Totaal aantal pageviews

vrijdag 26 oktober 2012

Ondersteuning gezocht!!

Op het zonnige eiland Curaçao is vandaag vrijdag 26 oktober 2012 aangebroken. Een bijzondere dag, en niet alleen omdat het bijna weekeinde is, maar daarover later meer. Het is nog vroeg in de ochtend, zo tegen zevenen, op dit zo fraaie eiland. Uw Hoofdredacteur heeft, inmiddels alweer enige tijd geleden, het zonnetje op zien komen terwijl hij in de auto onderweg was naar zijn werkplek. Er staat weer eens van alles te gebeuren vandaag in het Caribisch gebied, waartoe Curaçao behoort. Curaçao, waarover al weken lang veel te doen is, ook in de Nederlandse pers. Gisteren was dat niet anders en vandaag zal dat waarschijnlijk ook niet veel anders zijn. Immers, de politieke perikelen duren nog altijd voort. In het traject dat dient te leiden tot de totstandkoming van een nieuwe regering, ondertekenden gisteren overigens de drie eerdere coalitiepartijen een intentieverklaring. In die verklaring staat vermeld dat de partijen er gezamenlijk naar streven om, voor de komende vier jaar, de nieuwe regering van Curaçao te vormen. Daarbij werd overigens onmiddellijk geroepen dat de eerste prioriteit van deze samenwerkende partijen zou bestaan aan het veranderen van de recent aangenomen Wet op de screening. Dat belooft dus weer wat op dit eiland, waar immers dagelijks van alles gebeurd.   

Uw Hoofdredacteur dient even iets recht te zetten. In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" hebt U namelijk kunnen lezen dat de postbode een pakket afleverde bij Huize Hoofdredacteur. Een pakket wat afkomstig bleek te zijn van de familie Angelus uit Nederland en dat, naast presentjes voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee, een hoornen bril voor Uw Hoofdredacteur bevatte. Het was echter niet zo maar een bril, zo bleek Uw Hoofdredacteur later. Wat was namelijk het geval? Welnu, de bril blijkt te zijn voorzien van een tweetal ingebouwde schijnwerpers. Moeder de vrouw veronderstelde dat deze lichten behulpzaam zouden kunnen zijn bij een eventuele leesbeurt voor het slapen gaan, edoch Uw Hoofdredacteur is een geheel andere mening toegedaan. Als geen ander weet de heer Angelus hoe vaak er zich een stroomstoring voordoet op dit eiland. En, Uw Hoofdredacteur die nimmer de beschikking heeft over werkende zaklampen of over kaarsen, zit altijd in de problemen ingeval van zulk een stroomstoring. Die ellende behoort dus vanaf heden tot het verleden: Uw Hoofdredacteur heeft het licht gezien!  

Op dit eiland kent men vele radiozenders. Nu is het zo dat Uw Hoofdredacteur over het algemeen luistert naar "Dolfijn FM", een Nederlandstalige zender met veelal leuke muziek. Gisterenmiddag, zo tegen de klok van vijven, terwijl Uw Hoofdredacteur in zijn auto gezeten luisterde naar de radio, kwam hem, tijdens het programma van DJ Maarten Schakel, een oproep ter ore. Het blijkt zo te zijn dat "Dolfijn FM", in verband met  de dit weekeinde te organiseren tattoobeurs, een gratis tattoo weggeeft aan diegene die daaraan grote behoefte heeft. Direct werd deze informatie opgeslagen op de harde schijf van Uw Hoofdredacteur. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur gisterenavond de stoute schoenen aantrok en de volgende mail verzond aan "Dolfijn FM."   "Beste mensen van Dolfijn FM, Vanmiddag hoorde ik in het programma van Maarten dat er een kans op een gratis tattoo bestaat. Ik zou daarvoor dolgraag mijn vrouw, Eefje Golstein-Schepers, in aanmerking laten komen. Wat is namelijk het geval? Welnu, het zal een jaar of zes geleden zijn dat Eefje en ik een vakantie genoten in Mexico, beter gezegd in de omgeving van Cancun. Het was in die cactusrijke omgeving dat we Manuel ontmoetten, de eigenaar van een tattooshop. Hij had een album vol met de meest prachtige plaatsjes die je naar willekeur op je lijf kon laten aanbrengen. Ik koos zelf voor een engeltje, want zo beschouwde ik mijn vrouw immers, met daarbij haar naam: Eefje. Dat er, na het aanbrengen van het plaatje op mijn bovenarm, plots de naam "Eepje" stond afgebeeld, mocht mijn pret niet drukken. Mijn Eefje zelf echter, had wel oren naar een fraaie tattoo op haar enkel. Dat was geen enkel probleem volgens Manuel. Hij kon immers wel wat tekenen als voorbeeld, en dan ook nog wel uit de losse pols. Het moet gezegd, de tekening zag er fraai uit. Het tatoeëren kon dan ook beginnen. Onder luid gekrijs, hetwelk een klein half uur aanhield en afkomstig bleek uit de mond van Eefje, werd het karwei afgemaakt. Het eindresultaat leek echter in de verste verte niet op de eerder door Manuel gemaakte tekening. Zelf weet Manuel de verschillen aan de tijdens het karwei genoten tequila, die overigens in ruime mate was genuttigd. Hoe het ook zij, de bewuste tattoo (zie bijgevoegde foto) zit dus al enkele jaren op de enkel van Eefje (of Eepje zo u wilt). Zij vindt dat dan ook al jaren vreselijk en zou dolgraag de huidige tattoo laten verfraaien tot iets moois, waarover ze dan ook graag met Byron, de tatoeeerder,  zou willen overleggen. Om te voorkomen dat zij steeds depressiever wordt en haar enkel gaat verstoppen in een sok, zou ik haar dolgraag in aanmerking laten komen voor de gratis tattoo.  Met hartelijke groeten, Uw Hoofdredacteur."

U begrijpt, het wordt dus spannend vanmiddag wanneer wordt bekend gemaakt wie er uiteindelijk in aanmerking komt voor deze geweldige prijs. Nu zou U, wanneet U dat wilt, de nominatie van Moeder de vrouw kunnen ondersteunen door het sturen van een mailbericht aan "Dolfijn FM". Daarin zou U bijvoorbeeld kunnen aangeven dat U de voordracht van Uw Hoofdredacteur van harte ondersteunt. Het mailadres? Dat is: studio@dolfijnfm.com

Uw Hoofdredacteur zegt U voor het ondersteunen van deze actie alvast hartelijk dank!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten