Totaal aantal pageviews

maandag 8 oktober 2012

De onrust duurt voort.....

Het is maandag 8 oktober 2012 geworden op het broeierig warme eiland Curaçao. Het weekeinde zit er weer op en een nieuwe werkweek is alweer in alle vroegte van start gegaan. Een weekeinde wat werkelijk voorbij is gevlogen en dat zich, in politiek opzicht, weer eens deed gelden. En, ook ditmaal weer in negatieve zin, het lijkt maar niet op te houden. Afgelopen zaterdagnacht namelijk, werd de nieuwe Statenvoorzitter (de voorzitter van het Parlement) slachtoffer van brandstichting. U moet weten, de bewuste man heeft een bedrijf dat ijsblokjes maakt, verpakt en verkoopt. De distributie ervan gaat via grote vrachtwagens. Op de bewuste zaterdagnacht werd een van deze vrachtwagens in brand gestoken en werd daardoor ook een tweede vrachtwagen door de vlammen beschadigd. U ziet, als het gaat om politiek, dan blijft het onrustig op dit normaliter zo fraaie eiland.

De dag van gisteren stond in het teken van dierendag. Nu zult U zeggen dierendag? Dat is toch op 4 oktober? Dat kan Uw Hoofdredacteur weliswaar slechts bevestigen edoch het was eerst op de dag van gisteren dat er op het Brionplein te Otrabanda aandacht aan dierendag werd besteed. Verschillende kraampjes, bemand met vrijwilligers, stonden opgesteld om aandacht te vragen voor de soms erbarmelijke leefomstandigheden van dieren op Curaçao. Voor de Olijke Twee was er ook wat vertier: er kon worden gegraaid in een grabbelton en er kon een rondrit worden gemaakt op een pony. Dochterlief trachtte met gebruikmaking van al haar charme Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur te bewegen over te gaan tot aanschaf van een schildpad. Het beestje was nogal klein en zag er zeer aantrekkelijk uit. Toen de verkoper vervolgens liet weten dat het dier slechts een paar maanden klein zou blijven en zich zou gaan ontwikkelen tot een schildpad waarop met gemak zou kunnen worden rondgereden, werd echter alras besloten van een koop af te zien. Tot teleurstelling van dochterlief, dat dan weer wel.

Toen er, in de optiek van het gezin Hoofdredacteur, voldoende aandacht was geschonken aan het wel en wee der dieren, werd een andere bestemming gezocht. Die bestemming werd uiteindelijk gevonden aan het strand van Kokomo, alwaar sprake bleek te zijn van een enorme drukte. Tot groot plezier van de Olijke Twee bleek er een springkussen te zijn opgesteld. Binnen een minuut of tien vertoonde het hoofd van de jongste olijkerd, Levi geheten, dan ook grote overeenkomsten met een tomaat. Zo rood was het mannetje van de inspanningen. Zo tegen een uur of zes begon er een band te spelen en werden prachtige nummers vertolkt. Het gezin Hoofdredacteur besloot dan ook maar om op dit strand de avondmaaltijd te gebruiken. De beide olijkerds stelden een en ander enorm op prijs en dansten op de klanken van de muziek voor wat zij waard waren. Al met al, een zeer geslaagde dag op het immer bruisende Curaçao dus.

En zo vervloog, sneller dan bedacht, het weekeinde. De maandag is weer aangebroken en een nieuwe werkweek zal deze week waarschijnlijk weer de nodige verrassingen met zich mee gaan brengen. We zullen het gaan zien. U zult het vanzelf weer gaan vernemen want, zoals te doen gebruikelijk, alle ontwikkelingen op dit eiland zullen welhaast dagelijks voor U worden vastgelegd in nieuwe edities van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten