Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 oktober 2012

Rafael: geen zuchtje wind over.....


Op het werkelijk snikhete eiland Curaçao is het zaterdagmiddag 13 oktober 2012 geworden. De zon schijnt volop en het is windstil. Geen zuchtje wind om je ietwat te verkoelen derhalve. Deze weersomstandigheden, die Uw Hoofdredacteur het klamme zweet bezorgen, worden veroorzaakt door tropische storm Rafael. Deze storm beweegt zich uitermate langzaam richting de Bovenwindse eilanden en zuigt letterlijk alle wind boven Curaçao weg. Het is dus snik, snikheet en het is tijd om bij tijd en wijle een duik te nemen in het zilte zeewater. Verder is het zaak om zo weinig mogelijk te bewegen om nog enigszins droge kleren te kunnen behouden. Het is dus zaterdag op dit fraaie eiland, hetgeen betekent dat Uw Hoofdredacteur alweer enige drukke uren achter de rug heeft. Er dienden immers boodschappen te worden gedaan en dochterlief moest worden vervoerd naar haar wekelijkse muziekles. Deze muziekles was voor haar een bijzondere vandaag, zij behaalde immers de gele band tijdens de blokfluit(karate)les. Daarnaast werd er gezongen alsof haar leven er van af hing en werden liederen ingestudeerd voor de komende Kerstuitvoering. U ziet, het leven op Curaçao staat niet stil, integendeel.

Wat ook niet stil staat op dit zo fraaie eiland, zijn de politieke ontwikkelingen. Was het al duidelijk geworden de afgelopen weken dat de vorige regering een fikse erfenis heeft achtergelaten voor haar opvolgers, gisteren werd eerst duidelijk hoe groot die erfenis is. De interim regering gaf een persconferentie waarin duidelijk werd gemaakt dat Curaçao er in is geslaagd om binnen twee jaar een schuld van honderden miljoenen guldens (want die heeft men hier nog) op te bouwen. Sterker nog, bij ongewijzigd beleid bedraagt die schuld over enige jaren een half miljard gulden. Dat is niet misselijk, zeker niet wanneer U zich bedenkt dat twee jaar geleden meer dan twee miljard gulden door Nederland werd uitgegeven om de schulden van Curaçao te saneren. De interim Minister van Financiën legde uit dat om uit de problemen te geraken, elk gezin op Curaçao volgend jaar 5600 gulden zou moeten inleveren, iets wat totaal onmogelijk is. Uw Hoofdredacteur is dan ook zeer benieuwd welke maatregelen afgekondigd zullen gaan worden om het eiland weer een gezonde uitgangspositie te kunnen meegeven.

Gisteren meldde Uw Hoofdredacteur het al in de dagelijkse editie van "Een Zonnig Avontuur." Omdat de Olijke Twee en Moeder de vrouw vakantie genieten, werd besloten een bezoek te gaan brengen aan het immense Christoffelpark. Aldaar aangekomen, in het gezelschap van de eega van de heer Pinoccio en diens zoon Frans, werd gekozen voor een wandelroute die zo'n 90 minuten in beslag zou nemen, althans voor de suppoost die toegang tot het park verleende. Waarschijnlijk had de suppoost de route nimmer zelf gelopen, het gezelschap keerde immers pas na meer dan drie uren terug bij de ingang. Het was overigens een prachtige route, zo deelde men Uw Hoofdredacteur mee. Er werden grotten gevonden die overbevolkt bleken te zijn met vervaarlijk vliegende vleermuizen, er werden prachtige strandjes gevonden en gewandeld door enorme stukken bos met fenomenale vergezichten. De Olijke Twee echter waren geheel versleten en liepen nog slechts op hun tandvlees. Gelukkig werd het gehele gezelschap, inclusief Uw Hoofdredacteur, vervolgens genood om deel te komen nemen aan een overheerlijke BBQ bij de familie Pinoccio thuis. Zo was het gezelschap in ieder geval in de gelegenheid om weer ietwat bij te komen. Hoe het ook zij, de tocht is zeker voor herhaling vatbaar.

Gisterenavond werd op het Brionplein te Otrabanda een concert georganiseerd tegen het bewind van de voormalige regering, en meer in het bijzonder als protest tegen het optreden van de voormalige Minister-president. Alhoewel Uw Hoofdredacteur er niet in persoon bij kon zijn, kon hij vanochtend in het locale dagblad lezen dat het aantal bezoekers overweldigend was geweest en dat er zich geen enkel incident had voorgedaan. Dat geeft de burger moed en geeft hoop voor de toekomst. Nog zes dagen immers, dan is het Verkiezingsdag op Curaçao!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten