Totaal aantal pageviews

vrijdag 10 mei 2013

Curacao: een eiland van tegenstellingen.....

Op de dag dat de edities van "Een Zonnig Avontuur" het aantal van 100.000 hits waarschijnlijk zullen gaan bereiken, is het vrijdag 10 mei 2013 geworden. Het is, nu het zeven uur in de ochtend is, nog vroeg op dit nog slapende eiland Cura├žao. Nog slapend, want Uw Hoofdredacteur heeft, evenals vele anderen op dit zo fraaie eiland, van de Regering een extra vrije dag toegekend gekregen. En, omdat ook beide olijkerds en Moeder de vrouw vrij zijn, geniet het gezin Hoofdredacteur van een uitermate lang weekeinde. Dat Uw Hoofdredacteur toch al paraat is, komt voort uit het voornemen van de jongste olijkerd, Levi geheten, om zijn vader vroeg te wekken. Dat is echter volstrekt niet erg. Immers, daardoor ontstaat de mogelijkheid U weer te verhalen op gebeurtenissen vanaf dit warme eiland middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Daarnaast geeft het vroege opstaan Uw Hoofdredacteur de gelegenheid een blik te werpen op de visserbootjes die, achter Huize Hoofdredacteur gelegen, trachten een fikse vangst te verschalken. U ziet, het begin van de dag is aangenaam van aard!

Minder dan een week geleden werd dit eiland opgeschrikt door de brute moord op Helmin Wiels. Tot op heden is het volstrekt onduidelijk hoe het staat met de voortgang van het onderzoek naar de mogelijke daders; het blijft angstvallig stil. Het moge duidelijk zijn dat de Korpschef van politie, een zeer goede bekende van Uw Hoofdredacteur, onder enorme druk staat van maatschappij en politiek. Die druk zal, na gisteren, weer behoorlijk zijn toegenomen. Gisterenochtend namelijk, terwijl op het naastgelegen kerkplein 50 jonge communiegangertjes stonden opgesteld, werd in de wijk Jahwe een Chinese minimarkt overvallen. Daarbij geraakte de echtgenote van de eigenaar gewond en werd de eigenaar zelf door de overvallers doodgeschoten. Het lijkt maar niet op te houden, de enorme golf van geweld die dit eiland al maandenlang moet ondergaan. Het is echt te hopen dat de autoriteiten grip gaan krijgen op deze grote veiligheidsproblemen. Het zou immers zo maar kunnen zijn dat toeristen dit zonnige eiland gaan mijden waardoor de economische problematiek alleen maar groter zal gaan worden.

Ook  gisteren genoot het gezin Hoofdredacteur van een welverdiende vrije dag, waarvan overigens volop werd genoten. Vanzelfsprekend diende eerst aandacht te worden geschonken aan het verrichten van allerlei huishoudelijke taken zoals het inkopen van boodschappen en het op orde krijgen van Huize Hoofdredacteur. Gelukkig vond Uw Hoofdredacteur daarna tijd om intens te kunnen genieten van de overwinning van het Alkmaarse AZ in de bekerfinale voetbal. Toen buurman Jeroen vervolgens ook nog eens kwam vragen of het wellicht leuk zou zijn om met zijn gezin in de avond ergens te gaan dineren, kon de dag niet meer stuk. En, zo kon het dan ook maar zo zijn dat, tegen zessen, werd afgereisd richting Daaibooibaai om aldaar, op het gedeelte dat Coral Estate is genaamd, bij het zeer mooi gelegen restaurant "Karakter" de maaltijd te gaan gebruiken. Het was, voor het gezin Hoofdredacteur, de eerste maal dat een bezoek aan dit etablissement werd gebracht en het werd er een om niet snel te vergeten. Met zicht op een geweldig mooie zonsondergang werd een heerlijke maaltijd uitgeserveerd die, gezeten aan de blauwe zee, smakelijk werd verorberd. Omdat er bij dit restaurant een prachtig strandje is aangelegd, vermaakten de beide olijkerds zich overigens ook meer dan prima.
Zo ziet U maar, het leven kent momenteel vele tegenstellingen op dit mooie eiland. Daar waar welhaast dagelijks de meest vreselijke gebeurtenissen kunnen worden opgetekend, valt er daarnaast volop te genieten van de geneugten des levens. Zo een tegenstelling dient er eigenlijk op dit paradijselijke stukje aarde volstrekt niet te zijn. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook van ganser harte dat de uitspraken van de Minister van Justitie dat "criminelen vanaf nu bang moeten worden voor Justitie" eindelijk bewaarheid zullen gaan worden! Gaat het immers in het leven niet altijd om "Safety First?"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten