Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 oktober 2012

Zo een rotkreeft!

Op het eiland Curaçao, alwaar de zon weer hoog aan de hemel staat, is het vandaag dinsdag 9 oktober 2012 geworden. Over slechts tien dagen staan op dit eiland verkiezingen gepland. Tot die tijd, en geïnteresseerde lezers weten dat beslist nog, is er een interim regering aan het bewind. Welnu, over die komende verkiezingen is bijzonder veel te doen. Welhaast dagelijks doen er zich gebeurtenissen voor die duidelijk maken dat de grimmigheid tussen de verschillende partijen behoorlijk toeneemt. Brandstichting, bedreiging en vernieling, geen middel wordt geschuwd om (politieke) tegenstanders te intimideren. Ook gisteren hield het niet op en verschenen er diverse berichten in de media omtrent de rol van ex Minister-president Schotte. De berichten luiden dat deze ex bewindsman een relatie onderhield met een Italiaanse maffiabaas. Deze Italiaan, thans voortvluchtig omdat er een arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd, zou door de ex Minister-president zijn voorgedragen voor een zeer eervolle positie in dienst van het land Curaçao. U ziet, het politieke landschap op dit eiland vertoont inmiddels alle kenmerken van een schaakbord waarbij getracht wordt elkaar schaakmat te zetten. Nog tien dagen en dan volgen de verkiezingen. Uw Hoofdredacteur is dan ook uitermate benieuwd wat er de komende dagen nog allemaal staat te gebeuren.

De heer Pinoccio heeft momenteel weer eens enige gevederde vrienden te logeren. Het is namelijk zo dat zijn buren in het bezit zijn van een tweetal vogels. Een ervan is een tamme witte kaketoe, de ander is een soort van dwergpapegaaitje. Al eens eerder waren beide beestjes te logeren bij Pinoccio, die indertijd overigens al snel was genezen van zijn voornemen om ook zelf zo'n pratertje aan te schaffen. "Het is niet normaal hoeveel troep die vogels maken en wat ze allemaal stuk bijten", zo liet Pinoccio indertijd met grote regelmaat weten, daarbij de restanten van zijn fraaie stopcontacten tonend. Echter, het is de week van de schoolvakanties op Curaçao en dientengevolge wilden de buren maar al te graag een paar dagen op reis. De heer Pinoccio, de goedheid zelve, wierp zich dus maar weer eens op tot vogeloppasser der eerste klasse. En zo kan het dan ook zijn dat Pinoccio, tijdens de zwoele avonden, in gezelschap verkeert van de beide, hem zo toegewijde, vogeltjes. Toch wel een mooi gezicht, zeg nu zelf!

Nu het ook in Huize Hoofdredacteur vakantietijd is, althans voor Moeder de vrouw en de Olijke Twee, dient er van alles aan activiteiten te worden verzonnen om de beide olijkerds enigszins in toom te kunnen houden. Zo kon het dan ook zijn dat er gisteren een speelkameraadje voor de jongste olijkerd, Levi geheten, in Huize Hoofdredacteur te gast was. Zo aan het einde van de middag besloot Moeder de vrouw om met de gehele schare kinderen te gaan zwemmen vanaf  het strandje van "Snake Bay", hemelsbreed zo'n 100 meter van Huize Hoofdredacteur gelegen. Leek het in eerste instantie een gezellige middag aan zee te worden, met het plezier was het vervolgens snel gedaan. Wat gebeurde er dan, zo zult U zich wellicht afvragen.
Welnu, zoonlief Levi, van nature nogal een klimmer, trapte vlakbij een rots in een gigantische zee-egel. Nu moet U weten, deze egels beschikken over lange stekels die vlijmscherp zijn en onmiddellijk afbreken. De steek ervan is bijzonder pijnlijk. Het ventje barstte dan ook in snikken uit terwijl hij luid riep: "Ik ben gebeten door een kreeft. Ik voelde de grote scharen die probeerden mijn tenen eraf te knippen. Oh, oh, wat doet dat pijn." Nadat de voeten van het mannetje thuis in een emmer soda waren geparkeerd, werd de schade opgenomen. En inderdaad, zijn teentjes waren gevuld met afgebroken zwarte stekels van de zee-egel. Gelukkig nam de pijn na verloop van tijd af, al zal het nog weken gaan duren voordat de restanten der stekels uit zijn teentjes zijn verdwenen. Zo'n rotkreeft toch…..

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten