Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 oktober 2012

Hopi gedonder.....

Op het stormachtige eiland Curaçao is het vandaag dinsdag 30 oktober 2012 geworden. Het was vannacht weer een nachtje als vanouds. Nadat gisterenavond de bliksemschichten al secondelang uitstekend waarneembaar waren terwijl ze in de zee insloegen, was het vannacht, of beter gezegd in de vroege ochtend, enorm noodweer in het vissersplaatsje Boca Sami. Zo tegen kwart over drie in de ochtend was de hemel gedurende geruime tijd fel verlicht. Enorme knallen, afkomstig van de donder, teisterden de trommelvliezen van Uw Hoofdredacteur. Het geheel werd vergezeld door zwembaden vol hemelwater. Met andere woorden, het was niet alleen de Oostkust van de Verenigde Staten die vannacht geteisterd werd door noodweer. Ook Huize Hoofdredacteur kreeg er een fikse staart van mee! Vanochtend in alle vroegte, zo tegen half zes in de ochtend, was het echter weer droog en bijzonder aangenaam van temperatuur. Het zal overigens vandaag weer een warme en benauwde dag worden met wellicht opnieuw harde wind en onweer gedurende de nacht. Nachten die voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur dan ook steeds korter lijken te worden.

Het is even wennen op dit zo fraaie eiland nu Jumping Paul in zijn woning nog bezig is met het verzorgen van een overdracht van dossiers, maar niet langer lijfelijk op het werk aanwezig is. Het is stil zonder Jumping Paul, zo valt de verschillende teamleden op. Slechts met zijn drieën is het dan ook nog maar een klein clubje Nederlanders wat de handenvol heeft aan de opdracht waarvoor zij zijn uitgezonden naar Curaçao. Immers, wanneer je start met een team van negen personen en dit, in de loop der tijd, ziet worden teruggebracht naar drie, dan vergt dat wel de nodige flexibiliteit en het vermogen tot bijstelling. De gesprekken gingen dan ook nog regelmatig over Jumping Paul de afgelopen dagen. Zaken die tot voor kort onder hem ressorteerden dienen immers nu op stel en sprong bij een ander te worden ondergebracht. Het is dus even wennen aan de veranderde samenstelling voor de verschillende teamleden. Echter, zoals al regelmatig het geval is geweest, ook dit zal uiteindelijk allemaal zijn plek wel vinden.

Nadat Uw Hoofdredacteur in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" al verhaalde over de politieke strubbelingen op dit zo fraaie eiland, duurt deze, soms felle, strijd onverminderd voort. Dagelijks vullen de verschillende media er hun berichtgeving mee en verschijnen de meest smeuïge verhalen op de voorpagina's van de dagbladen. Het lijkt er op dit moment op dat het nog niet zal gaan meevallen om een coalitie te vormen die kan gaan regeren op dit eiland. Verschillende partijen kennen zulke uiteenlopende visies, dat het volkomen ondenkbaar is dat zij zich kunnen vinden in oprechte samenwerking. De verschillende partijleiders beschuldigen elkaar over en weer van oneerlijkheid en het nastreven van eigen belangen. Een der partijleiders maakte het vanochtend wel heel erg bont. Immers, Curaçao kampt met immense tekorten op haar begroting. Dit loopt in de orde van honderden miljoenen. De betreffende partijleider echter was vanochtend een geheel andere mening toegedaan: "Er is geen sprake van enig financieel tekort en de vooruitzichten op financieel gebied zijn voor het eiland uitermate gezond te noemen." U begrijpt, we zijn er nog lang niet op Curaçao. De situatie van de overheid is op zijn minst niet erg rooskleurig te nomen en vraagt, gelijk de Nederlandse situatie, om ingrijpende maatregelen. Maatregelen die waarschijnlijk, zo wordt geredeneerd, stemmen gaan kosten. Ook dat maakt dat men uitermate voorzichtig is om het voortouw tot die ingrijpende maatregelen te gaan nemen. Nu is struisvogelpolitiek over het algemeen geen lang leven beschoren. Uw Hoofdredacteur gaat er dan ook, gemakshalve, maar van uit dat uiteindelijk het gezond verstand zal gaan zegevieren. Het is slechts even afwachten……., zoals men hier vaak roept!
 
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten