.

Het zal zo ongeveer half zes op de middag van gisteren geweest zijn, toen de telefoon van Uw Hoofdredacteur begon te rinkelen. Nu moet U weten, Uw Hoofdredacteur bevond zich op dat moment in het horeca etablissement dat luistert naar de naam "Bijna Thuis." Aldaar was het een lawaai van jewelste omdat Jumping Paul verschillende mensen had genood voor zij n afscheid. Hij keert immers binnenkort definitief terug naar het koude Nederland. Juist toen Uw Hoofdredacteur het rinkelen der telefoon waarnam en op wilde nemen, verstomde het geluid. Uw Hoofdredacteur was dus te laat! Omdat hij een soort van voorgevoel had over wie de beller zou kunnen zijn, besloot Uw Hoofdredacteur even plaats te nemen in zijn auto, welke voor het etablissement stond geparkeerd. Al wachtende zette hij de autoradio aan om vervolgens, via Dolfijn FM, te horen dat de uitzending handelde over de weg te geven gratis tattoo, waarover Uw Hoofdredacteur gisteren al schreef. De DJ, Maarten Schakel geheten, bleek in gesprek te zijn met de tatoeëerder die de te winnen tattoo uiteindelijk zou dienen aan te brengen. Inspannend luisterend hoorde Uw Hoofdredacteur Maarten Schakel zeggen: "En dan gaan we nu proberen contact te leggen met de winnaar van de gratis tattoo. We gaan kijken of de telefoon wordt opgenomen." Onmiddellijk na deze profetische woorden begon de telefoon van Uw Hoofdredacteur te rinkelen. Inderdaad, Uw Hoofdredacteur bleek te zijn verbonden met de heer Schakel die hem berichtte dat het verzonden verhaal rond de enkel van Moeder de vrouw, ondersteund door diverse mails van lezers, had gemaakt dat Moeder de vrouw zich komende woensdag dient te melden bij de betreffende tatoeëerder.  Met andere woorden: zij heeft gewonnen! Uw Hoofdredacteur zegt U dan ook bijzonder hartelijk dank voor de ondersteuning die U heeft geboden. Grote klasse! Vanzelfsprekend wordt U te zijner tijd nader geïnformeerd over het eindresultaat.

Nadien werd het tijd om aandacht te gaan besteden aan Jumping Paul. Het was immers de avond van zijn afscheid. Na bijna tweeënhalf jaar deel te hebben uitgemaakt van het team wat werkzaam is op dit zo fraaie eiland, is het moment aangebroken om definitief te gaan terugkeren naar Nederland. "Dat werd ook hoog tijd", zo berichtte Jumping Paul. Na zijn vakantie van enige maanden geleden, welke in Nederland werd doorgebracht, was hem duidelijk geworden hoezeer hij familie, vrienden, kennissen en het klimaat der vier seizoenen eigenlijk miste. Uw Hoofdredacteur vindt het dan ook een goede beslissing die Jumping Paul heeft genomen. Al zal zijn aanwezigheid door de verschillende teamleden welke hij achterlaat op Curaçao, zeker worden gemist.

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten