Totaal aantal pageviews

maandag 6 mei 2013

De hemel is zwart boven Curacao!

Het is vandaag maandag 6 mei 2013 geworden op het inktzwarte eiland Curaçao. De hemel boven dit eiland is donker vandaag, na een nacht die bestond uit vele bliksemschichten en donderbuien. Het achterliggende weekeinde, waarvan de locale KNMI had aangekondigd dat dit zou bestaan uit slechts regenbuien, bleek daarentegen zeer warm en droog te zijn. Niets aan de hand dus, zo zou U denken. Het is overal ter wereld immers zo dat soms de zon schijnt, het soms regent en soms donderslagen weerklinken. Echter, Uw Hoofdredacteur schreef het al: de hemel boven Curaçao is diep- maar dan ook diepzwart. Het eiland staat enorm op haar kop na de ingrijpende gebeurtenis die gisterenmiddag velen op de wereld, maar zeker op dit normaliter zo fraaie eiland, diep schokte.

Gisterenmiddag, iets voor de klok van vijf uur, werd de locaal zeer bekende politicus, leider van de grootste partij (Pueblo Soberano) in de coalitie, de heer Helmin Magno Wiels, lafhartig geliquideerd op het strandje van Marie Pompoen. Wiels, bekend door zijn soms choquerende uitspraken, was een voorvechter van onafhankelijkheid voor zijn land. Fel gekant tegen corruptie, was hij het laatste half jaar gematigder dan ooit en zorgde hij voor een zeker politiek evenwicht. Een politiek evenwicht dat, na twee jaren van politieke onrust, de balans op dit eiland gelukkig weer wat terugbracht. Wiels streed tegen corruptie en dat hij daarbij grote belangen van anderen ter discussie stelde, deerde hem niets. Hij geloofde in een beter Curaçao en heeft daar klaarblijkelijk gisterenmiddag de trieste rekening voor moeten betalen. Een auto met daarin, naast de chauffeur, twee mannen die door het dragen van capuchons onherkenbaar waren, arriveerde op het strand waarna de mannen de heer Wiels koelbloedig 5 kogels in zijn rug schoten. Daarna vluchtten de daders en van hen ontbreekt thans nog ieder spoor.
 
U begrijpt, dit eiland staat op haar kop. Nimmer was sprake, hoe fel men ook met elkaar van mening verschilde, van een incident als de schietpartij van gisteren. De vlam zou dan ook gemakkelijk in de pan kunnen slaan. Gisterenavond, tijdens een ingelaste persconferentie waarin de Minister-president, de Korpschef van politie en de Hoofdofficier van Justitie, verslag deden van de gebeurtenissen, werd dan ook vooral opgeroepen tot rust. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd of het ook daadwerkelijk enigszins rustig zal blijven.
Het is dus een trieste dag op dit eiland. De hemel blijft zwartgekleurd en dat zal voorlopig wel zo blijven. De dag dat Helmin Wiels zijn beveiligers berichtte dat hij even alleen op pad wilde om een biertje te kopen op Marie Pompoen, zal op Curaçao niet snel worden vergeten. Hoe de toekomst eruit zal zien? Uw Hoofdredacteur hoopt van ganser harte dat de daders van deze brute moord in ieder geval snel gepakt zullen kunnen worden. Het zou de noodzakelijke rust op dit ingewikkelde eiland zeer ten goede komen. Tot die tijd zal het op dit eiland waarschijnlijk over niets anders meer gaan.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten