Totaal aantal pageviews

dinsdag 2 oktober 2012

Het licht gezien?

Vandaag is het dinsdag 2 oktober 2012 op het warme eiland Curaçao. Al zeer vroeg in de ochtend, zo tegen half zes, was al voelbaar waarneembaar dat het vandaag een zeer hete dag zou worden op dit zo fraaie eiland. Curaçao, het eiland waarom de afgelopen dagen zoveel te doen is geweest, kende de laatste 24 uren een periode van relatieve rust. Gisteren bleef Fort Amsterdam, de zetel der Regering, gesloten en was het Fort voor niemand toegankelijk. Dat had alles te maken met het vertrek der vorige Minister-president en het vastleggen van de situatie die men zou aantreffen. Voor de teamleden en voor Uw Hoofdredacteur was het dan ook een dag waarop van alles onduidelijk en ongewis bleef. Geen enkel ministerie bleek bereikbaar, het was dus stil op Curaçao. Hopelijk zal vandaag weer een begin kunnen worden gemaakt met een normale bedrijfsvoering in de organisatie waar de teamleden en Uw Hoofdredacteur dagelijks hun werkzaamheden verrichten.

Eveneens gisteren werd er, in de avond, een concert georganiseerd op het Brionplein in Otrabanda. Een keur van artiesten trad daar op waarbij het leidende thema van de avond draaide om "Respect." De vele toeschouwers lieten zien dat zij het geweld op Curaçao zat zijn en het eiland een warm hart toedragen. Josje & Angela, Izaline Calister, Diverse Sauzen, Gigoloko en Maruja Boogaart vermaakten de toeschouwers met prachtig vertolkte nummers tot laat in de avond. Daarnaast waren er vele dansacts. U ziet, het is dus niet allemaal kommer en kwel op dit eiland.

De (veel) rustiger Fries was de afgelopen dagen op zoek naar een hanglampje. Het is namelijk zo dat hij rondom zijn fraaie stulpje verlichting heeft in de vorm van een groot aantal hanglampjes. Welnu, er miste nog een zo'n lampje, reden om zich te vervoegen in de winkel van "Building Depot." Na een tijdje te hebben rondgezocht, werd een soortgelijke lamp waargenomen als die welke de (veel) rustiger Fries heeft hangen. Uitvoerig werd de afbeelding op de doos nog eens bekeken, na een aantal jaren op dit eiland te hebben gewoond weet je immers dat het van groot belang is om goed te bezien of het juiste product wordt gekocht. Maar nee, deze lamp was prima. Althans, tot de (veel) rustiger Fries thuisgekomen de lamp uit de doos haalde en het geen hanglamp maar een staand exemplaar bleek te zijn. Onder begeleiding van de nodige krachttermen toog de (veel) rustiger Fries wederom naar het "Building Depot" om de lamp om te gaan ruilen voor een correct exemplaar. Voor alle zekerheid werd ditmaal de verpakking geopend om te bezien of sprake was van een soortgelijk exemplaar. En ja hoor, er werd er een gevonden. Althans, tot bij thuiskomst bleek dat er slechts twee van de vier glazen ruitjes in de doos aanwezig waren. Mocht het derhalve zo zijn dat wanneer U ooit ergens op  visite komt en er licht schijnt door slechts twee ruitjes, weet dan dat U waarschijnlijk bij de (veel) rustiger Fries bent aanbeland.

Het leven in Huize Hoofdredacteur neemt, na een woelig weekeinde, ook weer zijn gewone gang. Nou ja, gewone gang, dat is niet helemaal waar. Moeder de vrouw zit namelijk in haar afsluitende stageweek op de Pipita school. En dat betekent dat zij vijf dagen achtereen al vroeg op pad dient te gaan en eerst aan het einde van de middag weer in huis komt. Wanneer U zich realiseert dat er, naast de stage, ook nog fiks rondgereden dient te worden op het eiland om de Olijke Twee van hot naar her te vervoeren, dan begrijpt U dat sprake is van enige uitputting. Gisteren, aan het einde van de middag, toen Moeder de vrouw terugkeerde van de karateles met de jongste olijkerd, was de energie dan ook op. Vermoeid meldde Moeder de vrouw dat zij "zich niet lekker voelde en op was." U begrijpt, al tegen de klok van zes uur gisterenavond zocht Moeder de vrouw haar mandje op om er vervolgens eerst tegen vijf uur hedenochtend uit te komen. Nog een tweetal dagen, dan zit het erop en volgt een korte vakantie. Dat is dus maar goed ook!

Wordt vervolgd…..      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten