Totaal aantal pageviews

zondag 28 oktober 2012

Een verrassing op de motorkap!

Het is een vroege zondagochtend op het inmiddels alweer drukkend warme eiland Curaçao. Het is half zeven in de ochtend van 28 oktober 2012 en Uw Hoofdredacteur zit al helemaal klaar om, via het World Wide Web, de klassieker tussen Ajax en Feyenoord te gaan volgen. Dat nadien ook nog gekeken kan worden naar het favoriete team van Uw Hoofdredacteur, de kanjers uit Almelo die het moeten opnemen tegen de club van de Fries van 95%, is een mooi toetje! Het is vreemd weer op dit zo fraaie eiland, de temperatuur is zeer hoog, er is nauwelijks wind en de zee is ruwer dan ruw! Hoge deining maakt dat de golven met enorme klappen botsen met de rotsen waarop Huize Hoofdredacteur is gesitueerd. Het geluid van de computer moet dan ook behoorlijk worden opgeschroefd om uitzendingen verstaanbaar te laten zijn. U ziet, Uw Hoofdredacteur gaat een hopelijk geslaagde, en in elk geval een lawaaiige, ochtend tegemoet.
Er was weer eens van alles te doen op Curaçao gisteren, maar daarover later meer. Allereerst attendeert Uw Hoofdredacteur U op een, voor de heer Pinoccio, zeer bijzondere gebeurtenis. Wat was namelijk het geval? Welnu, wellicht weet U zich nog te herinneren dat er op vrijdagavond een afscheidsfeestje voor Jumping Paul werd georganiseerd? Een afscheid wat nadien werd afgesloten met een maaltijd bij het geweldige restaurant van Fishalicious. Toen het laatste stukje vis was verorberd, werd het tijd huiswaarts te keren. Nu moet U weten dat Jumping Paul niet beschikt over een rijbewijs en eveneens geen auto in zijn bezit heeft. Dientengevolge was afgesproken dat Pinoccio de heer Jumping Paul thuis zou gaan afleveren. Nu woont Jumping Paul redelijk centraal, in het centrum van Punda. Helaas vertonen zich in die omgeving veelal zogenaamde chollers, die U aanklampen om op een gemakkelijke wijze in het bezit te komen van wat pecunia. Zo ook vrijdagavond, toen zich een vrouwspersoon meldde bij het voertuig van Pinoccio. Zij vertelde een meelijwekkende story die handelde over aambeien (voor de details dient U zich bij de heer Pinoccio te vervoegen). Het probleem zou kunnen worden opgelost met zalf, zo berichtte het duistere type. Edoch, om dat smeersel te kunnen aanschaffen was geld nodig, zo wist de dame. De heer Pinoccio gaf aan niet voornemens te zijn achterwerken te sponsoren waarbij plots een probleem ontstond. Het vrouwspersoon nestelde zich immers op de motorkap van de auto en was niet voornemens, vooraleer betaling zou hebben plaatsgevonden, deze ligplaats te verlaten. Al met al werd het een heel gedoe om de motorkap schoon te vegen. U ziet, even snel iemand wegbrengen is er op dit zo fraaie eiland niet bij!

Dan, zoals gezegd, de dag van gisteren. In de straten van Punda werd een zogenaamde Ban Topa georganiseerd. Dat wilde zeggen dat er allerlei kraampjes waren uitgestald,  verschillende muziekbandjes te beluisteren waren en vele terrassen waren uitgestald. Als klap op de vuurpijl showde de WABI club de oldtimers van haar leden. Auto's uit ververvlogen jaren kleurden het straatbeeld en U begrijpt, daarop kwamen veel kijkers af. Het moet gezegd, het was uitermate gezellig in de binnenstad van Punda gisterenmiddag. Het was alleen heet, zeer heet. Door het ontbreken van ieder zuchtje wind was de gevoelstemperatuur ongeveer 40 graden Celsius. Uw Hoofdredacteur voelde zich dan ook als droeg hij een kachel met zich mee. Gelukkig bracht een verkoelend biertje uitkomst. Ook vandaag lijken die weersomstandigheden geenszins te veranderen. Waarschijnlijk zal Uw Hoofdredacteur de middag dan ook doorbrengen onder water. Slechts op die wijze kan de dag nog enigszins worden doorgekomen, zo schat hij althans in.

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten