Totaal aantal pageviews

maandag 15 oktober 2012

Karchi di Sosten.....

Op het vanochtend zeer regenachtige eiland Curaçao is de maandag aangebroken. Het is maandag 15 oktober 2012 en al vanaf de vroege ochtend, Uw Hoofdredacteur zag het al met eigen ogen omstreeks half zes in de vroege ochtend, viel de regen met bakken uit de hemel. Het is maandag en dus is er een nieuwe werkweek aangebroken voor de verschillende teamleden en voor Uw Hoofdredacteur. Daarnaast is het afgelopen met de schoolvakantie en dienen de Olijke Twee zich vanochtend, als vanouds, te melden bij hun schooljuffen. Het wordt een spannende week voor dit zo prachtige eiland. Immers, komende vrijdag is het zover, dan is het de dag der verkiezingen. Nog dagelijks gebeuren er allerlei zaken die rechtstreeks met die verkiezingen te maken hebben. Ook vandaag was dat weer het geval. Uw Hoofdredacteur praat U er, zoals dat vaker het geval is, graag over bij.

Wellicht kunt U het zich nog herinneren. Enige tijd geleden berichtte Uw Hoofdredacteur over signalen die erop zouden kunnen wijzen dat stemgerechtigden op Curaçao zouden worden betaald voor het uitbrengen van hun stem op een bepaalde partij. Tegen overlegging van een foto van het ingevulde stembiljet zou er een bedrag van zo'n 160 euro kunnen worden ontvangen, hetgeen voor de meeste locale bewoners een enorme som geld is.
Welnu, de interim regering heeft, in samenwerking met het Hoofd Stembureau, laten weten dat het niet zal zijn toegestaan om in het stembureau gebruik te maken van een mobiele telefoon om foto's te maken. Leek het erop dat daarmee de weg zou zijn afgesneden om betaald te gaan stemmen, niets lijkt echter minder waar. Vanochtend berichtten verschillende media op Curaçao dat er thans, door de partij van de ex Minister-president, een "Karchi di Sosten" in het leven is geroepen. "Karchi di Sosten" betekent zoveel als steunkaart. De kaart zou recht geven op maandelijks honderd gulden aan boodschappen. Daarnaast zou de ex Minister-president hebben aangegeven dat stemgerechtigden die hun stem aan hem geven, een jaar lang maandelijks kunnen rekenen op een voedselpakket. U ziet, er wordt geen mogelijkheid onbenut gelaten om stemmers te binden. Nog vijf dagen, dan zullen we weten of zulke strategieën ook echt hebben gewerkt.

Gisteren was het gezin Hoofdredacteur genood door de familie Pinoccio. Deze uitnodiging kwam voort uit het feit dat de heer Pinoccio zijn 51e verjaardag vierde. Er dienden koelboxen met inhoud te worden meegenomen, zo liet Moeder de vrouw aan Uw Hoofdredacteur weten. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur al vroeg op de zondagmorgen druk bezig was met het beleggen van allerlei overheerlijke broodjes etc. Zo rond een uur of tien werd het tijd om de heer Pinoccio te gaan feliciteren en te gaan genieten van heerlijke soezen vol slagroom. Daarna werd het tijd om te gaan verkassen richting het "Spaanse Water." Wat was namelijk het geval? Welnu, de eega van de heer Pinoccio had, ter gelegenheid van het heuglijke feit dat haar eega verjaarde, een bootje gehuurd om de wateren rond Curaçao te gaan verkennen. Met de heer Pinoccio achter het roer werd dan ook, zo tegen de middag, een aanvang met de bootreis gemaakt.

Het moet gezegd, het werd een geweldige ervaring. Er werd een beetje gevaren, een beetje gezwommen en daarnaast werd er in ruime mate gebruik gemaakt van de meegenomen vishengels. Uw Hoofdredacteur smaakte het genoegen om welhaast de ene na de andere vis uit het water te mogen tillen terwijl het bootje lag aangemeerd aan de steiger van het Hyatt Hotel. Na enige uren diende het bootje te worden geretourneerd en als een volleerd kapitein stuurde de jongste olijkerd, Levi geheten, het vaartuigje door de Spaanse wateren. Het ventje vond het prachtig, hetgeen overigens gold voor het gehele gezelschap. Nadien werd deze geslaagde dag afgesloten met een heerlijk etentje bij het Italiaanse restaurant "Il Forno." De speeltuin welke bij het restaurant aanwezig bleek te zijn werd veelvuldig door de beide olijkerds en Pinoccios' zoon Frans gebruikt. Na afloop was de benzine bij de Olijke Twee meer dan op en waren zij blij onder de wol te worden gestopt. Met dank aan de familie Pinoccio kan dus worden teruggekeken op wederom een zeer geslaagd weekeinde.

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten