Totaal aantal pageviews

zondag 14 oktober 2012

De lijst van honderd.....

Op het nog altijd enorm warme eiland Curaçao is de zondag aangebroken. Het is vandaag zondag 14 oktober 2012 en er resten ons nog vijf dagen tot aan de parlementsverkiezingen van 2012. Nog immer valt er geen zuchtje wind te bespeuren op het eiland waardoor Uw Hoofdredacteur zich voelt alsof hij continue met een föhn wordt droog geblazen. En dat terwijl het toch pas tegen zevenen in de vroege ochtend is! Het zal dan ook vandaag wel weer een dag gaan worden waarop niet al teveel inspanningen worden toegelaten. Uw Hoofdredacteur stelt zich dan ook voor dat slechts met een beetje zwemmen en het uitwerpen van een vislijntje de dag wel zal worden doorgekomen. Echter, voordat de avond weer ongemerkt gaat aanbreken, is het tijd U te voorzien van de laatste actuele ontwikkelingen op dit fraaie eiland. Er gebeurt hier immers dagelijks zoveel waarvan het de moeite waard is om er kennis van te nemen? En, zoals te doen gebruikelijk, die ontwikkelingen zijn ook ditmaal weer voor U opgetekend in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren, op zaterdag, stond de dag in het teken van de wekelijkse verplichtingen. Immers, dochterlief, de oudste olijkerd, diende muziekles te volgen en daarnaast moesten er nogal wat boodschappen worden gedaan. Terwijl Moeder de vrouw zich wijdde aan haar studie, werd Uw Hoofdredacteur belast met bovengenoemde taken. Het was dan ook al midden in de middag aleer Uw Hoofdredacteur even rustig kon gaan zitten alvorens de aangekondigde visite zich zou komen melden. Met een stokbroodje en wat kaasjes op tafel werd vervolgens een genoeglijke middag met de visite doorgebracht, althans zo tot een uur of half acht. Dat was namelijk het moment dat Boca Sami, het vissersdorpje waar de familie Hoofdredacteur domicilie houdt, in een klap in het duister werd gehuld. Urenlang zat het gezin Hoofdredacteur zonder stroom, hetgeen vooral dochter Julia redelijk in paniek bracht. Het moet gezegd, het viel ook niet mee om in het pikkedonker de juiste route te vinden zonder ergens tegenaan te lopen. Een zaklantaarn had Uw Hoofdredacteur helaas niet voorhanden. Sedert de Olijke Twee met dit soort attributen spelen zijn steevast de batterijen op het moment suprême leger dan leeg. Ook kaarsen bleken niet te vinden in het donker. Gelukkig had Moeder de vrouw recent een honderdtal theelichtjes aangeschaft. Hiervan bleek een op de tien lichtjes echt te branden, de overige hadden hun lontjes ergens in het productieproces waarschijnlijk al verloren. Na enige uren ging het licht spontaan weer aan waardoor Uw Hoofdredacteur een langdurig romantische avond door de neus werd geboord. Het is niet anders….

De politieke ontwikkelingen duren, met de verkiezingen in het vooruitzicht, nog dagelijks voort. De strijd wordt in alle opzichten grimmiger en men schroomt er volstrekt niet voor tegenstanders te beledigen of te bedreigen. Zo kan het dan ook zijn dat gisteren plotsklaps een lijst werd gepubliceerd die 100 namen bevat. Volgens een bijgevoegde mededeling betreft het hier honderd mensen die als "persona non grata" worden betiteld. Met andere woorden, men duidt deze mensen als personen die onmiddellijk van het eiland verwijderd dienen te worden. In veel gevallen betreft het personen die veel voor dit land hebben gedaan en een goede relatie met Nederland hebben onderhouden. Nimmer tevoren heeft Uw Hoofdredacteur meegemaakt dat aanvallen zo "op de persoon" worden gespeeld. Hij is dan ook ten zeerste benieuwd wat er op dit eiland de komende dagen nog te gebeuren staat.

Het is overigens niet allemaal kommer en kwel op Curaçao vandaag. Er is namelijk wel degelijk ook sprake van een zeer heuglijk feit. Het onderwerp dat centraal staat bij dit heuglijke feit? Dat is de heer Pinoccio. Pinoccio, welhaast dagelijks een van de hoofdpersonen in edities van "Een Zonnig Avontuur" viert vandaag namelijk zijn 51e verjaardag. Een feit dat waarschijnlijk geheel in stijl zal worden gevierd, compleet met taart en andere toebehoren. Wat het ook mag worden vandaag, Uw Hoofdredacteur wenst de heer Pinoccio, namens de redactie, een zeer fijne dag toe met felicitaties van allen. Pabien, zoals men hier zegt!

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten